Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 12

• 18 098
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Привети момичета,

Каролина,много хубаво си подредила темата!  bouquet
Чета, чета и се убеждавам, че от провинция до провинция има огромна разлика.
Чочо, ама вие наистина си имате страхотни градини в Монреал Grinning
Poupon, разкажи повече за отбиването, моля те Simple Smile
Дензъл,  от майките в квартала, чувам различни неща, особено за първия преглед и изследвания, едните са го направили в 7-ма седмица, другите чак в 12-та, и изследванията различни по различно време, всеки лекар явно си има своя истина #Crazy, а по повод списъка с въпроси, и аз винаги си нося по един, и понеже съм зле с паметта, си го вадя на място Laughing, явно така предизвиквам странен рефлекс при лекарите изправят се от стола и нямат търпение да напуснат стаята Laughing
Крисимами, загубихте се напоследък, как сте?
На всички бременни-спокойно бременеене Simple Smile

# 91
  • Canada
Здравейте момичета! Hug Hug Hug

Все се каня да благодаря на Каролина за страхотното подреждане на темата. Каролина  bouquet
Чочо - ти ме шашна с описанието на тази градина Shocked Къде живеете? В нашия квартал съм обиколила поне 15-ина, такова чудо не видях...
Гаргамелчо - ами да се почерпим

denzul - при нас доколкото знам в 18 седмица се прави амниосинтеза (това също ми беше предложено и то е поето от държавата, но пък има риск за бебето), медицински аборт е разрешен до 21седмица. Не се шашкай, тези изследвания са за собствено успокоение. И да има някакъв проблем в около 15% от случаите с останалите тестове не се улавя, така че.... Сигурно докторът ти не е по-лош от другите. Но май всеки си има своя истина, както каза mamamasha.
heureuse - поетите ехографи от държавата са два. Допълнителни - по препоръка на лекаря. Изследванията са тези които p4eli4ka е описала така подробно. (p4eli4ka   bouquet). Ако се решиш на амниосинтеза ще е безплатна. ( риск 1:200 за бебето) Пази се Hug
petite_peste  - прокреа е клиника с много добро име - едва ли са по неточни тестовете, просто може да са различни. Аз при първата си бременност имах друг тест, сам гинекологът ми направи ехографията, а кръв ми взеха в кабинета му (от пръста), и я пратиха в лаборатория. Честито ти коремче и да е лека...
thesara - май всички сме в различни болници Grinning. Аз съм в Maisonneuve-Rosemont.
niara - не беше ли обратното с кръвните групи? Защото и аз съм положителна, а съпругът ми отрицателна, никаква инжекция не съм получавала при първата бременност. Confused
Poupon - успех с отбиването, дано не страдаш много...
shemet - че това ми казаха от клиниката, но сигурно имаш право. Как е малкото човече. Свикнахте ли вече един с друг?
Sofi - добре дошла Hug

Лек и топъл следобед на всички! Hug Hug Hug

# 92
kivito, ние използвахме UFile до колкото си спомням, но има и други такива, виж тук.
И да, от Хасково съм Grinning

rosist, мерси за почерпката Laughing

Доста бременни си имаме тук, я да попитам, някой проверявал ли е как стоят нещата с мидуайфките? Не че скоро смятам да се присъединявам във вашият отбор, но съм си обещала за втрото, дай боже, да не се занимавам с доктори

# 93
регистрирах се  наи-после. Вижте колко са ни много болниците  в Монтреал  - жсеки ж различна  Mr. Green

# 94
  • Торонто
Gargamel4o, blagodaria za linka. Osven tova me interesuva niakoi konkreten 4ovek, ot koito da ste dovolni i da se otnasia dobre kam pacientite.

Rosist, az ne sam savsem novodo6la, otbivam se ot vreme na vreme v foruma o6te ot BG, no iavno ne sme se zasi4ali:))) Vse o6te niamam mnogo vreme za forumi pokrai organizacionnite raboti.

# 95
  • Vaudreuil Canada
Дали някоя от вас ходи в Royal Victoria Hospital?
thesara аз раждах Royal Vic съвсем наскоро така че ако имаш някакви въпроси питай.
За изследванията за синдрома на Даун - в OVO ми взеха 280 долара, като ултрасаунда ми беше безплатен - стандартния за 12 седмица. Иначе знам че цената с ултрасаунд там е 400 долара.
Rosist с малкото човече сме една идея по-добре - а пък днес правим 2 месеца Simple Smile
Чочо звучи страхотно описанието за детската градина - ще взема да се замисля много сериозно следващите няколко месеца  Wink

# 96
  • Canada
Гаргамелчо - аз проверявах още от първото раждане, ама не ме огря нито първия, нито втория път. Малко съм разочарована Sad
Иначе моя приятелка роди с мидуайф-ка в maison de naissance, беше очарована от отношението и подхода им.
Ти в къщи ли замисляш да раждаш, когато....?
Sofi - ами явно не съм те поздравила първия път, та сега се реванширам Laughing
shemet - и аз си спомням че около двата месеца вече бях ОК с бебчо. Целувка за малкия герой Heart Eyes

# 97
welcome на новите момичета. Ще ви включа и вас в списъка на първа страница, но в следващата тема, че в тази не мога да редактирам вече. И да пишете редовно, ей.   Naughty
rosist i mamamasha, благодаря. Радвам се, че ви харесва.
Sofi, с теб сме почти комшийки. Аз живея малко по на север до Fairview mall и мисля, че се познаваме задочно. Писах ти на лични.

# 98
niara - не беше ли обратното с кръвните групи? Защото и аз съм положителна, а съпругът ми отрицателна, никаква инжекция не съм получавала при първата бременност. Confused
rosist,и аз съм чела за проблеми само при тази комбинация,но в нейния случай и детето се ражда с (-) Rh като бащата.По принцип пише,че в такива случаи е много малка вероятността,в кръвта на майката да се образуват антигени,но при нея явно така се е получило...
Извинявай,че питам,но твоите деца с твоя Rh ли са?Иска ми се поне малко да я успокоя... Tired

# 99
Много ви благодаря за информацията за тестовете, момичета  bouquet Успокоих се, бях решила че за всичко аз трябва да мисля и се бях притеснила малко. Бяхме се настроили с таткото че ще видим бебето на ехографа сега в понеделник на първия преглед, ама ще почакаме малко. Всъщност на мен ми направиха вече първия ехограф, беше безплатен, заради кървенето в началото, но тогава се видя само един плоден сак и не беше сигурно дори дали в него има нещо. Аз съм в Сейнт-Жустин. Скоро писаха в "24 часа" че гинеколозите са претрупани с работа заради мини бейби бума, който Квебек преживява още от миналата година. Специално споменаха и Сейнт-Жустин в тази връзка. Аз като ходих ми направиха всичко необходимо, не се оплаквам от обслужването, ама се чакаше. Като имам час надявам се да се чака по-малко. Лека вечер на всички! И аз да благодаря с голямо закъснение на каролина за прекрасно оформената тема  bouquet

# 100
Гаргамел4о, wavey здрасти градски
Много се радвам 4е намерих още някой от моя град,виждали сме се няколко пьти пьк да не попитам от каде си в БГ направо си е пропуск.Аз слу4айно разбрах 4е си от Х-во,като про4етох Хасковската тема.

Лека ве4ер на вси4ки.

# 101
  • Canada
niara - честно да ти кажа нямам идея каква кръвна група е синът ми, никой никога не ми е казвал, а и не знам къде мога да попитам. Другото дете е още в корема Laughing. Значи може да съм абсолютно в ситуацията на приятелката ти и даже още нямам резултати от кръвните тестове, защото ми бяха пуснати много късно. Но си спомням че лекарката ме пита само дали не съм с отрицателен резус фактор, не ми е споменавала, за проблем свързан с кръвната група на детето, при положение че моят е положителен.
Поразгледах се из интернет - никъде не видях да има проблем за бебето, ако майката е с положителен фактор. Но при всички положения ако има проблем, пише че се улавя на ехографията, тъй като има забележително уголемяване на органите. Кажи на приятелката ти да не се притеснява, не вярвам някой толкова да недогледа...   bouquet

# 102
Благодаря, shemet. Не 4е имам нещо конкретно да питам, но 4ак ми е странно, 4е моя доктор (Richard Brown) с пръст не ме е докоснал  Laughing ( само два пъти е премерил тоновете на бебка). Аз  (да 4укна на дърво) не мога и да се опла4а от бременността ми. Е, ужасните киселини и даже гаденето си продължава, ама го приемам като неизбежно зло. Пак и малко остана  Simple Smile.
Би ли ми казала какво си приготви като багаж за болницата- за теб и за бебето? А след раждането какви превръзки да си купя? Или по-добре памперси за възрастни  Embarassed Ти използва ли упойка?
За да не спамваме темата, може и на ли4ни.

# 103
браво на вси4ки колко са активни!!!особено монтреалската 4аст!
добре дошли на вси4ки мамита-бъдещи и настоящи!!

попро4итам ви но все нямам време да пиша .. уви  Sad
някой питаше за упойките при раждане-МОМИ4ЕТА НЕ СЕ МЪ4ЕТЕ,ВЗЕМЕТЕ СИ УПОЙКАТА И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА МОМЕНТА!!!
ок това е за сега поздрави на вси4ки
  bouquet

# 104
  • Калгари, Канада
Здравейте всички! Simple Smile 
И аз ви чета от известно време. Та реших да се включа най-сетне. Аз се чудя има ли смисъл от финансов съветник, тук са доста разпространени /или просто на мен така ми се струва/. Някои ползва ли ги? Какви такси взимат?

Общи условия

Активация на акаунт