Нашите кухни - тема 97

• 42 848
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета, дали някой ще препоръча фирма за изработка  кухня по поръчка от Варна или района.

Връщам се да ви чета.

# 166
Аз търся за Пловдив, че се напатих с майстори...

# 167
  • Раковски
масив + камък

# 168
Супер, малко не ме кефи цветът на дървото на долните, но това е субективно и клиентът си избира, не е кусур на майстора Simple Smile

Как се прави обаче този ефект като на горните шкафове? Хем бели, хем се вижда фладерът. По принцип много харесвам това.

# 169
  • Раковски
Вратите са масив, долните са дъб и са омаслени, горния ред е боядисан ясен. Заради релефа/структората на дървото се получава така, ако е бук примерно няма да има същия ефект.

# 170
Ама с каква боя, че прозира така, не е само релеф. Впрочем като увеличих май не е баш това, коет съм иждала на живо, едно такова полупрозрачно е, хем цвят, хем дърво. Ама не знаех с какъв лак се прави.

# 171
Здравейте, извинявам се, че ще задам обсъждан въпрос, но нямам никакво време да чета, очаква се да капарирам всеки момент, а аз не съм сигурна какво да правя..За кухнятата-Егер или Кроношпан? Някакъв супер тънък материал като камък за плот и гръб или стандартен термоплот? Моля за съвет…

Да обясня откъде идва проблемът: трябва дървесен декор в тъмната гама за вратички, който да има съответен декор за плот и гръб

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 08:25 от Anika_85

# 172
Здравейте! Предстои ни направа на нова кухня, като в момента съм на оточняване на материалите и уредите. Колебая се за мивката, харесала съм на Тека и Фат, като на Фат се колебая между граниксит и фатгранит, някакви съвети относно марките и материалите?

# 173
Здравейте, извинявам се, че ще задам обсъждан въпрос, но нямам никакво време да чета, очаква се да капарирам всеки момент, а аз не съм сигурна какво да правя..За кухнятата-Егер или Кроношпан? Някакъв супер тънък материал като камък за плот и гръб или стандартен термоплот? Моля за съвет…

Да обясня откъде идва проблемът: трябва дървесен декор в тъмната гама за вратички, който да има съответен декор за плот и гръб

Eger. Аз съм с Кроношпан и не съм доволна. За плота - предпочитам слим вариантите.

# 174
здравейте, предстои ми да измисля план за кухня. Прилагам снимка на стаята но се чудя кои уреди как да са разположени

# 175
Гледай основният работен плот и мивката да бъдат странично на светлината, за да не включваш LED лента, ако трябва да правиш нещо по-фино. Не знам с какво изложение е тази кухня, за да ти кажа дали ще е проблем да си обработваш продуктите с лице към прозореца, но аз лично имам известна непоносимост към ярка директна слънчева светлина и затова го споменавам като съвет. За хладилник, съдомиялна, евентуални други едри уреди, както и шкафове, не е проблем да ги засенчваш през деня с тяло като си застанала пред тях.

Въпрос на вкус е, но аз съм почитателка на шкафовете до тавана, понеже от един момент нататък мястото за съхранение никога не стига.

Помисли си какви са ти навиците и желанията и какво не харесваш в сегашната си кухня. Мисля, че така ще направиш новата перфектна за твоите нужди.

# 176
  • София
Аз лед лентата винаги си я включвам, в 90%от случаите дори денем, абсорбаторната лампа също.
Обаче нито размери са дадени, нито какви уреди искаш да имаш, колко голям хладилник, къде са ток и вода и подлежат ли на местене, колко и какви шкафове /чекмеджета, зависи и от навици, и от предпочитания, и от има ли отделно някъде килер за съхранение, например, обичаш ли стенни шкафове или етажерки и тн и тн...
Аз лично под прозорци работна площ, мивки и тн не харесвам.
Трябва ли да има и маса или само кухня?

# 177
здравейте, предстои ми да измисля план за кухня. Прилагам снимка на стаята но се чудя кои уреди как да са разположени
Водата къде ще е?

# 178
В момента се прекарва водата и кабелите за ток. Поради тази причина искат от мен да кажа уредите (печка, фризер тип шкаф, микровълнова, хладилник, фурна, сокоизтисквачка и т.н) и мивката къде съм искала да слагам. Отсрещната стена е 3,20 а в ляво е 3 м. Но тази на снимката помещение ще е кухнята, като и продължението ще бъде хол

# 179
  • ENGLAND
За ме най-удобно ще е , започваш с хладилника, малко място, мивка, това на стената срещу прозореца, на другата стена котлоните, малко място, колона с фурна и микровълнова и тясна колона до прозореца. Не слагай фурната плътно до прозореца, трудно се чисти, а и работи. Оставяй работна площ около мивката и котлоните. По-късно може да си направиш нещо като подвижен мини остров, ако не ти достига работна площ. Грешка за мен е котлоните и мивката да са навряни в някой ъгъл само да има повече работна площ. Начертай си го с размери на лист, а след това го пренеси в стаята и виж кое ще ти е удобно. Ако искаш да скриеш малко хладилника можеш на страната към хола да направиш плитък шкаф със стъклена врата за чаши с поглед към хола.

Общи условия

Активация на акаунт