Нашите кухни - тема 97

• 42 128
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Защо не си купише вдно покривало за котлони.

..
Евентуално, ако се направи някакви модификация на тези да са плътно по котлони и да изключиш само тези които са под него,бстига да не е пожроопасно... Нямам опит с такъв тип печки.

# 721
  • София
До колкото съм виждала и стъклените термоустойчиви са на малки крачета.

# 722
  • София
Мда точно заради тези крачета се замислих, че ако има възможност да е някаква термоустойчива лента, така че да не влизат трохи отдолу, да се получи като продължение на плота.

# 723
  • 1st floor
Ами повдигаш и забърсваш, това не е бетонена статуя... И без др след готвене се чистят котлони. А и не само, моите и без да са покрити хващат прах, трохи и тн и ги забърсвам често. 🤷‍♀️ Но е най-лесния и бюджетен вариант.
За бюджетен - да. Лесен само като изпълнение.
То е ясно, че се чистят котлоните след готвене. Ама моите мъжове ще забършат само това, което се вижда, отдолу каквото падне, там ще си остане. Не ми е опция. Търся решение с цял плот.

# 724
  • София
Момичета, как става практически поръчката на кухня? Имам предвид, аз трябва да обиколя салекс, яф, интериори - и за механизми блум, избирам, купувам и после ги нося на мебелиста да направи  нещата с материалите, които съм избрала? Или вашите мебелисти работят с големите вносители и директно от тях взимат? Нещо не разбирам как работи. И може ли на лични препоръка за мебелист, от който сте доволни и по възможност не реже глави като цена за София.

# 725
  • София
Ти си общуваш с мебелиста, останалото е негова работа.

# 726
  • София
stanislavchen, обсъждате с него какво искаш, ако има нещо по-специано, може да ти предложат, алтернативи или как да се реализира (дали е възможно), все пак имат опит.
Когато правихме нашата кухня ме подсетиха за някои дреболии - да сложим контактите и ВиК да са лесно достъпни, разменихме миялната с шкафа с чекмеджетата, но не успяха да ме убедят, че миялна 60см е по-добре от 45см, за сметка на шкафа с чекмеджетата - продължавам да съм доволна от това решение.
Те ми предложиха механизма за шкафа, в който е MW.

# 727
В нашия случай обиколихме магазините за материали, за да изберем точните цветове, тъй като на малките мострички ми беше невъзможно да взема решение.
След това си изяснихме проекта.
И след като е на 98% готов, май ще сменим цвета 😂 обожавам зелено в почти всичките му разновидности, в крайна сметка нищо зелено не сме планирали в целия апартамент, поне една кухня заслужавам 😅
Днес ще ходим до Салекс да разгледаме. Ако отварянето на вратичките е с улей с профил, дали мат е добър избор?

# 728
  • Варна
Г-жа Шантал, съвет не мога да ти дам, но да те побутна към "пропастта" поне. Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен на сърце ми е черна матова кухня и събирам смелост за това. Grinning Казала съм си, че това сигурно ще ми е последната кухня, която правя и ще си направя кефа. Майната му на чистенето. Веднъж се живее. Stuck Out Tongue Winking Eye
Давай смело!

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 17:38 от Lady April

# 729
  • София
Lady April, не си сама и аз към тази  пропаст съм тръгнала, с разликата, че я правя за друг и той ще чисти Joy

Междудругото съм с черен плот, технически камък, и няма такова чистене... но пък е красиво, като е чисто Joy

# 730
  • Варна
Аз се успокоявам, че само вертикалните повърхности ще бъдат черни, хоризонталните - бели. И без дръжки евентуално. Поне като чистя, да не си удрям ръцете в тях. Stuck Out Tongue Closed Eyes Ето така.

# 731
То въпросът не е в многото чистене на тъмен мат, а в това, че понякога няма изчистване с нищо. Не знам обаче от какво зависи- покритие ли, препарати ли?
Ако можете си намерете по едно парче от точния материал и го пробвайте.
Аз взех мостра от акрил капучино мат антифингър, миии не е много антифингър, замаза се от пипане и хич не ми хареса.
Моя приятелка има антрацит боя и вече вдигна ръце от него, макар че има чистачка.
Сега прави друга кухня на друго място и мина на бял мат.

# 732
  • Варна
Аз вече 10 години съм с бяла мат кухня. Много е практично. Чистя вратички толкова, колкото си мия и прозорците - 2-3 пъти в годината. Но ми омръзна, искам нещо различно. И само тъмно ми е в главата.

# 733
И аз исках тъмно по едно време. Обаче от много четене, пак не разбрах, как едни са доволни, други реват и от какво зависи и се отказах.
Преди години е така се подхлъзнах с едни много красиви тъмни и релефни плочки в банята, порадвах им се малко и после 7-8г ги Цовах денонощно😆 И сега имам уплах от релефни и тъмни материали😂

# 734
Ох, мъжът ми ще ме убие 😅 абе аз обичам да чистя, така си избивам стреса, но пък ме притеснява да не стане много схлупена стаята, тъй като в същото помещение ще се и храним.
Толкова исках бяла кухня, толкова кухни изгледах, че май ми писна 😂
Мисля и за зелена долна част с бяла горна.

Общи условия

Активация на акаунт