Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 12

• 18 091
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Здравей Тхесара, аз имам същото заболяване в лека форма. Откриха ми го тук при профилактичен преглед и бец иплаквания от моя страна, но личната лекарка не сметна за необходимо да ме прати на ендокринолог. Праща ме периодично на изследвания и ми коригира дозата на лекарството при нужда. Преглеждала ме е с ръка за възли - аз нямам. Тази есен като си бях в България отидох на ендокринолог с ехограф, преглежда ме сума ти време, но накрая пак ми каза да си пия лекарството. Нищо повече. Така че според мен личният лекар в Канада преценява според състоянието дали има смисъл да те праща на ендокринолог или не. Иначе на уолк-ин клиника не съм ходила за направление, ама не мисля и че изобщо ми трябва. Успех!

А за гинеколог и педиатър можеш да питаш за списък с адреси в местното CLSC. Много добър начин е и катоо разпитваш майките в квартала. Аз така си намерих педиатър. Също много полезен сайт:
http://www.santemontreal.qc.ca/fr/
Виж в него, поразгледай зеленото и оранжевото квадратче отдясно. Като си въведеш пощенския код, можеш да намериш списък с клиники по различни критерии (с гинеколог, или с педиатър и т. н.) според близостта им до дома ти. Запоочваш да обзвъняваш клиниките и така намираш. Можеш и личния лекар да попиташ към кой да се обърнеш ако ти даде направление за специалист.

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 04:57 от heureuse

# 121
  ако някой го интересува канадският вариант на бг мама Laughing, ето линк:
http://forum.canadianparents.ca/ubbthreads/ubbthreads.php?Cat=&C=5
И аз от доста време чета там.Много е полезен,особено последната част с мненията на експерти...И не само за родители... Peace

# 122
Привети,  bouquet

Хайде и аз да се включа в групата на Хашимото Laughing
 Преди 4-и години в БГ ми го откриха/аз бях с оплаквания и ендокринолога предписа цялостни изследвания/ и от тогава, включително и по време на бремеността си пих лекарството, и на всеки 6 месеца правех антитела/TAT+MAT/ +TSH+T4. Като пристигнах споделих с JP-то това и той каза, че тук правят само двата хормона и ако има нарушения, тогава антителата, интересно ми е тогава как диагностицират заболяването, като то се открива само с нарушения в ТАТ и МАТ-а, казаха ми докато кърмя да не приемам лекарството.
Heureuse,Thesara, съветват  ли ви да увеличите дозата на лекарството в последното тримесечие на бремеността? При такъв съвет и увеличаване на дозата аз се почуствах много зле в 8-ия месец и бях приета в Майчин Дом, след което ми върнаха старата доза!

Лека вечер на всички  bouquet

# 123
 :)Zdraveite na vsichki! Pozdravi ot Bg!!! Az minah uspeshno interviu za Qc. Bremenna sym v 27g.s, no shte rajdam v Bg zashtoto niama da sa mi gotovi dokumentite. Vse oshte ne sym poluchila barkodove. Nashiat tatko jivee v Montreal i dano vsichko s bebeto e nared i nie shte doidem v Canada. Shte mi e priatno da si nameria tuk virtualni priatelki i da si kontaktuvame.
Jelaia vsichko dobro na vsichki tuk!!! Heart Eyes

# 124
  • Canada
Здравейте момичета! Hug

Добре дошли julijak и mimi2004.  Hug Чакаме ви  на канадска земя!
thesara - гинеколог си намерих като питах всичките си приятелки. Ако искаш пиши ми ще ти пратя телефон. За педиатър ми беше много трудно - в началото имах много добра педиатърка, която се пенсионира и за съжаление никой не дойде на нейно място. След като прозвънях целия списък даден ми от кварталното CLSC, и ми беше любезно отказвано навсякъде, звънях няколко пъти в Info Sante, от където започнаха да ми дават педиатри доста по-далечко, та накрая си намерих, но не съм убедена че е най-добрият (обаче е по-добре от нищо). Дано ти да имаш повече късмет fingerscrossed
Ryan's Mom - все още чакаме продължението на твоята забавна история в картинки. Създаде много настроение  bouquet

Слънчев ден на всички!

# 125
Добре дошли на новите момичета!

След няколко дневното мрънкане на Мони се оказах права и искам да ви се похваля, че си имаме зъбче.  newsm44 . Купих си гела, за който Писанка, невенска и ниара писаха, но така и не посмях да го използвам, защото не бях сигурна дали е от зъби мрънкането.
Ами това е, похвалих се пък утре живот и здраве ще ви го покажем.  tooth

Приятен ден ви пожелавам

# 126
Здравеите , на мен също ми откриха леко завишение на TSH и ми преписаха лекарсва и за  това  -въобще  откриха ми леки отколнения в един куп показатели та съм на инжекции и хапове, което ме притеснява  - дано всичко да е наред. Познат лекар от БГ ми каза, че за такива дребни неща там няма и да ми обънат внимание и да назначават лечение , смята че тук се презастраховат  - дано да е така. Сега очаквам ултрасаунда  - доста ми е притеснено

# 127
Мамамаша, моят случай е много специфичен. Аз бях започнала да се лекувам с хомеопатия и без разрешението на лекарката ми на всеки 2 месеца намалявах дозата на изкуствения хормон с 1/4. Така когато забременях взимах само 1/4 от предписаната доза. Кагато забременях, прочетох че липсата на този хормон в организма може да доведе до умствено забавяне на бебето. Слава Богу, аз взех мерки достатъъчно рано. Първата ми работа беше да си направя нови тестове и да отида при личната ми лекарка. Оказа се за всеобща изненада че резултатите ми бяха съвсем прилични - Т4 в норма, ама ниската граница, ТСХ малко извън нормата. Аз както пиех на ден по една четвъртинка на Синтроид 0.05, тя ми вдигна дозата на 0.025. Пак беше половината от това, което пиех преди да започна да намалявам. После обаче като отидох в болницата и ме видяха специалисти, ми я вдигнаха пак и сега пак се върнах до изходното положение 0.05 Sick Вдигат ми я, защото казват че заради бебето съм имала по-голяма нужда. Много ме е яд, намирам това за голямо отстъпление, но майчинството иска жертви. Като родя пак продължавам с хомеопатиата (че сега не смея) и пак започвам да намалявам дозата. Сега ми казаха че вероятно пак ще увеличават дозата по-нататък през бременността - понеже лекарството било според тях безвредно, предпочитали да бъдат агресивни newsm78
За антителата - тук само веднъж ми правиха изследване за тях, казаха че имам антитела и значи е Хашимото и това е. След това ми правят изследвания само на Т4 и ТСХ. Антителата не се повлияват от лечение от официалната медицина и затова мисля че правят теста само по веднъж. Както го разбирам аз, отчитат че процесът на самоунищожаване на жлезата е започнал и само наблюдават с колко да ти увеличават дозата на изкуствения хормон. В България си пуснах и изследвания за антитела, ама нищо, и с видеозона и с изследванията, ендокриноложката пак стигна до баналното заключение че трябва да си пия хапчетата. Чудя се защо в България толкова често си правят изследвания за тези антитела.
Извинявам се ако съм отегчилаа мамите с този медицински постинг.

# 128
Добре дошли julijak и mimi2004! Grinning

Каролина, честито ви първо зъбче! Laughing

Калида, къде се загуби? Поздрави на вас с Дана

# 129
  • Vaudreuil Canada
Калида къде се изгубихте наистина? Липсвате ни с Дана - дано всичко при вас да е наред.
Момичета ако някоя от вас живее в западната част на Монреал мога да дам координатите на педиатричната клиника, която ние ползваме - http://www.tinytots.ca/  За сега нямам оплаквания освен, че болни и здрави деца чакат на едно и също място. Срещите си ги записвам по интернет и съм много доволна, защото не вися на телефона, а и сама виждам какви са възможните часове и дни за среща. Ако се наложи всеки ден сутрин по определено време може да се иде без предварително записан час. Въобще са доста гъвкави - работят 7 дни в седмицата.

# 130
Здравейте, мами  Simple Smile
Хубаво е да знаеш 4е можеш да потърсиш съвет тук и да полу4иш адекватен отговор  Mr. Green
Поздрави на моми4етата, които са още в БГ, но скоро и те ще дойдат при нас  Hug

heureuse, ти наистина си много лек слу4ай  thumbsup На мен Хашимотото ми откриха в БГ преди 5 години. Дъщеря ми беше на 9 месеца, когато запо4наха симптомите ми (доста разли4ни от това което пише по книгите). Ужасно ми прималяваше, сърцебиене, страх 4е ще припадна, еи така както си карам коли4ката.  Sick По какви ли не доктори ходих, изкараха ме хипохондри4ка и едва ли не луда.  #Cussing out Както и да е, съвсем слу4айно стигнах и до ендокринолог. Оказа се, 4е антителата ми са 7 пъти пове4е и доста увели4ено ТСХ. Ултразвук също правих и диагнозата - Хашимото.  Взимах Л-тироксин в БГ, тук ми предписаха Синтроид 0,075 мг. На тази доза съм ве4е 3 год. 4уствам се добре. Притеснявах се за бремеността ми (с първата имах проблеми-контракции, 4 см. дилатация от 5-6 месец и го отдавам на Хашимотото). Тук, още като разбрах 4е съм бременна си назна4их сама кръвен тест. Резултата беше ок, но ми дадоха направление за болница, заради заболяването (води се рискова бременност). Затова съм и в Royal Vic.  От на4алото до сега са ми изследвали 2 пъти хормона и все е в норма smile3501.  С какво хомеопати4но лекарство се лекуваш? Ще ми е интересно да споделиш  Simple Smile
А някой знае ли координати на добър хомеопат?
Mamamasha, за увели4ение на дозата към последните месеци никой не ми е казвал. Зависи си от теста и имаш ли субективни оплаквания. По-скоро 4етох, 4е в първите месеци е много важно приемането на правилната доза (heureuse го е написала по-горе). По принцип доктора ми каза, 4е се налага увели4ение на дозата през бремеността, но при всеки е разли4но дали и кога).
Дали трябва ве4е да по4на на търся педиатър  newsm78, 27 седмица бременна, ама тук като ги знам с каква скорост действат за вси4ко  #2gunfire, май въпроса е ритори4ен.
Лек ден на вси4ки и се извинявам за дългия постинг, но просто в " отбора на Хашимотото"  Mr. Green не сме толкова малко за съжаление.

# 131
  • Калгари, Канада
Здравейте !  Simple Smile
Благодаря на всички за информацията за финансовите съветници. Мисля да потърся някой - просто да го чуя какво ще каже, пък ще видим.

julijak , лека бременност и успешно раждане в БГ. Чудя се, няма ли да е проблем да вкараш бебето в Канада / след като ще се роди в БГ/, какво ти казаха на интервюто, попълват ли се допълнителни документи за него?  Thinking

Каролина, честито зъбче Simple Smile

Може ли някой да ми препоръча марка прясно мляко за бебчо /ще стане годинка другия месец/. Аз още си го кърмя, но ми се ще в скоро време да му давам и прясно мляко помалко / заради витамин Д, нещо не му го давам на капки вече - просто забравям и ми писна, та го спрях/ 

# 132

Heureuse,пиши какво е хомеопатичното наистина, аз имам книга по хомеопатия, но никъде не прочетох за болестта и евентуално лечение. Тхесара при мен оплакванията бяха същите аз през годините съм взимала също L-thyrox/Еутироксин/0, 025мграма, въпроса ми е по време на кърмене взимала ли си го? Взех да се притеснявам, че съм без терапия толкова време, не искам симптомите да се връщат #Crazy
Каролина, честито зъбче!!! На същата възраст на Филип му излезе първото` Laughing и аз се чудех цялото мрънкане от какво е че ми се струваше твърде рано за зъб Laughing Преди два дни  купих Orajel, че сега темата е кътници Laughing много е лют обаче и малкия не дава да го намажа!
Калида, Крисимами, къде се изгубихте?
Добре дошли на новите мами  bouquet!

# 133
Здравейте момичета,

добре дошли на новите мами, компанията се увеличава.

Гери, благодаря за поканата за честването, бих се възползвала, но ни делят 400 километра hahaha но си резервирам за друго парти  Laughing

В Отава ще има грандиозен прием за трети март, сега в петък в кметството на Отава. Ще бъдат доста българи, посолството и разни официални лица от Канада. Но за съжаление бебетата не са предвидени. Но в събота ще има сутринта детско парти в българското училище. Вие как ще чествате трети март.

Честита баба марта!!! Да сте румени и червени през цялата година!!!! Laughing Laughing
При нас е пълна лудница с тази работа - но татито помага много. Малката си заспива сама.
Мамо маша, какво да ти кажа за отбиването. Не е лесно, защото малката помни дълго и дори и сега по някога се сеща и си иска. Но аз от 4-5 месеца не кърмех през деня, но по цели нощи за сметка на това. Аз се отделих в другата стая, тя си заспива на найното легло, а по някое време се мести при баща й. Той й даваше шише с мляко първите дни след разделянето, а после - само със залъгалка мина. И така сме още. Това е.

# 134
Момичета (с Хашимото), при класическата хомеопатия е абсолютно противопоказно да се употребяват препарати, непредписани от хомеопат. Няма лекарство за определена болест, има лекарство за определен човек с всичките му физиологични и психологични особености. Лечението се определя след интервю, което продължава 1-2 часа. Обикновено хора с една и съща болест взимат различни лекарства. Освен това на мен ми смени много лекарства. Моята хомеопатка е в България и си общуваме по телефона. Тази система не ми е удобна. Тук намерих две хомеопатки рускини, ама не бях доволна и ги оставих. Продължавам да търся, ама за мен критерият че някой е добър хомеопат е да ми го препоръча човек, на когото е излекувал хронично заболяване. Росист пишеше че е намерила добър хомеопат в Монреал, аз мислех да й напиша като ми дойде времето да се лекувам пак и да я питам за координатите му. 

Общи условия

Активация на акаунт