Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 12

• 18 097
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте всички! Simple Smile 
И аз ви чета от известно време. Та реших да се включа най-сетне. Аз се чудя има ли смисъл от финансов съветник, тук са доста разпространени /или просто на мен така ми се струва/. Някои ползва ли ги? Какви такси взимат?

Здравей mamamia  Laughing Добре дошла Hug

Laughing Аз работя като финансов съветник на моя мъж.  bowuu  Laughing Според него му взимам скъпо   hahaha Joy

# 106
  Laughing Аз работя като финансов съветник на моя мъж.  bowuu  Laughing Според него му взимам скъпо   hahaha Joy
Joy

mamamia, добре дошла  bouquet
За какъв финансов съветник става въпрос? някой който да те съветва къде да инвестираш или? newsm78

Ние пак се мъчим с поти треининга, в петък беше много добре, като я бях оставила да щъка без гащи, казваше си и даже ходеше на гърнето, но събота и неделя бяхме все навън и никаква не я свършихме ooooh!
Може ли някой да ми каже, ориентировачно, колко време ви отне този процес?
А и имам един проблем, купихме и платнени гащички, но тя явно не прави разлика между тях и памперса и дирекно си пиша без дори да каже или да даде знак че нещо ще прави. Не ми се ще да я оставям по голо дупе по цял ден ама като я облека пък нищо не правим. За сега сме сложили гащите и се дебнем..
Хайде аз да не се разсейвам, отивам да си вардя килимите от препикаване Crazy Joy

# 107
Добре дошла на mamamia !   bouquet

Ние ползвахме една българка за финансов съветник. Тя ни помогна с RRSP и HBP. Доволни сме, друго си е да ги обсуждаш тези неща на родния си език. Като такса нищо не ни е взимала, може би работи на комисионна от фондовете, знам ли. Дори вкъщи идваше да ни обяснява, да взима чекове. Успех!

# 108
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Мами и бебета от Торонто и околности!
Заповядайте на първомартенско парти (12 часа в четвъртък) у нас  Hug
Повечето ми знаят адреса, останалите - моля пишете на лични.
Ще се радвам ако можете да ми потвърдите присъствие на лични.
Дано времето не си изиграе лоша шега с нас, както миналия път.

# 109
  • Калгари, Канада
Ами аз мисля, че с всичко се занимава с пенсионното, инвестиции, спестяване за университета за децата и т.н.
В момента ние сами си решаваме, ама се чудя дали има смисъл от финансов съветник. Чух, че плащането им било от фондовете, а не от нас. Или пък, ако имало някакви такси, то не били голями. Та знам ли...

# 110
Здравейте мами  bouquet
Мамамиа, според мен тези финансови съветници могат да си получават заплатите от фондовете, ама те имат интерес само да те съветват да инвестираш колкото е възможно повече. Според мен това е доста пристрАстен съвет. Ние с мъжа ми сами си решаваме колко и в какво да инвестираме, всъщност само РРСП, максимално разрешеното ни от данъчните, и си го правим това по Интернет. Ако си намеря такъв съветник, ще ме посъсветва да инвестираме и в образователни фондове за децата, ама ние и сами можем да си преценим че не искаме. 

Мами, да ви се похваля че днес бях на първия си редовен преглед и вярата ми в квебекската здравна система се върна Grinning За няма и 3 часа сестра ми попълни досието, видяха ме двама доктори, направиха ми сума ти изследвания и успях да си взема час за следващите. Аз имам хронично заболяване на щитовидната жлеза, освен това прехвърлих 35 години, така че ме следят специалисти от 2 специализирани аг клиники в болницата (едната заради заболяването, другата заради възрастта). Изследването на синдрома на Даун ще ми го направят безплатно още тази седмица, че сега му е времето. Уж няма места, ама явно за жени без допълнителна здравна застраховка и над определена възраст часове се намират. Организацията от всяка гледна точка беше супер. По принцип трябваше часът ми в едната клиника да е рано сутринта, а в другата в 1 часа (такива неудобни часове заради трудния график на таткото ни, който обаче държеше да присъсътва), те обаче свършиха с всичко още сутринта. Та значи, както става обикновено, страховете ми са били напразни Peace
Надявам се че и с вас всичко е наред.

# 111
  • Canada
Здравейте!

heureuse,
Много се радвам, че така са се стекли нещата при теб, пожелавам ти все така да е!

Аз също нямам никакви оплаквания от болницата (St. Mary's), още с първото /и единствено за сега  Wink/ посещение за регистрация и кръвни изследвания си взех час за ултразвук в 20-та седмица, както и за изследването за гестационен диабет+кръвна картина /пак/+хепатит Б в 28-ма. Пак тогава се записах за образователната сесия за кърмене и обиколка на болницата.
Мен само малко ме изнервя, че при наблюдаващия лекар е такава навалица, че се получава, че чакам 1 час и съм на преглед за 5 мин.

# 112
Аз също съм доволна засега от Сеинт Жустин .  Дано и за в бъдеще е така.

# 113
Срещали сме се с финансов съветник-  наи -малкото получаваш и нечия друга гледна точка .  В крайна сметка не го използвахме , но беше полезно за нас.  Мисля , че не е излишно да се стрещнете с такъв просто за да имате повече инфо   -пък после си решавайте кое за вас е добре и кое не. Не е ангажиращо.

# 114
Здравейте мами,

ако някой го интересува канадският вариант на бг мама Laughing, ето линк:
http://forum.canadianparents.ca/ubbthreads/ubbthreads.php?Cat=&C=5

Аз всъщност търсих един австралийски форум, подобен на бг мама, в който преди се бях регистрирала, не му знам името и с преинсталациите съвсем го загубих. Но този изглежда интересен също.

Гери, ако не мине котка път  Laughing, у вас сме  Peace. Мерси за поканата.

Heureuse, радвам се че нещата са се развили така добре. Hug

# 115
Здравейте на всички мами!
Сигурно сте ме забравили, преди 2-3 месеца се включих към вашата тема от България. Сега сме вече на канадска земя, в Торонто. Темата е чудесна, следя я с интерес макар и да не съм бременна или с бебета Laughing. Децата ми са поотраснали вече, но като нов човек тука всичко ми е интересно и НАучително, както казва сина ми. Успех с отглеждането на малките принцове и принцеси и лека бременност на очакващите разрастване на фамилията.

# 116
Здравейте бъдещи и настоящи майки от Канада.Много се радвам,че има такъв форум и можем да си помагаме.Аз съм от скоро регистрирана.Към август-септмври смятаме да отлитаме за Монтреал с нашата прекрасна дъшеря която е на 3 год.Много ще се радвам,да се присъединя към вас.
Желая лека бременост на всички бъдещи майки-радвайте се на тези 9 месеца.
А на  вас настоящи майки да са ви звавички малките съкровища и всички около около тях.

# 117
Монтреалски мами, здравейте
Имам нужда от помощ. Та въпроса ми е. Как си намерихте гинеколог и педиатър?
За ваксините на новородено беб4е към CLSC ли ходите?
heureuse, про4етох 4е имаш заболяване на щитовидната жлеза. Аз също имам тиреоидит на Хашимото и периоди4но правя кравни тестове за ТСХ хормона, но по принцип нямам ендокринолог, който да ме следи. За да стигнеш до специалист винаги през GP-то ли си минаваш или ходиш по walk-in clinics?

# 118
Purvo iskam da kaja PRIVET na vsichki novodoshli! Hug
I vtoro, suvsem sluchaino namerih polezen li interesen link za novodoshli imigranti v Quebec.

http://www.saguenay-lac-saint-jean.gouv.qc.ca/informations_utile … alanglaisclo2.pdf

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 18:03 от SweetyP

# 119
Здравейте моми4ета,

Вклю4вам се само за малко за да отговоря на mamamia

Ами аз мисля, че с всичко се занимава с пенсионното, инвестиции, спестяване за университета за децата и т.н.
В момента ние сами си решаваме, ама се чудя дали има смисъл от финансов съветник. Чух, че плащането им било от фондовете, а не от нас. Или пък, ако имало някакви такси, то не били голями. Та знам ли...

Финансовите съветници са безплатни, ако някой ти заговори за такса зарежи го и отиди при друг. Тяхната цел е освен да си вложиш парите в някой фонд (което в много слу4ай не е лошо), но и да подпишеш тази полица през него, защото на самия договор освен вси4ко друго присъства и името на финансовия съветник и така тои си взима процент от твоята полица докато ти си я плащаш (това може и да е един цял живот Peace)

Лек ден моми4ета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт