Нашите кухни - тема 97

• 42 227
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ясмина, харесай си нещо тук и виж как е цената там.
Различно е, зависи и на каква промоция ще попаднеш - взех Грое душ батерия и смесител М за мивка за баня комплект с клик сифон, докато душът не беше изгоден там.
Спирателни кранчета пак от Амазон.де, че тук черните удрят през кръста - само от тях спестих над 150 лв.
В същото време смесителите за кухня, който търсих - Грое с филтър, бяха по-изгодни тук, за съжаление варианта с фитъра, който бе "наличен" се оказа на поръчка с чакане 2 месеца. В крайна сметка намерих друг модел, който като му купя филтъра от амазон ще излезе същата обща сума.

man_darin_ka, ако не бъркам, на ФАТ има със ширина 40 см.
Две кухни съм правила и двете са ми с кръгли мивка реално диаметъра е 40 см. Сега трета "правя" и там ще е правоъгълна/квадратна ширина 40-45 см. С 45 см миялна съм и съм ОК с тези размери.

# 571
Черна станция отговора ти е в десятката. Наливали сме течна сода каустик, както и тази като едър пясък. Кой да знае, че ще има такива последствия. И явно не сме изплаквали добре. Кой да ни каже, а и ние невежи. Ще се консултирам за този импрегнатор, че хич не ми се сменя мивка на 2-3 години.

Извинявай, че ще питам при всичките ти тревоги, но от какъв зор сте налива ли сода каустик?
Буквално сода ли или някакъв вид препарат с друго търговско наименование? Аз напр. ползвам ма Мистър Мускул за отпушеане на канали, но не го знам какво е активното му химическо вещество. (но го наливам само в отвора на мивката като гледам да не разлива настрани)

# 572
Ми той Мистър мускул съдържа именно сода каустик и белина.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mr-muscle-techen-gel-za-otpushva … 000204808537.html

Всички препарати за канали са така.

# 573
Не ги наливайте тези химии. Те оправят временно, но в дългосрочен план много влошават нещата. Сифонът в кухнята се разглобява лесно и е добре веднъж годишно да се почиства основно. Другите сифони може да се отпушват/почистват със спирала.

# 574
Ми той Мистър мускул съдържа именно сода каустик и белина.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mr-muscle-techen-gel-za-otpushva … 000204808537.html

Всички препарати за канали са така.
Явно до сега ме е спасило, че наливам направо в канала.

# 575
dariVali и двата вида сода са препоръчани от водопроводчици. Единия казва наливате регулярно през няколко месеца течна сода, другия  - не! содата трябва да е от кутиите. И нямам спомен да са ме предупреждавали да не се разлива встрани. Идват с тези спирали от по-дебелите/че аз имам по-тънка/дават си инструкциите за содата и те така. След време прочетох, че содата правела филм на мазнините и не е било добре да се ползва. А тази поразия, която е направила/съм направила/ явно е от нея.

# 576
Аз, както писах и по-горе за кухнята и банята ползвам Мистър Мускул (вярно, че състава му е сода каустик, но се надявам че има и добавки щадящи повърхностите. Може и да греша де).
Скрит текст:
Наливам в отвора на мивката. Изчакам определено време. Завирам вода в каната и я наливам вряща пак директно в канала. Не съм имала проблем с повреда повърхността на мивката. Но го правя само при необходимост, когато водата започне да се оттича трудно.
Мазнини от готвене и развалена манджа изливам в тоалетната или в канала на двора (тръбата е с голям диаметър и без сифон)
Реално ако се внимава какво се изипва в мивката никаква сода не е необходима.
От прахообразните препарати само съм си пратила до степен да се развива и чисти ръчно си фона от степано на камък вещество.

Сега като чета твоето описание се сещам за една случка с моите родители. Запуши се мръсни канал. Разбива ха и извадиха 1 метър... сапун.
Комбинация от малък наклон на тръбата, плитко закриване, отложена мазнина по стените и наливана сода каустик.
Като го извадиха баща ми се сети как се правеше навремето домашен сапун.

Аз вчера отпуших сифон на външна мивка с насочена силна струя от маркуч на външната чешма. Буквално го за бих в решетката на мивката. Но и мивката ми е на двора.

Основното, за да няма изобщо необходимост от сода и техники на отпушеане е да се внимава с експлоатацията.

# 577
  • Sofia
Момичета, някоя правила ли е кухня с плот от неръждаема стомана (като професионалните)?

# 578
Само да предупредя, че колкото и внимателно да наливате содата само в канала има вероятност при по-бурна реакция тя да се върне нагоре и да изплиска отново както цялата мивка, така и лицето и ръцете на наливащият я. Бъдете внимателни.

Проблемът със запушването идва от това, че сифоните за масовите мивки са гофрирани отвътре и това предполага наслоявания на мазнини и запушване, т.е. технологично си е заложено от време на време да даваме по някой лев за нов сифон.

# 579
А, само гофрираните... и другите и те... моите все са били гладки и като ги разглобя такава гняс излиза, че ми се повдига. Едно кафяво лигаво нещо се лепва по стените и не вярмам нещо да го маха освен вода и четка.
Понякога чопля с фенерче и пинсета в кухненския. Имам една дълга, специално за тия операции. Като турНа и ръкавици, направо на хирург го докарвам 😂
Все има някоя маруля, люспа, косъм.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 08:59 от Чи лу

# 580
Няма как в сифона на мивката да няма мазнини и хранителни остатъци, дори да са малки. Все пак в нея се мият домакински съдове и хранителни продукти.

Гофретата са отвратителни, лесни за поставяне от майсторите, но гадни за потребителите. Дори и на мивката в банята, пак се натрупват описаните от Чи лу гадости.

# 581
  • Варна

А каква е разликата между двете разновидности - Hochdruck и Niederdruck, че има такава разлика в цената? Google казва, че са високо и ниско налягане, но какво значи точно?

# 582
Гледай си високото налягане. Ние сме с високо (т.е. нормално) налягане, поне в големите градове. И в Германия има населени места, където налягането на водопровода е по-ниско.

# 583
Какво ви е мнението за ъгловите механизми за долния ред кухня? Струва ми се, че може и без него, но ме притеснява да не съжалявам после Grinning 50см ще му е вратичката, а като дълбочина 1 метър

# 584
Какво ви е мнението за ъгловите механизми за долния ред кухня? Струва ми се, че може и без него, но ме притеснява да не съжалявам после Grinning 50см ще му е вратичката, а като дълбочина 1 метър

Зависи за какво ще го използваш. Без съмнение е удобно и лесно, но се губи място. Аз съм без такъв и намествам в големия празен обем всякакви големи неща, които нямаше да събера с механизъм.

Общи условия

Активация на акаунт