Нашите кухни - тема 97

• 42 195
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Забелязала съм, че ако нещо отиде вдън шкаф (уж като рядко ползвано, освен ако не е специфичен незаместим с друго уред), то с времето се преустановява и ползването му (дори рядкото), защото трябва да се извадят куп други неща, за да се достигне, а не винаги моментът е подходящ (кухните на съвременните работещи домакини изискват и бързина) и в такива случаи в ежедневието човек си намира заместител. Удобството на ползване на всяка вещ (не важи само за кухнята и посудата) е гаранция, че къщата няма да се задръства от уж потребни, но явно заместими вещи, ако същите са прибрани на неудобно за вадене и прибиране места.
Пак подчертавам - изключвам незаместими, но действително потребни уреди и големи съдове, макар и по-рядко ползвани - ако има и килер за тях, въпросът не стои.
Зависи от големината на кухнята все пак - големите кухни с много шкафове дори понякога нямат нужда от горен ред и в такъв случай ъгловите шкафове  могат да съдържат рядко ползвани вещи, съответно да са без механизъм. В по-малките кухни обаче въпросът е за сериозен размисъл - дали именно в шкаф с ежедневна достъпност да се държат рядко ползвани вещи или те ще се качат на горен ред, а ниският шкаф да е снабден с механизъм и да съдържа ежедневно ползвани вещи. И още нещо - има съдове и уреди, за които може и да се намира място на горен ред, но е добре да се държат в ниските шкафове, защото са тежки - чугун, някои керамични и прочие, естествено - не върху механизъм, ако не ги издържа на тегло, но така биха заели мястото на други от долен ред, които може да се настанят в ъгловия шкаф с механизъм, ако са за ежедневно ползване.
Както винаги, решението не е универсално за всяка кухня и домакиня, но си иска обстойно обмисляне според размера на кухнята и останалите възможности за съхранение на цялата посуда и уреди (те пък имат невероятното свойство да се множат Simple Smile )

# 601
  • София
Ами... Съвсем конкретно в дъното държа нож за мезета, който вадим само по коледните празници, сокоизтисквачка за циттуси, която избутвам по-напред зимата, защото лятото не цедим портокали, има плодове.... Месомелачка, която купихме за правене на лютеница и само за това се ползва и не помня още какво такова... Предвид, че в целия шкаф държа предимно малки уреди и не е претъпкан, и да трябва да извадя едно две неща , наистина не е повече. Реално аз имам малки уреди, които наистина ползвам мн рядко и само за определени неща или ако ми дойде музата и хем са ми незаменими, хем в дооста голяма част от годината са прахосъбирачи... Ей, сега ди купих голям чопър да си правя песто, защото на малкия трябва да разделям една порция на 3-4части, но за ежедневно ползване за един лук и морков, малкия ми е по-удобен, големия ще си седи и той там в дъното някъде и ще си го вадя само 2-3пъти лятото като набера босилек 🤷‍♀️😂

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 12:52 от Angel_Dust

# 602
Айде и аз в групата с глухите шкафове без механизъм Simple Smile
Какво държа в него - сокоизстисквачка през лятото, грил-тигана, гювеча, няколко неотворени бутилки оцет, олио, огромна торба с торби Simple Smile и разни дреболии. Торбата ми е най-отпред, постоянно слагам в нея торбички или си вадя за пазар.
Не е много удобно да се завираш в дъното, особено на долния ред, но аз карам децата Grinning

И като стана на въпрос за торби - вие съхранявате ли такива и ако да - как и къде?

# 603
Имах глух шкаф, който първоначално беше без механизми, държах ориз, брашно, консерви, макарони. След това го подобрих с лейзи сюзан (+меме за Вас Blush)
Скрит текст:

След още време инвестирах в механизми и малко след това изкорубих цялата кухня, за да премахна глухия шкаф напълно. Smiling Imp
Винаги ми е бол очите и гърба Disappointed

И като стана на въпрос за торби - вие съхранявате ли такива и ако да - как и къде?
Най-доброто, което можех да измисля за торбата с торбите е да я метна в жълтия контейнер за разделно събиране.

За пазаруване използвам подобни на прикачените, разтоварвам вкъщи, сгъвам и приготвям до вратата за следващия трип до магазина. Държа няколко и в колата. В магазина отказвам найлонките Unamused
Ако нямам под ръка от многократните, купувам хартиена, колкото изкара.

За последната снимка имам много хубав спомен от детството. Мургави лелички, натъпкали до пръсване от тези торби, се качват във влака, спиращ на Димитровград. Идилия Relaxed

# 604
  • София
Имам едно такова подобно торбе за торбички и напълно ми стига.
https://pl.aliexpress.com/item/1005005992900738.html стои на една вратичка вътре на шкаф

# 605
За торбички имам един "кош" купуван от Икеа, който се монтира на вратичката.
https://www.ikea.bg/products/variera-organaizer-za-torbichki-byal/80010222/

Относно глухите шкафове имам бъбрек, но се губи много място. В ъглов с 2 вратички имам и въртележка. НО е много по-удобно от ровенето и реших да преглътна загубеното място. В новата кухня пък прецених, че е по-добре да отпиша целия ъгъл и да сложа два шкафа с чекмеджета.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 11:00 от drago_2008

# 606
  • София
Гледах го и аз този на икеа, но ми се видя огромен и груб и си харесах от алито платнена торбичка.
Ние си ползваме найлонките, включително и за събиране на боклук и не се натрупват безкрай.
Виж хартиени пликове мразя... Или найлонки или за многократна.

# 607
А, значи механизмът в кухнята на децата не бил бъбрек, а въртележка, ама аз нали нямам ъглов и не ми е пред очите, не се сетих, че бъбрекът само се вади, не се върти, а тяхното се върти. Определено, колкото пъти съм готвила в тяхната кухня, съм го оценявала много високо. 

# 608
  • София
Drago, а тухличките с какво ще ги третирате ?

# 609
Drago, а тухличките с какво ще ги третирате ?
Тухлите вече са третирани на снимката и станаха много добре откъм здравина. Нищо не се рони, но потъмняха, има мокър ефект лакът

Ето ги преди обработката

И след по-отблизо.

Преди да ги лакирам са минати с флекс с телена четка и изронената вар е попълнена на места.

# 610
Аз искам да питам Драго белите первази откъде са?

# 611
В кухнята са от Икор, ул. Пирин 52, София.

# 612
  • София
drago, много, много красива кухня се заформя!
Пред тухлите планирате ли някакво предпазно стъкло?

# 613
Здравейте, някой дали е поръчвал от този сайт, и дали продават оригинални неща?

https://tedceramica.bg/

# 614
В кухнята са от Икор, ул. Пирин 52, София.

оо благодаряя на сайта им открих едни тапети,които си бях харесала в един магазин в мола  Satisfied но гледам,че материалът им е  Xorel( описан е като най-издръжливият, почистващ се, най-щателно тестван текстил, изтъкан някога) някой дали имат тапети от този материал?

Общи условия

Активация на акаунт