Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (8)

• 45 240
  • 613
  •   1
Отговори
# 255
Тактично ще каже, че Калчев бих го пропуснала, ако някога ми се наложи. Преди да забременея имах час при него, обаче след отзиви се преориентирах и отидох при Ковачев.

Аз също ходих при него, но в последствие ме отказаха много неща и коментари. Затова казах на момичето да не прави нищо без знанието на Станулов.

# 256
  • На изток от Ада
Аз също не харесвам някои неща за Ковачев и Калчев. Но за Калчев се чака та щом има час Сноу да иде.

# 257
Казусът е за едната ми тръба, за която един лекар (който направи снимката) казва, че не е ок, но после друг, който ми я разчете в клинилата след това твърди, че била нормална и й нямало нищо. И затова обмислям да направя теста за проходимост с пяна, който извършва д-р Калчев.

Аз на д-р Станулов имам пълно доверие, но той реално не погледна снимката, а единствено разчитането на първия лекар. Ако има шанс то да е грешно и тръбата ми наистина да си е ок, е нормално от моя страна да не искам да дебнем овулация от конкретна страна и да пропускаме останалите месеци.
И определено бих казала на д-р Станулов и не бих направила нещо без неговото знание. Както казах, моето съмнение не е в него, а във фактори преди него, които обаче той използва за решението как да процедираме.

# 258
  • София
Не мисля, че ще има против теста за проходимост. Само имай предвид, че не е задължително да си отговориш на въпросите, аз съм правила с въздух под налягане и класическа цветна снимка, между двете имаше около четири месеца. Едната показа, че едната тръба е запушена, другата, че и двете са проходими. Чудила съм се кое ли е вярното, но така или иначе при нас инсето не е вариант, така че диркенто настоях да започваме с инвитрото.

# 259
Аз се включвам да кажа за снимките и тръбите. Имам 2 цветни снимки. Едната в Щерев-непроходими. Втората в Турция-проходими. Бях на консултация при д-р Станулов, каза, че тръбите ми са ужасни и не очаква естествено забременяване. Бях на консултация при доц. Магунска за лапаро и проверка. Тя каза, че най-добре вижда този, който прави снимката в момента. И че снимката е ориентировъчна. Вътре може да е различно, може да има сраствания и тн. Успех от мен Simple Smile

# 260
Veli86, a какво установиха на тази проверка после?
От това, което съм проучвала, при снимките често има несъответствия. Моята също беше в Щерев и аз никак не оатанах с добри впечатления (няма общо с болка), което и ме кара още повече да имам съмнения, и да искам да повторя на друго място.

Ния, напълно съм съгласна, че е възможно да не си отговоря на въпросите. Доколкото схванах от статии/проучвания е доста вероятно запушване, показващо се на снимката да не е реално поради спазъм или нещо друго. Но доста по-странно ми се вижда да излиза, че тръбите са отпушени, а да не са..

Не бих искала и да пресиля веднага за инвитро, още по-малко щом д-р Станулов смята, че имаме някакъв шанс и с инсеминации. Това е и другата причина да се опитам да разнищя случая Simple Smile

# 261
  • София
Понякога пропускат много леко или пък под голямо напрежение, което при нормална бременност, има голям риск да не може да се преодолее и да стане извънматочна. Така че е важно кой го прави и какви интереси има. Впрочем от тест за проходимост не е рядко да се отпушат тръбите, ако са имали лек проблем. Може да ви е на късмет. 😊

А за инсето, толкова му е ниска успеваемостта, че за мен е загуба на време, но това зависи и от възрастта. Младите двойки имат време да пробват много неща преди да стигнат инвитро. Аз бях на 32 г. тогава и така или  иначе не го чувствах. Всеки да действа, както го усеща, няма нужда да се пресираме. Психическото здраве също е много важно, за да се случат нещата.

Успех и дано ви се получи от първия път. 🍀

# 262
Здравейте отново! Д-р Станулов изписва ли хормонални препарати като кломифен цитират за стимулация за естествено забременяване?

# 263
Здравейте отново! Д-р Станулов изписва ли хормонални препарати като кломифен цитират за стимулация за естествено забременяване?

По скоро не. При инсеминация и инвитро да

# 264
Тактично ще каже, че Калчев бих го пропуснала, ако някога ми се наложи. Преди да забременея имах час при него, обаче след отзиви се преориентирах и отидох при Ковачев.
Ковачев е страхотен човек и специалист. Жената се проследяваше при него и при Дойчиновски едновременно, но накрая остана само при Ковачев и роди при него. Няма как да сме по-доволни от доктор. Даже нейна колежка по наша препоръка проследяваше трудна бременост при него и също е очарована. Всичко с чудесен финал.

# 265
  • София
Ами аз се следя и ще раждам при доктор Дойчиновски.
Категорично не споделям същото мнение за Ковачев като Вас. Simple Smile
Доктор Дойчиновски ще го избера и при следваща бременност. Той за мен е най-добрият, а моята бременност имаше специфики, та той е уникален за мен.

# 266
Още нямам проверка с лапаро, та не знам коя е истината.....

# 267
Здравейте, след три неуспешни процедури(общо 6 трансфера) в друга клиника, съм решила да се насоча към др Станулов. Предстои да подам документи към фонда за следващ опит(вече имаме два финансирани опита, сега пускам документи за трети по фонда). Въпроса ми е дали да ги подам от предната клиника, и при одобрение да поискам прехвърляне или е по-добре да подам документите от самото начало от новата клиника (в случая "Афродита"). Като епикризите ще ги взема от предното място (защото всички опити са там до тук) Питам за насоки как е подобре да се действа, ако някой от вас е правил преместване от едно на друго място. Благодаря

# 268
  • София
Местенето е ново разглеждане на следващия месец на фонда. Няма да спести време, така че не виждам смисъл да пускате в старата. Само двойно занимаване, но си вземете епикризите и изследвания.

# 269
Аз, когато се местих, направо си пуснах документите в Афродита. Ако пуснете в старата клиника, само ще се забавите.

Общи условия

Активация на акаунт