Нашите кухни - тема 97

• 42 224
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Какво ви е мнението за ъгловите механизми за долния ред кухня? Струва ми се, че може и без него, но ме притеснява да не съжалявам после Grinning 50см ще му е вратичката, а като дълбочина 1 метър
Ако е без него, какъв друг начин за достъп се предвижда? Има различни видове и всички с една цел - да се осигури достъп до вътрешността на ъгловия шкаф.
Аз ъглов шкаф без механизъм (от който и да е вид) не бих оставила, защото просто ще се задръсти и няма да се използва пълноценно, нито лесно, а е на ниско.

# 586
Всеки за себе си. Изобщо няма да споря. На мен не ми е нужно да е лесно, там слагам рядко използвани неща. Важно ми е да нямам ограничения за обема.

# 587
  • София
Какво ви е мнението за ъгловите механизми за долния ред кухня? Струва ми се, че може и без него, но ме притеснява да не съжалявам после Grinning 50см ще му е вратичката, а като дълбочина 1 метър

Зависи за какво ще го използваш. Без съмнение е удобно и лесно, но се губи място. Аз съм без такъв и намествам в големия празен обем всякакви големи неща, които нямаше да събера с механизъм.

+1

# 588
А,ЧС, то не е за спор - всекиму според нуждите. Питат - казваме си кой какво. Аз съм ниска и рядко използваните неща ги качвам на високо, за да мога максимално да използвам долните шкафове, т.е. за мен е важно да използвам често и пълноценно достъпните ми нива. За високите този проблем е възможно да не стои. При децата има такъв шкаф с въртележка (или както там се нарича) - изключително удобен е и се ползва интензивно и ежедневно. При мен и двете кухни са прави, но ако се наложи да ползвам ъглов шкаф, ще сложа и механизъм.

# 589
То не се разбира дали целият ъгъл е свободен или само 100 см в дълбочина и от другата страна има вграден уред.
Ако е целият ъгъл, за да няма глуха зона, вратичките се правят да се отварят от ъгъла навън.
Това е горен шкаф, но може и на долен ред да стане.

# 590
Имам ъглов шкаф, в дъното на двата рафта държа неща, които ползвам рядко - гювеч, фритюрник, който даже не знам за какво изобщо го пазя, трябва да го изхвърля. И разни други подобни. Не харесвам механизмите за такива шкафове. Това в долния.
За горния имам много хубави панти от блум, отварят се и двете врати и всичко ми е пред очите.

# 591
Ако е без него, какъв друг начин за достъп се предвижда? Има различни видове и всички с една цел - да се осигури достъп до вътрешността на ъгловия шкаф.
Аз ъглов шкаф без механизъм (от който и да е вид) не бих оставила, защото просто ще се задръсти и няма да се използва пълноценно, нито лесно, а е на ниско.

Друг начин за достъп освен навеждане и дупене за достъп до дъното не мога да се сетя Satisfied просто съм свикнала да си живея с малка кухничка съответно нямам много неща, но сега като си представя в бъдещата по-голяма кое къде слагам и точно не знам какво бих сложила в този шкаф с механизъм. Може би бих си наредила отпред няколко тигана с разделител,ако нямам механизъм, а в самия ъгъл някакви кутии. Вие какво съхранявате там?  Май трябва да изгледам някакви видеа за организация на кухнята и ще ми дойде музата за бъдещи покупки Satisfied

# 592

Друг начин за достъп освен навеждане и дупене за достъп до дъното не мога да се сетя Satisfied просто съм свикнала да си живея с малка кухничка съответно нямам много неща, но сега като си представя в бъдещата по-голяма кое къде слагам и точно не знам какво бих сложила в този шкаф с механизъм. Може би бих си наредила отпред няколко тигана с разделител,ако нямам механизъм, а в самия ъгъл някакви кутии. Вие какво съхранявате там?  Май трябва да изгледам някакви видеа за организация на кухнята и ще ми дойде музата за бъдещи покупки Satisfied
Аз ще ти подскажа още един начин, който мразя от дъното на душата си Simple Smile - имам един стар дълбок и нисък шкаф в селската кухня без механизми, при него става и с пълзене и залягане, ама после докато върна всичко обратно и се изправя, съм за помощ. Сложиш ли тигани отпред и кутии отзад, знаеш, че трябва да извадиш всички тигани, за да достигнеш кутия и това всеки път. В такъв шкаф без механизъм или осигурен по друг начин достъп, ще трябва да държиш почти едноредово подредени обемни рядко ползвани неща (уреди или съдове), но кухнята се развива, сменят се уреди, навици, посуда и се налага пренареждане, в който случай може и да не ти стигне мястото впоследствие. За мен една кухня трябва да се прави с известна перспектива.
Наистина има куп видеа и снимки, изгледай и си прецени според твоите нужди.

# 593
Аз тиганите ги държа налепени по стените на шкафовете с други неща. Така използвам наглед неизползваемо място, а и много лесно се вадят и прибират, без никакво разместване.

# 594
ЧС, налепени с магнит ли? А той как е захванат?

# 595
ЧС, налепени с магнит ли? А той как е захванат?

Има свръхсилни магнити с дупка.

# 596
Помня този ти метод, ЧС, от старите теми. А останалите неща от шкафа не пречат ли на ваденето и прибирането на тиганите? Моите са с по два рафта и са плътно запълнени, няма къде да пъхна странично и тиган, пък и са 5 .   
Иначе имам предвид идеята ти и много ми допадна, дано в следващата кухня да имам що годе свободен шкаф, за да я приложа.

# 597
Точно в тези шкафове не пречи. В единия (именно ъгловия) рафтът е само частичен и два тигана са вертикално окачени. А в шкафа на снимката има достатъчно височина за тиган по диагонал. И не пречи, вътре стоят разни кръгли неща и той е до тях.

# 598
  • София
Току-що сложихме механизъм тип бъбрек в новата кухня на дъщеря ми и установих, че е супер удобен за държане на тенджери. Преди това в такъв долен ъглов шкаф бяхме с Lazy Susan и бъбрекът е много, ама много по-удобен.

# 599
  • София
И аз съм без механизъм, предпочитам да си ползвам цялото пространство и понеже е шкаф, а не пещера не бих казала, е има някакво кой знае какво затруднение., но да, в края държа малко по-рядко използвани малки уреди.

Общи условия

Активация на акаунт