Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (8)

• 43 047
  • 611
  •   1
Отговори
# 450
So close, исках да напиша цената Grinning
Благодаря за информацията!

/b]
Д-р Генов е мъж, мен ми направи процедурата в Първа АГ болница „Св. София” и беше без упойка. Усетих болка като от цикъл. Мина бързо. Успех!

# 451
Ние вчера бяхме при него. Прегледа ме въпреки, че му казах, че очаквам цикъла да ми дойде до 2-3 дена.
Видя, че имам 2 или 3 задържани фоликула и каза, че по вероятно е да не стартираме четвъртият опит( цикъл) на естествен цикъл. И ми каза, пак да дойда на 1 или 2 ден за преглед. Очаквах да ме разпитва нещо, за да добие представа до сега какво се е случило но не. Не се беше запознал с документите ми общо взето. Доста претупано мина. Общо взето нямаше никакъв диалог. Дори не се представи кой е и т.н. Малко надменно го играеше. С една дума не му пукаше особено какво е ставало до сега и какво ще става за в бъдеще. Надявам се поне да има лека ръка както се казва.
Решили сме там да направим и трансфера( имаме едно замразено ембрионче). Дано и сега извадим едно-две-три Simple Smile но ако е неуспешен, ще пускаме документите в Доверие към фонда след това. На нас това ни е сега трети опит по фонда. Имаме право на още един (последен) след това.
Някой беше ли на преглед при Райков,какво впечатление прави ?

# 452
Успех, пожелавам ви да не се налага да подавате за фонда докато не се решите за второ. Без значение кой е лекаря, резултата е важен.

Ние вчера бяхме при него. Прегледа ме въпреки, че му казах, че очаквам цикъла да ми дойде до 2-3 дена.
Видя, че имам 2 или 3 задържани фоликула и каза, че по вероятно е да не стартираме четвъртият опит( цикъл) на естествен цикъл. И ми каза, пак да дойда на 1 или 2 ден за преглед. Очаквах да ме разпитва нещо, за да добие представа до сега какво се е случило но не. Не се беше запознал с документите ми общо взето. Доста претупано мина. Общо взето нямаше никакъв диалог. Дори не се представи кой е и т.н. Малко надменно го играеше. С една дума не му пукаше особено какво е ставало до сега и какво ще става за в бъдеще. Надявам се поне да има лека ръка както се казва.
Решили сме там да направим и трансфера( имаме едно замразено ембрионче). Дано и сега извадим едно-две-три Simple Smile но ако е неуспешен, ще пускаме документите в Доверие към фонда след това. На нас това ни е сега трети опит по фонда. Имаме право на още един (последен) след това.

# 453
Здравейте,
Пишаа тук, понеже виждам, че пациентките на д-р Станулов още се включват.
Имаме записан първичен преглед за Ноември и искам директно да започваме инсеминации/инвитро спрямо преценката на доктора. От сега започвам да подготвям нови изследвания (на които ми е изтекъл срока на давност). Планирам посещение на АГ на първите чисти дни от МЦ, което е другата седмица и ще помоля за имформация освен цитонамазка, какво още трябва да пусна като секрети и инфекции.
Благодаря!

# 454
Вирусология, микробиология, хламидия, цветна снимка, ако не е правена. Спермограма за мъжа.

# 455
So close, обикновено АГ ще знае какво да пусне за вирусология и микробиология, така ли? Не е нужно аз да казвам какво да пусне с точност?

# 456
Вирусология може сама да си пуснеш в лаборатория, с кръв е. За ХИВ, Хепатит и др. Иска се и преди инсеминации. Май е с давност 3 месеца. Микробиология всеки добър АГ може да вземе по време на преглед.

# 457
  • София
Ако прегледът няма да е по време на цикъл и буквално същият ден да започвате процедура, не бих ги пускала предварително. Те излизат бързо и има конкретни неща, които трябва да се пуснат, не всеки пакет става, а и имат давност. Той на първичния преглед ще ги пусне, ако се разберете да започнете.

# 458
Би било прекрасно, ако споделите отзиви и след процедурата. Никъде няма отзиви от пациенти на др. Райков и ще е полезно. Пожелавам ви успех - три е на щастие! Simple Smile

# 459
Здравейте! Това същият д-р Райков, който работеше с д-р Шефкетова ли е? Ако е той, може да погледнете темите за нея във форума.

# 460
Да допълня: Основен пакет тромбофилия също е добре да се пусне. Спермограмата разширена с морфология по Крюгер - в репродуктивна клиника. Аз, лично, препоръчвам да си пуснете хормони - TSH, LH, FSH, Prolactin, Estradiol, Прогестерон, Тестостерон, Инсулин, че често изскачат проблеми. Проверете си инсулин и двамата. Инсулиновата резистентност е широкоразпространен проблем и за зачеване, и по принцип, на който малко лекари обръщат внимание.
Вирусология, микробиология, хламидия, цветна снимка, ако не е правена. Спермограма за мъжа.

# 461
Здравейте,каква медикаментозна схема при успешен трансфер имахте при Станулов или Баев в Афродита?

# 462
Момичета, извинявям се предварително, ако въпроса ми е глупав, но не ми се е случвало да се местя с лекар в нова клиника. Интересува ме в тази ситуация дали д-р Станулов ще разполага в Доверие с информация за всички правени процедури и изследвания при него преди това или тази информация остава за новия лекар в Афродита?

# 463
Момичета, извинявям се предварително, ако въпроса ми е глупав, но не ми се е случвало да се местя с лекар в нова клиника. Интересува ме в тази ситуация дали д-р Станулов ще разполага в Доверие с информация за всички правени процедури и изследвания при него преди това или тази информация остава за новия лекар в Афродита?
Вие можете да си изискате протоколи от процедурите в Афродита. Питайте и Станулов за всеки случай как се процедира. После споделете, въпросът е важен.

# 464
Здравейте, дами!
Пациентка съм на д-р Райков, до преди 2 седмици той работеше в Токуда, сега виждам, че се е преместил в Афродита. Реших да напиша тук моя коментар и история, защото си спомням, че когато запазвахме първи час при при него преди повече от година не намерих много отзиви в темата за инвитро в Токуда (темата дори се казва Пациентки на д-р Шефкетова). Бях решила след време да споделя опит там, но вече виждам, че правилното място е в тази тема.
Та първо да ви кажа, че разбирам емоциите ви, понеже вашия доктор се е преместил в друга болница. Макар, че вече съм щастливо бременна благодарение на д-р Райков и очаквам първото си детенце, аз също бях леко шокирана като разбрах, че вече не работи в Токуда. Ако е живот и здраве имаме още замразени ембриони, не си представям друг доктор или пък да ги местя в друга болница.. но такъв е животът.

Нашата история: 4 инсеминации стимулирани, сменихме в 2 от тях лекарството, правих хубави фоликули и в двата яйчника, но уви 4 отрицателни резултата.  Първо инвитро извадихме доста яйцеклетки, 16 бяха годни, от тях до ден 5 стигнаха 7 емрбиончета. Прехвърлихме първото и сега расте в мен. Simple Smile)
Всичко това се разви за 1 година с първичен преглед, цветна снимка, 4 инсеминации в 5 месеца, подаване на документи по Фонда, пункция и ЗЕТ..
И сега за доктор Райков - за мен той е човек с голямо сърце и наистина отдаден на професията си. Винаги усмихнат, обяснява и отговаря на въпросите, има човешко отношение. Успя да ни предразположи много бързо, дори и мъжа ми, което не беше лесно. Чакаше всеки преглед, макар че изобщо не обича болници. Случаят ни не беше много тежък, но никога не ми е пускал излишни изследвания или манипулации, не ме е склонявал да правя това или онова за всеки случай, за да се чувствам като "касичка", както съм чела в други групи. Напротив ако от нещо няма нужда като съм питала го казва, случвало се е дори да има останали лекарства в клиниката от други пациентки и да ми даде (случайност, но беше приятен жест). Винаги съм питала спокойно каквото ме интересува, обяснявал ми е, показвал ми е даже статии и научни изследвания, обсъждали сме какво следва, какви са шансовете и ми е давал точна статистика. Консултирал ме е докато е в отпуска, дори от чужбина ми е вдигал телефона... За протоколи, терапии и методи смятам че следи всички новости, има дълъг опит в инвитрото в Испания.
Относно 3-те ми влизания в манипулационна зала (цветна снимка, пункция и ЗЕТ) мога да кажа, че нищо не усетих и професионализма му беше на ниво. Имала съм гинекологични прегледи, които са били по-болезнени от цветната снимка. Пункцията също мина много леко и се възстанових бързо, макар с 20+ пунктирани фоликула. ЗЕТ-а попринцип е най-леката процедура, изобщо не е болезнена, но там е много важен опитът на доктора при трансфера.

Мога още много подробности да разказвам, но стана дълго, ако мога с нещо да помогна или да отговоря съм насреща. Simple Smile Знам, че всеки е доволен и благодарен на лекаря, при когото е успял да сбъдне мечтата си, но просто реших да изкажа своята гледна точка - за мен доктор Райков е прекрасен лекар и човек! Пожелавам му от сърце много успехи в новия МЦ Афродита и нека да има много щастливи семейства и здрави бебчета тук в темата! 🙏🏼❤️🍀

Общи условия

Активация на акаунт