Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 30 011
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
Мина моят преглед, патето ми е 3.400кг., според ехографа 😊 Води, плацента са в супер състояние, АГ каза, че направо е жалко, че трябва да го вадим секцио. Иначе като нищо да си пренося, на бебчето му било много добре вътре. Какъв контраст - аз пък не мога да мръдна от тежест и болки. 😂
+ 14кг. от началото, каза че е супер.

# 106
Супер и моята накрая толкова я измери 🩷

# 107
И на мен ми останаха 4 кг. за сваляне. Бях качила 16 кг., като си дойдох бях свалила 12 и са останали едни 4 кг. Корема ми доста се е прибрал, но мисля все пак да взема колан за стягане, че да видим дали ще помогне.
Mimi9999 това със ставането наистина е много гадно. Като се прибрах вкъщи още имах този проблем, но сега като че ли отмина. Заставам на страни с едната ръка се подпирам с другата се набирам... абе кофти работа...
Иначе в понеделник ми махнаха конеца изобщо не боля.

# 108
Последните няколко дни корема ми определено падна и от вчера живея по-леко. Обаче, с предните 2 не помня да е ставало така, а още ми е рано да раждам-35г.с. Нали това, че е спаднал не означава, че скоро ще се случи? Утре съм на преглед, ще питам и доктора.

Отделно, доктора на ЖК е в отпуск до понеделник, а после има свободен час на 04.06. Трябва някой да ми пусне изследвания. Дали друг работещ със ЗК би могъл да ми даде направлението без да плащам и за преглед?

# 109
Честито, Мимс! След всички премеждия се радвам , че скоро ще гушкаш малката Милица 🩷 Много да е здрава и да ти носи само приятни емоции 💐

# 110
Леле, страхотно само 3 кг още. Аз вече съм +12 кг в 37 седмица.  Мечтая си живот и здраве да оставя 7 поне в болницата Grinning

# 111
Нали това, че е спаднал не означава, че скоро ще се случи?
Не, казват, че обикновено около 3 седмици след спадането на корема уж започвало раждането. Обаче на мен преди около 2 седмици ми падна, а според моя АГ няма никакви признаци скоро да започне раждане и ако не бях секцио, щях да си го понося още минимум 2 седмици

# 112
Последните няколко дни корема ми определено падна и от вчера живея по-леко. Обаче, с предните 2 не помня да е ставало така, а още ми е рано да раждам-35г.с. Нали това, че е спаднал не означава, че скоро ще се случи? Утре съм на преглед, ще питам и доктора.

Моят АГ каза, че не е гаранция и на някои жени коремите слизат надолу цели 4 седмици преди да родят. На други направо в деня на раждането. Simple Smile
Моят падна преди 2 седмици някъде, но развитие няма. А от няколко дни дори усещам ръчичките на бебето много ниско в таза.

Иначе аз съм качила само 7 кг, като за последния месец изобщо не съм мръднала. Но явно всичко е в корема, защото обиколката е гигантска, а ръцете и лицето ми започнаха за отслабват. Супер странно е, винаги съм си мислела, че с моята предразположеност ще кача много.

# 113
Охх, да са живи, здрави и безгрижни всички бебенца и леко възстановяване на всички мамита 🌸🤍 момичета, чета и плача от радост, вече хормоните ми не издържат 😁

Аз съм 38+4, но госпожицата май няма никакво намерение да излиза скоро. На последния преглед преди 2 дни казаха, че главата е в таза вече. Аз май не усещам да ми е спаднал корема ама акушерката каза, че бил паднал малко. Усещам напрежение между краката, все едно съм яздила кон цял ден, не ми е готино. Съня е мираж.. не мога да заспя дълбоко и съм потънала във всякакви мисли, които изобщо не бива да мисля, но не мога да спра. ММ си хърка безпроблемно и въобще не ме усеща като ставам до тоалетна през 30 минути. За сега съм качила 14кг, но с бруталния запек (сори) и всички козунаци и кексове, които всмуках последните седмици, не се учудвам. 😊

Iffsy как усещаш ръчичките?

# 114
Не съм писала, но ви следя редовно. Реших и аз да се включа, защото вече и при мен момента наближава. 38+4 г. с. съм, вчера бях на преглед. Тоновете са супер, бебчо е много ниско вече (макар, че корема ми не е спаднал). Провери ме и каза, че шийката се гладка, скъсена и имам 1,5 см разкритие. Не знам кога да очаквам макар, че доки каза до петък най-късно. Притесняват ме самите контракции дали ще ги усетя и задължително ли са придружени със стягания на корема.

# 115
И аз няколко дни усещах ръчичките, много ниско долу, много странно усещане. Все едно някой те ръчка, ама усещаш, че са мънички. Не мога да го опиша, но ако го усетите, няма да го сбъркате.

Lrp222, при мен същото положение, само че съм 38+1, но не ми казаха до петък най-късно, а само че чакаме. Даже си имам час за другата седмица живот и здраве Simple Smile вълнуващо е много кой ден ще си избере.
Аз започнах да ям фурми и даже съм взела един ананас 😀 както знаете, тези неща действат предимно на психична основа, но не е малко и това им действие.

# 116
Сложих свещичка дано подейства ....ами чести болки,но кратки докато кажа ох и изчезва....

# 117
  • Пловдив
Мимс, честита да е Милица! Да бъде здравичка и да ви носи много радост! Бързо възстановяване!
Луиза на Marisol също бързичко да се оправя и най-трудното скоро да е зад гърба й.

Днес ходих за конците - оказа се, че са разграждащи, но моята АГ преценявала спрямо това как зараства дали тя да ги свали или да ги остави сами да паднат. Та свали ги, леко боцкане се усещаше, нищо кой знае какво. Остави само един сам да си падне, че имаш още малко работа да върши 🤷🏻♀ Аз иначе доста добре се чувствам, сякаш този път по не усещах шевове, напълно функционираща съм си вкъщи, играя с баткото, домакинствам, всичко постарому 😊
Бях качила 15 кг, в болницата оставих 6-7, днес се претеглих пак и вече остават 6, та доволна съм (предвид количеството козунаци, които изядох тези дни 😂)

# 118

Iffsy как усещаш ръчичките?

Ами като легна усещам понякога едни пробождания много ниско в ляво, които си мислех, че са тип менструални болки. Но като се загледам или си сложа ръката, се вижда ясно как бебето бута с ръчичка. Simple Smile
Тя моята девойка почти на всички прегледи и ФМ си държеше ръчичката на главата, така че не се изненадвам.

# 119
Вече се освестих от пълната упойка и общо взето все едно не съм била упоена ,не ми е сънливо изобщо.Като цяло пробваха индукция ,но при мен нещата не се случиха с разкритието ,освен,че се измъчих,шийката ми щеше да се разкъса (аз попринцип имам проблеми с нея )и ме вкараха в операционна ,буквално за една минута след слагането на маската заспах.
Катетъра ми го сложиха преди анестезията.Не е приятно ,след това,пареше ми едно такова неприятно чувство ,до като свикна,но и той се понася.
Боли си след операцията ,като при силна менструация долу -свива и отпуска ,не е приятно,повръщаше ми се,но отмина ,след отминаването на упойката.
Като цяло не е страшно.
Вече се гушкахме,позна ме ,като си гушнеш бебето,вярно всяка болка се забравя ♥️♥️♥️
Благодаря на всички за пожеланията,да са ви живи и здрави и на вас бебенцата на мамите ,които сте вече родили , и успех и безпроблемно раждане и здрави бебочета на мамите на ,които предстой най-хубавото нещо в живота,не се тревожете,всичко ще бъде наред

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 15:41 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт