Нашите кухни - тема 97

• 42 232
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Имах горни вратички, които се отваряха без дръжки, за пет години една не съм имала изметната, даже изобщо не виждам как би могло да се случи Rolling Eyes
Сега пак имам такива, 104*60 см по спомен, отварят се без дръжки. В моя случай не са по-дълги, ами имам такъв тип профил за лед лента, при който остава процеп да си отвориш вратата.
С пуш също никога не съм имала проблем. В спалнята вратите на гардероба са ми с пуш, огромни - 260*60 и вече три години отварям и затварям по сто пъти на ден, без проблеми. Пушове имам и на няколко места в кухнята, пак на големи врати - на колоните, за да не ми се разваля визията. Нямам проблем с отварянето.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 16:47 от Satine

# 556
Както и се "усукват" точно колкото тези с дръжка.
Нашите са без дръжки, долу профил (черен) над шкафове и чекмеджета, горе 1 см по-дълги от корпуса шкафове, а най-горният ред с пуш механизъм, на който не съм фен, но това е изборът за това решение. При другата кухня, на 8 години, рядко използвано шкафче с пуш си е още "живо", нищо му няма на механизма.
Избраният синьо-зелен мат при нас става на петна и от въздуха обаче. Не от отварянето.
Може ли снимка и номер на цвета? Благодаря!

# 557
  • София
Здравейте, група
За шкафчета в кухнята горен ред, ми предложиха пуш бутони или самите вратички да са с няколко милиметра по-дълги и от там да се отварят. Вие как сте? Дръжки ми се ще да няма..Ама съм чуденка. Обичам да ми е удобно...
За долния ред няма да има шкафове всичко е с уреди. Ще имам остров и в него само чекмеджета, и там е ясно, че с дръжки ще са..

Имам и от двата вида.
Пуш - на най-голените шкафове на колони (над хладилник и 2ри над фурна) и по-дълги вратички на плитките над плота. Не бих променила на плитките да са пуш, тук като ще се пипа фасадата.

И аз молба за помощ.
1.  Нужна ми е препоръка за контакти, които се монтират в ъгъл.
Искам ги закача под долните шкафове, не е възможно  копане и монтиране в стената, не искам и да са в/върху плота.
... дали е удачно вграждане в горните шкафове.

2. Някой пазарувал ли е от Fox shop?
Ако правилно се ориентирам, са аутлет за електроуреди - трябва ми една екзотика и я намирам при тях, а досега не съм ги чувала.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 10:49 от Desem

# 558
И аз молба за помощ.
1.  Нужна ми е препоръка за контакти, които се монтират в ъгъл.
Искам ги закача под долните шкафове, не е възможно  копане и монтиране в стената, не искам и да са в/върху плота.
... дали е удачно вграждане в горните шкафове.

По принцип не, защото конзолата ще стърчи нагоре и няма да можеш да използваш пълноценно шкафа.Но ако можеш да прежалиш 5 см за двоен плот става. Обаче също така ще ти е трудно и досадно да уцелваш с щепселите на сляпо изотдолу. Или ще трябва да се завираш и да гледаш.

Но има и ъглови.

https://ldg-bg.com/bg-bg/category/product/modul-casia-2-s-3x-shu … 5267619936723704/

# 559
Защо не поровиш в немския Амазон? Има много по-голямо разнообразие, а и повечето стоки са по-евтини от предлаганите в България. С доставка с фирма-превозвач, въпреки че става малко по-бавно, около 2 седмици.
Ето най-обикновен  ъглов, но с юсб и индивидуално изключване на отделните гнезда
https://www.amazon.de/-/en/Kitchen-Individually-Switchable-Multi … aps%2C329&sr=8-28

Има и картинка на монтиране в ъгъл вертикално между 2 стени. Трябва да гледаш, обаче, и да си прецениш дали дупките за контакта са хоризонтално или диагонално, за да прецениш как ще ти е удобно да включваш повече от 1 уред.

И амперажът трябва да се съобрази, ама това аз не го разбирам - знам, че зависи от мощността на уредите, които ще включваш (включително едновременно), ама като не разбирам...

# 560
Доставката от немския амазон директно до България е безплатна над 49€.Аз от там си взех батерията за кухненската мивка .Разликата в парите сравнено с тук беше 100лв .С безплатна доставка,то си пише от страни.Мислех и мивката от там да купя ,но не си намерих този цвят който исках.

# 561
Момичета, искате ли да Ви покажа кухненската си мивка от гранит.
Но няма! Защото ме е срам, самата аз да я погледна. Цялата е на бели, по-бели и най-бели петна и то на тъмна мивка. Спори ли, мухъл ли е това не зная. Откакто се е появило това чудо я третирам с белина, доместос. Полза йок. На третия ден отново петната се появяват. Някой да се е справил с този проблем. Четох за полираща паста, дали ще помогне?

# 562
На мен ми прилича на развалено от силна основа, а не мухъл или друго. Имам подобно петно на една тъмно сива гранитна мивка в старото жилище и стана от заливане със сода каустик без да изплакнем обилно веднага (бяхме невежи). Това е най-лошият враг на тези мивки и няма оправяне.

# 563
  • София
Благодаря за отговорите.
Гледах в Амазон(преди да попитам), търсих инфо от "патило" или запознати Joy  Определено ще от там.
Каквото е скъпо до Бг (много кратен опит имам дори с доставка до тук, в това число и електро уреди или големи осветителни тела), ще е през ДжиДжи БиДжи.

Отгоре ще да е монтажа, за да е по-незабележимо.
По-скоро се чудя дали вградените за в плот е удобно да са вградени в дъното на горния шкаф, като тези
Schulte EVOline Flip Top Push S, 3 x Schuko Sockets, 1 Piece, 159370101800 https://amzn.eu/d/08aBqcyW
принципно ме притеснява цялостта на дъното на шкафа и дали е добре изработена 'кутията"....., но в същото време щом може да се вгради абсорбатор , колко му е да е контакти.
Нямам проблем дали ще ги уцеля, все пак ще е на 45 ged  "срещу мен"
Засега съм си харесала тези:
Thebo 17588/320 Energy Column St 3007/320 – Black https://amzn.eu/d/07Quj3Mv
и
Corner Socket Surface Mounting, 3-Way Schuko, 2 x USB-A, 15 cm Connection Cable and Lustre Terminal for Kitchen Worktop, Office, Workshop, 250 V ~ / 16 A, Anthracite, White, Grey (Anthracite) https://amzn.eu/d/088BrfKd

# 564
kriakla, ако мивката действително е от гранит, трябва да я погледне някой каменар и да ти каже колко зле е положението в действителност. Възможно е да подлежи на спасяване с шлайфане и импрегниране. Или д се изработи нова.

Ако обаче е композитна - гранитен прах и смоли, най-вероятно се касае за наранено покритие и впоследствие просмукалите се препарати да са я доунищожили. Ако това ти е случаят, поглеждай я по-често от долната страна, за да си сигурна, че пукнатината не се е разширила отдолу и в резултат един ден дъното да ти текне в шкафа. Проблемът не е само естетически, но и  функционален - може би не е лошо да се замислиш за подмяна на мивката с нова, изискваща същия отвор на плота. И от тук нататък да внимаваш какво изтърваш (ако това е нарушило покритието) или с какво я почистваш - някои не търпят основи, а други - киселини.

# 565
Няма мивки от истински гранит. И доколкото разбрах не става дума за пукнатини и изпускане на нещо.

# 566
Черна станция отговора ти е в десятката. Наливали сме течна сода каустик, както и тази като едър пясък. Кой да знае, че ще има такива последствия. И явно не сме изплаквали добре. Кой да ни каже, а и ние невежи. Ще се консултирам за този импрегнатор, че хич не ми се сменя мивка на 2-3 години.

# 567
  • Варна
Доставката от немския амазон директно до България е безплатна над 49€.Аз от там си взех батерията за кухненската мивка .Разликата в парите сравнено с тук беше 100лв .С безплатна доставка,то си пише от страни.Мислех и мивката от там да купя ,но не си намерих този цвят който исках.

Може ли линк към батерията и мивката?

# 568
Аз съм гледала мивки в немския Амазон, защото търся много тясна мивка, но да не е само за измиване на ръце.
Общо взето, на 100 см. искам да събера съдомиялна 45 см., мивка и ми трябват още 12-15 см. за водомера, който е в тази "дупка" под мивката. Естествено, не са маркови тези мивки, китайски са най-вероятно, но аз не търся нещо скъпо, а бюджетно, че и минималистично.

Получавала съм пратки и с директен превоз, с dhl изпратени, но пак се събираше към 10 дни - да ги доставят на dhl и да пристигнат в България. При всички положения, ако не е спешно, има поне 2 опции очевидно.

# 569

Може ли линк към батерията и мивката?
https://www.amazon.de/dp/B00CPLIZGI?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0BQ12GN1F/ref=ox_sc_saved … itle_4?smid=&th=1
Батерията беше по -намалена и имах и някакви ваучери да ползвам и ми излезе под 150лв .Такава батерия ми е в сегашната кухня ,не е мръднала.И удобното е ,че ако мия някой по голям съд не го удрям в чучура (ако беше от извитите модели),тук си премятам тавите както си искам. Мивката сега не е налична но по спомен беше 150€ - 300лв за мивка шок и  с преливник  си е добра оферта .По принцип съм с мивка на бланко и съм супер доволна ,но за новата кухня уж по-бюджетна взех на Шок .Тук в България ми излезе уж на промоция към 430лв. Дано е добра като Бланкото.

Общи условия

Активация на акаунт