Нашите кухни - тема 97

• 42 135
  • 749
  •   3
Отговори
# 735
Я какви неща разбирам, че съществуват в тази тема. Покривало за котлони ще ми е много нужно.
Не знаех, че има такива нещо.
Ще си купя задължително.

# 736
Аз съм с донякъде с подобна визия на кухнята, на показаната от Lady, с тази разлика, че долу не е черно, а е антрацит мат и горните са бял мат, и са един ред горе. Е, има и други разлики, но не това е темата. Шкафовете са антифингър МДФ. Ами цапат се от пипане, ама и белите горни, също се цапат. Така че, просто ги забърсвам по-често там където пипаме и с правилните препарати се почистват идеално без проблем, няма кой знае какво търкане. Имам и черен мат други мебели, които също като шкафовете не мога да кажа, че са трудни за почистване. Единствено на черното праха личи повече. Ама си е красиво тъмното, така че Lady, давай смело.

# 737
  • София
Може ли информация за правилните препарати? Ще ми е полезно

# 738

Те ми предложиха механизма за шкафа, в който е MW.

Desem, ако е удобно, може ли снимка или модел на тези механизми за MW. На моята не можах да и намеря място и си стои върху един шкаф, който ще махам, Иска ми се нещо да е скрита.

# 739
  • София

Те ми предложиха механизма за шкафа, в който е MW.

Desem, ако е удобно, може ли снимка или модел на тези механизми за MW. На моята не можах да и намеря място и си стои върху един шкаф, който ще махам, Иска ми се нещо да е скрита.
Здравей,
Намерих нещо старо, частично.
MW е в колона, над фурната, над нея има още един шкаф и когато вратичката е отворена застава пред шкафа на 4то ниво, този шкаф е без дръжка.
Авентос Блум е.

Скрит текст:

# 740
  • София
И аз в групата на етап едно, сменям кухня. Четох темата. Обиколих няколко магазина в София. Ще търся мебелист, ослушвам се за препоръки тук, моля препоръчайте мебелист и на мен. Обърках се относно процеса. Искам плот от гранит. В Еником ми казаха ние вземаме размер за кухнята, Стоун център за плота взема размер след Еником.. Едните работят кухнята, другите плота, паралелно. Еником монтира долен ред, след тях камъка за плот и гръб, и после горни шкафове. В Айко ми казаха че трябва да стоя Мин 30 дни само с долен ред шкафове, защото те ги монтирали и след тях се вземали размери за плота от камък. Чакам да ми направят и монтират плота.
Другото ми неизвестно е, кога ще ми свържат миялната? Като сложат долен ред или след плота?

# 741
  • София
Не виждам причина да не монтират и свържат миялната преди плота. Аз все още си чакам кухнята, но накарах мъжът ми и върза съдомиялната за вграждане и си я ползвам, макар да няма никаква кухня около нея и да изглежда доста странно. На нея си и трябват само вода отходен канал и ток така или иначе.
Ще е добре да я пазиш отгоре да не се мокри де.
Скрит текст:

Може ли да ми кажеш ориентировъчно за колко метра колко пари ти излезе гранитният плот? Аз все още се колебая както писах в темата дали да не заложа отново на най-евтиния гранитен плот за бюджетната кухня на село или да пробвам друг вариант този път

# 742
  • София
Casyopea B,
монтираха шкафовете мебелистите и след това дойдоха от Стоун за размера за камъните - плот+ гръб.
Трябваше да е наместено и нивелирано.
В моя случай бяха няколко парчета - 7 бр. (плот 2 бр. и 5 бр. за стените), донесоха ги с направени отворите за мивката и котлона, а дупките за смесителя и ел.контактите/ел.ключ пробиха на място. Залепиха ми и мивката.

# 743
Lady April, и от мен глас за тъмна кухня. Бялото придава някаква лекота, свежест, усещане за чистичко и светло. Но много години минаха вече с тези бели кухни и дотегна сякаш. Ние сме с тъмна кухня, която вече хич ама хич не харесвам. Бих я сменила на драго сърце, но пак с тъмно. Просто бих си оправила грешките в модела.

Според мен дали ще остават отпечатъци зависи от покритието. Мат доколкото зная повече носи на отпечатъци сравнено с гланца. Но не трябвало да бъде и супер мат. Абе сложно е, върви се оправи.

Най-сигурно е с мата на Fenix антифингър. Аз поне в Салекс съм го пипала, ами не остава следа. Обаче цената е солена. Имат 2-3 прекрасни тъмни цвята. Ако сега правех кухня може би бих избрала тях. Навремето преди 4 години се опитвахме да спестим при направата на кухнята и взехме едно супер евтинджос кафяво-черно дървесно. Ами остават яко петна. Сложихме дръжки, защото беше ясно, че ще е така. Но пак си остават някъде петна и покрай тях.
Та май тъмното е супер за кухня обаче не бива да се пести от материала.

# 744
Абе, остава следа като се пипне с мазни пръсти. В магазина не оставя, защото човек го пипа, ама не с пръстите, с които е готвил/ ял нещо. И аз като пипах в магазина не ми оставяше следа, ама в къщи оставя. Както и да е, няма проблем да оставя - спокойно се избърсва с подохдящ препарат, без търкане. Предната ми кухня беше обкновено ПДЧ на Егер, орех. Хем шаренко, хем с дръжки и пак си имаше видими пръстчета, и пак си бършех. Така че, няма какво да му се мисли. Има си чистене, ама голяма работа. Красиво е. И на бялото си остават петна и се чисти.

# 745
Авентос Блум е.

Desem, багодаря, а според личната Ви практика с такава вратичка, дали ще стане на самостоятелен шкаф, т. е не колона?

# 746
  • София
Ние не искахме нито бяло, нито черно и накрая стигнахме до зелено, като си представяме комбинацията нещо подобно на това.

# 747
  • София
Много сладко стига като размер да ви е достатъчно.

# 748
  • София
Това е мечтата ни за цветове. Снимката е от мрежата. Иначе нашата кухня ще е с друго разпределение. Много ни харесва комбинацията, както и тип шкафове без дръжки.

# 749
Заповядайте в новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт