Нашите кухни - тема 97

• 42 156
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • на Мелмак
Аз да кажа за отцедник над мивката, при наличие на съдомиялна. Имах вграден, хубав, първа съдомиялна ми беше, мислех си и аз, ааа-тук нещо дребно, малко. Ама Цъ! Grinning Всичко ми е вече в машината, и дребното, и малкото. Шкафа е без отцедник от години Wink

# 706
  • 1st floor
Идвам тук да питам за една налудничава идея. Simple Smile В момента кухненският плот е разделен на две части от свободно стояща печка с керамичен плот. Обаче на мен никак не ми трябват четири котлона, а ми трябва повече пространство на плота. В същото време печката ми е много добра (Bosh) и фурната е като нова. Чудя се дали има начин да купя нов цял плот с двойка котлони за вграждане, а печката да остане отдолу и да се ползва фурната.Предполагам, че ако се отвори уредът, могат по някакъв начин да се прекъснат котлоните и да не работят, за да се избегне неволно включване. Цялата галимация е за едни 1000+ лв спестени, но не знам как би изглеждало като краен резултат  и дали технически е възможно. Grin Представям си, че ще има два пръста дупка под плота, които не знам дали ще са дразнещи, защото ще са навътре, не до самия му ръб.

# 707
Свекърва ми си вгради съдомиялна, която не е за вграждане, така че би следвало и печка да може.

# 708
  • София
Би трябвало да е постижимо технически

# 709
Идвам тук да питам за една налудничава идея. Simple Smile В момента кухненският плот е разделен на две части от свободно стояща печка с керамичен плот. Обаче на мен никак не ми трябват четири котлона, а ми трябва повече пространство на плота. В същото време печката ми е много добра (Bosh) и фурната е като нова. Чудя се дали има начин да купя нов цял плот с двойка котлони за вграждане, а печката да остане отдолу и да се ползва фурната.Предполагам, че ако се отвори уредът, могат по някакъв начин да се прекъснат котлоните и да не работят, за да се избегне неволно включване. Цялата галимация е за едни 1000+ лв спестени, но не знам как би изглеждало като краен резултат  и дали технически е възможно. Grin Представям си, че ще има два пръста дупка под плота, които не знам дали ще са дразнещи, защото ще са навътре, не до самия му ръб.
Не знам как си ги смятала тия 1000 лв икономия. Но - демонтирането на стария плот, монтирането на нов + котлони + манипулации по съществуващата печка, за да получиш + 0.20 кв.м пространство не го намирам за рационално или евтино. какво точно ще правиш върху плота над печката - ще режиш зеленчуци или ще редиш уреди?
Огледай дали гърба не "ляга" върху плота. Има особености при закрепването на плота върху шкафчетата и ако има чекмеджета. Ще си отвориш 1001 проблема.
Съвсем скоро правих това упражнение. Излезе ми колкото нова кухня.

# 710
Представям си, че ще има два пръста дупка под плота, които не знам дали ще са дразнещи, защото ще са навътре, не до самия му ръб.
Печката може да се повдигне и отдолу да мине зад цокъла, но струва ли си толкова работа и пари за 30см плот?

# 711
  • 1st floor
Идвам тук да питам за една налудничава идея. Simple Smile В момента кухненският плот е разделен на две части от свободно стояща печка с керамичен плот. Обаче на мен никак не ми трябват четири котлона, а ми трябва повече пространство на плота. В същото време печката ми е много добра (Bosh) и фурната е като нова. Чудя се дали има начин да купя нов цял плот с двойка котлони за вграждане, а печката да остане отдолу и да се ползва фурната.Предполагам, че ако се отвори уредът, могат по някакъв начин да се прекъснат котлоните и да не работят, за да се избегне неволно включване. Цялата галимация е за едни 1000+ лв спестени, но не знам как би изглеждало като краен резултат  и дали технически е възможно. Grin Представям си, че ще има два пръста дупка под плота, които не знам дали ще са дразнещи, защото ще са навътре, не до самия му ръб.
Не знам как си ги смятала тия 1000 лв икономия. Но - демонтирането на стария плот, монтирането на нов + котлони + манипулации по съществуващата печка, за да получиш + 0.20 кв.м пространство не го намирам за рационално или евтино. какво точно ще правиш върху плота над печката - ще режиш зеленчуци или ще редиш уреди?
Огледай дали гърба не "ляга" върху плота. Има особености при закрепването на плота върху шкафчетата и ако има чекмеджета. Ще си отвориш 1001 проблема.
Лошо! Това с гърба къде ляга... ще го проверя. Сега просто смятан на ум кое колко ще ми излезе. 1000лв икономия са от фурната Simple Smile
Иначе смятам плот+водобранна лайсна+труд+нова мивка+двойка котлони Simple Smile
Тате е техник и ще ми оправи печката. Преди това ще ми се навика едно хубаво за гениалната идея! Laughing
Кухнята ми наистина е много, много малка. Не че до сега не съм карала и без тия 20-30см, но бих дала едни 2хил за тях. Laughing

# 712
  • София
Ако смени фурната с нова, пак Бош, ще е даже повече от 1000 лв. икономията.
Ще трябва и нов шкаф за градената фурна.
Непокорна, а защо не без водобранна лайсна?

Само помисли дали ще се охлажда добре фурната.

Друг вариант е да разместиш така че да не ти се прекъсва плота.

# 713
Лошо! Това с гърба къде ляга... ще го проверя. Сега просто смятан на ум кое колко ще ми излезе. 1000лв икономия са от фурната Simple Smile
Иначе смятам плот+водобранна лайсна+труд+нова мивка+двойка котлони Simple Smile
Тате е техник и ще ми оправи печката. Преди това ще ми се навика едно хубаво за гениалната идея! Laughing
Кухнята ми наистина е много, много малка. Не че до сега не съм карала и без тия 20-30см, но бих дала едни 2хил за тях. Laughing
Не си го причинявай. Изчакай някоя година и смени всичко. По-скоро се ориентирай към някакви полици между плота и горния ред шкафове, по които да редиш разни неща. Така отдолу плота ще остане само за ръчните дейности. Или направи нещо като мост от плоскости над непотребната част котлони.

# 714
  • 1st floor
То няма какво да преместя на рафтове между шкафовете, защото има само отцедник за чинии, една микровълнова и мивка. Не че са малко и не заемат място, де.

Кухнята си е като нова, нищо, че е на 11 години. Няма никакви щети по шкафовете, затова не ми се сменят. Единствено плотът е може би леко захабен. И въпросната печка с четирите котлона, която ми изяжда мястото. Няма как да се размести, защото не може да мине нито в ляво, заради абсорбатора, нито в дясно, защото там е ъглов шкаф.
За фурната Бош най-грубо написах 1000лв. Повече ще са, ако се купува нова, а и шкаф - да. Но той е най-малката драма.
Друг вариант е някакъв падащ плот, като капак над 4-те котлона, но не мога да измисля как...нито съм виждала.
Без водобранна лайсна не може - има мивка по-наляво през един шкаф.

# 715
  • София
Защо не си купише вдно покривало за котлони.

# 716
Още 30 см плот са си още 30 см плот. При малка кухня е важно. Аз го разбирам.

Не казвам да се хвърли печката, но не може ли примерно някъде на тераска или друго да се спретне нещо като кът за готвене с нея, а за кухнята просто да се добави един шкаф за вградени уреди/уред?

И сегашните фурни не са лоши. За доста под 1000 може човек да си купи нова Бош фурна за по около 630-650. Така ще се получи нова фурна, още един кът за готвене (примерно на тераска), нов шкаф и нов плот без преправянки. Всичко ще си пасне и визуално ще изглежда добре. Е, над 1000 ще дойде с новия плот и фурна, но пък...

Не сменяйте цялата кухня. Просто на мястото на печката направете шкаф за вградена такава стига разстоянието да го позволява. Ако не може към днешна дата да се намери същата разцветка за шкафа, може да го направите контрастен на останалите шкафове.

# 717
  • 1st floor
С покривалото за котлони си представям как вечно ще има трохи под него - с две прасета от мъжки род живея.
Относно фурната за вграждане - евтините са съвсем базови модели и не ми се ще. Все пак съм на възраст и искам хубава фурна, щото не знам кога пак ще я сменя! Laughing
Просто хем ми се ще да е функционално и красиво, хем не ми се разделя с фурната + разходи за нова! Smiley

# 718
  • София
Ами повдигаш и забърсваш, това не е бетонена статуя... И без др след готвене се чистят котлони. А и не само, моите и без да са покрити хващат прах, трохи и тн и ги забърсвам често. 🤷‍♀️ Но е най-лесния и бюджетен вариант.

# 719
Аз имам такива, бях ги купувала с цел безопасност за децата. Не се събират боклуци, защото на практика не пускам котлон без да съм почистила около него.

Общи условия

Активация на акаунт