Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 37 374
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Вие по колко мг магнезий пиете?
Аз пия 3х1 магнерот 500мг

# 661
На мен ми увеличиха днес магнезия на 3х1 и но шпа 3х1. Докато бях на прегледа ми се стегна в контракция. Така добре се оформи по продължение на бебето. Хич не му хареса на доктора. Каза, че било нормално за по-слабите, макар аз да не мисля, че вече съм в това число. Казах, че съм качила 7 кг, но заяви, че е добре и да не се притеснявам. Шийката ще я мерят другата седмица на феталната. Малката ми е 303 гр, главично си стои, горна предна плацента. Това е от днешния ми преглед.

# 662
И моята главично стои. Винаги така я виждам по прегледите.

# 663
Аз пия напоследък магнерот 2x2 или 3x1 както се сетя. Сега сме на почивка в Гърция и видях, че няма да ми стигне магнезия до края. Ще пия по 2 на ден и ако имам контракции ще взема нещо от аптеките тук.

На някоя от вас случва ли се да има болки в кръста? При мен имаше понякога в по-ранна бременност и се оказа от разтягането на матката. Днес пак ме заболя от едната страна, предполагам е от това. 

Вече и аз нямам търпение за втората ФМ следващата седмица да си видим момчето. Надявам се всичко да е наред.

Иначе поздрави от морето, времето е чудесно, много добре ми се отразява почивката. Стоя под чадъра, топя се във водата и пия безалкохолно Мохито. Nature Sun With Face 

Относно вдигането на тежко - нямам никакви притеснения, аз от години тренирам с тежести. Сега е по-леко, но пак продължавам. Единственото нещо, за което съм твърдо против по време на бременност е алкохол. Получавам разни коментари от приятелки, че можело по една чаша на ден и изобщо не се занимавам да коментирам. За мен е безотговорно колко жени си пият по време на бременност. Пила съм 1/4 бира и две чаши вино сумарно от началото на бременността.

# 664
На мен пък даже ми казаха, че мога да си пия 2*1 от алеракт-а, дето ми остана от преди. В 1 таблетка той съдържа магнезий 225мг. Пита ме по принцип дали имам крапми и мускулни оплаквания, казах че сякаш нямам засега, но  всички бременни около мен са пили и се интересувам дали ще е полезен и за мен. По този повод ми го изписа така, защото знаеше, че имам вече наличен алеракт.

# 665
  • UK
Какъв е проблемът да се носят торби? Изобщо извинявам се ама кой ги дава тези бабешки съвети?
Нося торби, дете почти 20кг и каквото се наложи. Бебето да не е в хартиена торба че да изпадне.

# 666
mommy22, за алкохола съм на същото мнение. Миналата седмица бях на бал и си налях колкото за наздраве. Изпих една близка, но пък цяла вечер надигах чашата без да пия. По навик някакъв.
Иначе благородно ти завиждам за почивката. Аз нямам търпение да приключва учебната година. И да си разпъна басейна в градината

# 667
Какъв е проблемът да се носят торби? Изобщо извинявам се ама кой ги дава тези бабешки съвети?
Нося торби, дете почти 20кг и каквото се наложи. Бебето да не е в хартиена торба че да изпадне.
И аз това се чудя, ако не е рискова бременност…

# 668
Иначе поздрави от морето, времето е чудесно, много добре ми се отразява почивката. Стоя под чадъра, топя се във водата и пия безалкохолно Мохито. Nature Sun With Face  
[/quote]

👏🏻👏🏻👏🏻🤩Mommy22 Най-хубавото нещо!

# 669
  • UK
Много по-опасно е да се пие алкохол, отколкото да потренираме за здраве, сила и тонус, да поплуваме и да се раздвижим. Много ме напряга това патологизиране на бременността с нужда и без в България, всички са едва ли не рискови. И плашат жените, особено тези, на които им е за първи път. Или пък се месят с неадвкватни съвети някакви баби и стринки.

# 670
За тежкото така ми каза докторът, заради ниската плацента.

Аз съм твърдо против алкохол и цигари по време на бременност. Пила съм 2 пъти безалкохолна бира само.

# 671
Проблем е за някои, незадължително рискови. Аз не мога да нося нищо тежко без да стигна до болки, кървене и спешния кабинет. Не се водя рискова, поне докторът не ми е казвал. Усещам си предела и не го надвишавам. За мен пък е непонятно как други бременни си вдигат по-големите деца на ръце и не им се случва нищо. Много се радвам, че могат, но като си знам бременността, не разбирам те как успяват. Аз имам проблеми като вдигна каквото и да е над 1кг, така че и без форума знам, че торби от магазина няма как да нося. Освен нали леките там, едно кисело мляко и хляб макс, нищо повече.

# 672
Mommy, мен преди ме болеше често кръста. Пиех но шпа.
Предполагам, че е от разтягането и от качените кг., но все пак пий магнезий.
Весела почивка!

Преди малко излизах и любимата ми уж широка пола ми стяга на корема. Sad

# 673
Mommy, мен преди ме болеше често кръста. Пиех но шпа.
Предполагам, че е от разтягането и от качените кг., но все пак пий магнезий.
Весела почивка!

Преди малко излизах и любимата ми уж широка пола ми стяга на корема. Sad

Sweety/b], на мен точно днес изведнъж започна да не ми се вярва как видимо съм си уголемила 🤦🏼♀ Не е корема само, и в раменете, и в бюста, и в лице…

# 674
Здравейте и от мен😊 аз имам друго притеснение, в 19+2 гс съм, но съм усещала само два три пъти нещо като каркорене в корема, и друго не и вече се притеснявам, на прегледите всичко за момента е добре, с леко ниска олацебта съм, казаха, че е предна, но това че не усещам вече ме притеснява, има ли и други някои по този начин (1ва бременност ми е и честно казано дори не знам какво точно трябва да усетя😂)

Общи условия

Активация на акаунт