Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 40 081
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Днес пак ядох пица. Sad
Ами повдига ми се от месо, яйца, някои салати. Какво да направя. 😁

# 571
Аз от 20 Март - 15 Май + 3кг, (3кг за 2 месеца) от 15 Май - 29 Май + 2кг 🤔 ( 2кг за 2 седмици). Странна работа! Разликата е, че не повръщам  вече от около 2-3 седмици, но пък се движа много повече, преди лежах предимно.

Просто и аз не разбирам! Понякога сякаш надебелявам за една нощ Fearful Преди седмица се теглих и бях 63 и малко, а сега съм 65. Какво става? Дали това не е защото ядем малко белтък?

Ами не знам и аз, Фрида, но си права за белтъка. Казах си, че ще внимавам повече, но трябва предимно от растителни източници като леща и боб да го мисля, не щА месо.

Но пък бях при акушерката и ми включи доплер, та си чух бебенцето 🤩 много спокойно моето, не го знам какво прави през другото време, обича си свободата, и то като мен 🤣

# 572
Аз се включвам с въпрос:
Има ли някоя от всички от вас, която дори да не забелязва колко кг е качила?
Аз не помня колко кг бях на последния преглед преди 2 седмици......Не се меря..Препоръчвам измерването на кръвно през ден. Хубаво си е да го следим. Има хора с кръвно 140, което не усещат, а това е рисково....

# 573
Като обсъждате килограми и огладнях Grinning Grinning
Според мен много зависи как ще си приготвите месото. Аз винаги съм обичала кайма, и сега нямам проблем с нея. Проблемът дойде с пилешкото, което преди си го харесвах на филенца изпечени да си го хапвам, сега сякаш като ми стане малко по-силно усещането за суха маса в устата ми и ми се повдига леко, но онзи ден си сготвих кесадия с пиле, кашкавал, чушки и доритос и мееега много ми хареса, нямаше и помен от повдигане. Пробвайте заобиколен начин да хапвате месце - английски пайове също имат вътре, а отвън тесто, което всички бременни май ни се услажда в повече. Пица калцоне. Кесадия, бурито, тортили тип дюнер. Така даже изядох една сьомга, която определено ми се повдигаше от нея, но като напълних тортилата и с ориз, зеленчуци и медено горчичен сос + кетчуп, особено добре успяха да прикрият миризмата на сьомга.

# 574
  • UK
Аз се включвам с въпрос:
Има ли някоя от всички от вас, която дори да не забелязва колко кг е качила?
Аз не помня колко кг бях на последния преглед преди 2 седмици......Не се меря..Препоръчвам измерването на кръвно през ден. Хубаво си е да го следим. Има хора с кръвно 140, което не усещат, а това е рисково....

Аз. Теглиха ме един единствен път в началото на бременността като се регистрирах при акушерките ни, след това и дума не е ставало за това дали и колко съм качила. В крайна сметка това не е показателно дали сме здрави или не или дали бременността протича нормално. Често е само повод да ти се накарат защо си качила толкова много или недостатъчно и още един начин да се наплаши бременната, че нещо не прави както трябва. Всяко тяло е различно и има различни нужди. Килограми се свалят, но травмите от критиките остават за дълго.

# 575
Някой беше питал за сутиени на Лидл. В магазина до Трапезица в Бургас има останали бройки размер С и D на цена от 5 лв. Цветовете са различни. Аз взех 2 основни.

# 576
Аз на последния преглед бях с 4 кг. Отгоре, днес си бях на същите килограми.   Меря се всяка седмица. Не съм качила много, само тия 4.
Днес бях на ранна фетална. Бебето върви чудесно, всичко му е наред. Ще бъде момче, вече потвърдено. Но е много инатесто... Не пожела да се обърне та ме пращаха да ям, да пия сок и да се разхождам. Не помогна и после ме накара да скачам... Предполагам, че му харесва да ходя и е спокойно през това време.
Питах докторката за моето ходене по 20к крачки, което си е 12+ км. Погледна ме малко странно, но каза, че нямам предпоставка да намалявам активността. Измери ми шийката - 40 мм и нямам контракции.

# 577
Аничка, много хубав цвят! 😍

Иначе на Лидл нещата за бременни се оказаха наистина много хубави, аз вкъщи си ходя с техни клинчета и блузки.

За меренето, мен ме питат колко тежа на всеки преглед, но досега никой не ме е мерил. Иначе по-рано в дискусията стана дума за диапазона на качване, ей-тук слагам пак един калкулатор, който намирам полезен за целта:

https://www.whattoexpect.com/pregnancy-weight-gain-calculator?xid=android_share

Иначе снощи и днес сякаш отчетливо усещам мъничките ритничета в пикочния ми мехур - и съответно съм в банята през 15 минути. Понеже са ми по-лабилни дни покрай разни работни неща, имам чувството, че бебето реагира на емоциите ми и също е неспокойно. Вие долавяли ли сте такава зависимост?

# 578
Момичета, малкия е с варицела и ми е много притеснено. Доктора каза, че няма какво да се направи и да бъда спокойна. Два дена след това все още се побърквам постоянно.
Вие как мислите ? Опасно ли е? В 20та седмица съм.

# 579
Ако си карала варицела няма от какво да се тревожиш. Ако не помниш - в лабораторията може да разбереш дали имаш антитела. Ако нямаш- ограничи достъпа до детето. В различни стаи, повече хигиена и т.н.

# 580
Мен от вчера се опитва да ме боли гърлото, малкото също се оплаква. Казвам опитва, защото не мога да преценя дали ме боли или само ме дразни. Уж пием витамини, не сме се завирали в хора, ама не знам. Проблемът е, че постоянно се паникьосвам да не е парвовирус, уж имало много случаи в момента. Не знам как ще издържа при всяко разболяване да се чудя, може би следващия път като имам път към лаборатория ще си пусна тест за антитела. Ама ако не съм го карала, пак ще ме е страх при всяко разболяване, а някак не успяваме да се опазим.

П.С: момичета, много пишете, не мога да смогна да ви изчета.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 08:00 от mommy22

# 581
Мен от вчера се опитва да ме боли гърлото, малкото също се оплаква. Казвам опитва, защото не мога да преценя дали ме боли или само ме дразни. Уж пием витамини, не сме се завирали в хора, ама не знам. Проблемът е, че постоянно се паникьосвам да не е парвовирус, уж имало много случаи в момента. Не знам как ще издържа при всяко разболяване да се чудя, може би следващия път като имам път към лаборатория ще си пусна тест за антитела. Ама ако не съм го карала, пак ще ме е страх при всяко разболяване, а някак не успяваме да се опазим.
Наскоро и мен така ме "въртеше" и се чудех дали няма да ме заболи както си му е реда. Веднага изпих 5 капки вигантол (вит Д) и всичко приключи още същия ден. Пийте течности повечко и витамини 🩵

# 582
Доколкото бях чела преди, парвовирусът носи рискове най-вече до 20-та гс, а ние с октомврийските бебета сме или много близо до 20та седмица, или вече сме я минали. Поне аз така се успокоявам. Simple Smile

За варицелата - подкрепям коментара на Аничка. При наличие на антитела, няма поводи за притеснение.

Проблемът е, че постоянно се паникьосвам да не е парвовирус, уж имало много случаи в момента

# 583
Harmony, права си, ще се успокоявам и аз така, че след 20 г.с рискът е пренебрежително нисък.

# 584
И мен ме е страх от този вирус и от коклюша и от всичко.
До скоро бяхме болни с гърло болки в корема, после вирусен конюктивит хвана детето. Писна ми.

Пусках днес урина и излезе опал.(белтък), което не е ок за бременни. Но пък кръвно високо нямам.. Скоро урината ми беше ок, утре пак.ще пусна.
Какво се прави при опалесценция в урината, как се лекува знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт