🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 11

• 147 968
  • 3 055
  •   1
Отговори
# 1 785

Започваме да добавяме реклами към колекцията. 😌

Не мога да си кривя душата, хубав мъж ми е.

# 1 786
И аз бих искала някой да гледа общото ни бъдеще, а не собственото минало. Колко е възможно, е друг въпрос, защото не смятам, че е възможно неотработените травми да не оказват влияние на отношенията. Те ще си изплуват при всяка провокираща ги ситуация.

# 1 787
Добра среща по обедно време. Кафе няма, но влача един екзорсист, белким помогне малко.
 Снощи беше интересен епизод.
Нани ги качи на черешата, яко. И после им гледа сеира. Маги рязко забрави, как му висеше по врата пред всички, доста повече момичета и им обясняваше, как тя е най специална и двамата са убедени, че са един за друг. Сега и било неудобно да го докосва пред останалите. Магде, Магдеее😁
 На Вал и пожелавам да намери спокойствие и увереност в душата си и да заживее живота, който заслужава.
 Хареса ми Йо, че успя да запази тежката си история. Каза си честно, че не иска да разкрива тази болка пред всички останали. После разбира се, Алеко и изви ръцете и изстиска, каквото се очакваше от продукцията.
 Днес Пам в коментарното студио изри дъното, когато предположи, че Йо я е измислила после за пред Алеко. А, като се сетя, колко я защитавах.
 Много ми се ще да видя Надя и Вал в надкаст, дано скоро пуснат епизоди с тях. А с още по голямо нетърпение чакам срещата с родителите. Най-накрая ще се живне, че до сега умряла работа.
Аз си мисля,че Надя може и да откаже да участва в Надкаст и подобни Rolling Eyes Мисля, че доста съжалява сега, като се гледа отстрани, или поне със сигурност не харесва образа, който са й изградили.

# 1 788
Едно хубаво ново начало с човек, в когото си влюбена, вероятно (казвам вероятно, защото все пак не съм преминавала през толкова тежки ситуации, които да ме счупят на парчета) може да поправи поне част от щетите, които миналото е оставило. Но Валерия явно не е влюбена и не изпитва нищо към Алек. Може би това искаше той да й каже - че общото им бъдеще би могло да й помогне да преодолее травмите от миналото и е трябвало да помисли за това преди да избере миналото.

# 1 789
Искам да споделя как изгонването на Валерия и коментарите тук са доказателство за така наречената от мен "българска школа". Не ми е за цел да провокирам, а да споделя от чисто психологическа / поведенческа / behavioral гледна точка.

Най- ъпвоутнатият коментар в последните 20-30 страници от #105:
Той смятал, че първо трябвало да помисли за общото им бъдеще и тогава за нейното си минало… Много егоистично и нагло

Вторият най-ъпвоутван коментар е пак за същото. Очевидно е, че повечето зрители са съгласни и доста единодушни.
Така, определението ми за  "българската школа" е когато жената знае само "аз" и "мен" и никога "ти" или "ние". Сега забележе реакцията след Алековото "нашето бъдеще" - приема се за егоизъм и наглост.

Така, разбирам, че тук има по-голяма женска аудитория и е нормално да влизате в положението на Валерия, както аз влизам в това на Алеко. Но ми е интерсно до каква степен женското групово мислене изопачава една ситуация и реших да ви го споделя нагледно. "Ние" или "аз" изречено от Алек - егоизъм и наглост. "Аз", "мен" от Валерия - напълно нормално 🤣 Е какво искате от (неприятния за мен) Алеко, че да не е егоист или нагъл? Да вземе детето Валерия за жена, да и е мъж/баща/психолог/банкомат и да й слугува, лигави и обгрижва до края на живота си без някога да помисли и за себе си?

Моето пристрастно мнение - Алеко е напълно прав да го каже това. Има двама души в една връзка и той не смята да си прекарва живота в носене на тежките куфари от миналото на Валерия. Не му се занимава, има си други опции.

Отделно Валерия изглеждаше неадекватна с него на пейкинга - пак се опитваше да флиртува по нейния си счупен и неопитен начин, но тя друго не знае какво да прави, лапе е още. One-trick pony. Както и да е, животът е пред нея, ще си намери правилния път, не я имам за тъпа въпреки крехката й възраст, ще се оправи.

Е да де, за себе си е прав. Той не и е длъжен с нищо. Валерия има още работа по себе си, както и тя сама каза.

Въпросът не е в това кой от двамата е прав (всеки в случая е прав за себе си), а в гаднярското поведение на Алеко. Тази фраза е излишна на Валерия, той просто я захапа. Можеше да е мил с нея. Можеше да се сбогува галантно. Не да се държи като три годишно на което не са му купили шоколад.

# 1 790
Съгласна. Или пък в случай, че я беше отрязал още с влизането. Тя още тогава даде заявка, че ще натяга атмосферата с болезнени спомени. След като не му се струва правилен подход, защо не я изфитка още първите епизоди, а чак сега? Което подсказва, че продукцията е имала планове за нея.
Въпреки, че не пречи и самият той да си действа непоследователно. Типично за Водолей е междудругото да те натрови с някакви тежки теми и в един момент да ти заяви, че си твърде потисната и нещастна с него, което е тоолкова неприятно за либертак като него.

# 1 791

Моето пристрастно мнение - Алеко е напълно прав да го каже това. Има двама души в една връзка и той не смята да си прекарва живота в носене на тежките куфари от миналото на Валерия. Не му се занимава, има си други опции.

Да, Алек може да каже така, но на много по-различен етап от взаимоотношенията им. Настоящият етап е, че той целува всяка вечер по 3-4, събужда се с друга пред очите на Валерия.

# 1 792
Това изказване би имало смисъл след половин година връзка далеч от камерите, ако и тогава продължава да дърпа към миналото. Не в този момент, когато тепърва се опознават.

Каква е разликата? Дали веднага или след 6 месеца, травмите са очевидни.
Също, любовните отношения не са лекарство за травми. В началото може нещата да изглеждат добре, но мине ли първоначалната еуфория, ще започнат да избиват като циреи.

# 1 793
След шест месеца можеш да видиш в реална обстановка дали човекът ще се опитва да направи нещо по въпроса или се е пуснал по течението. Нейната травма не е само някое тъпо бившо гадже например, че да има защо да натякваш. Става дума за неща, които са били извън нейния контрол. При подобни ситуации е ясно още от самото начало, че човекът ще си има проблеми. Ако не можеш да го понесеш, не се захващаш изобщо - както явно той направи, де. Но в този контекст изказването му е излишно, безсмислено и единствено може да я уязви.

# 1 794
Ще вляза рязко идеалистично и ще кажа, че ми е много гнусно да гледаш на хората като на "опции" сякаш си избираш домати на пазара, както и вярвам, че с истинска любов и химия могат да се преодоляват всякакви пречки. (Но май не вярвам особено, че всички хора са способни на такава отдаденост.)

Алек и Валерия просто не се харесаха достатъчно. Няма лошо. Просто изказването му звучеше детинско и глезено, като на бебе, на което не са му задоволили прищявката. Решението е взето и от двете страни, че общо бъдеще няма, той й намила като обидена шестокласничка - не е много привлекателно, освен че е безсмислено.

Просто й пожелаваш щастие след финала и всички са доволни. Май има резон да харесва Надежда, защото и тя не изпъква с деликатност и такт.

# 1 795
Уф, тъкмо изгледах епизода.
Освен, че не бяха на палатка, а в някакви измислени рекламни шатри, изгонването на Валерия ми беше супер изнасилено. От къде ли не въртя и не си изсмука от пръстите оправдания за това Алек - едно да се прави на неразбрал, второ - да се ядоса и трето - да я изпрати ледено. А Йоана изведнъж стана чувствителната принцеса. Егати!

# 1 796
Валерия и Генчо наистина ли са още заедно или имат още малко време да си изпълнят договора към продукцията?

# 1 797
Валерия и Генчо наистина ли са още заедно или имат още малко време да си изпълнят договора към продукцията?
Заедно са.

# 1 798
След шест месеца можеш да видиш в реална обстановка дали човекът ще се опитва да направи нещо по въпроса или се е пуснал по течението. Нейната травма не е само някое тъпо бившо гадже например, че да има защо да натякваш. Става дума за неща, които са били извън нейния контрол. При подобни ситуации е ясно още от самото начало, че човекът ще си има проблеми. Ако не можеш да го понесеш, не се захващаш изобщо - както явно той направи, де. Но в този контекст изказването му е излишно, безсмислено и единствено може да я уязви.
Човек без травми няма, разликата е доколко ще позволи тези неща да влияят на отношенията, а това може да си проличи от самото начало. В случаят не мисля, че имаше нужда се чака каквото и да е.

# 1 799
  • Тайланд
За травмата на Валерия - стига сте я третирали като инвалид. Много от нас са гледали болни родители на същата възраст, това не е причина да те предопредели като човек до края на живота ти и да го изтъкваш за щяло и нещяло.

Тя изпозва историята си при всеки удобен момент да извлича полза, да се измъква от ситуации и да търси съжаление. Изключително долно поведение което е ефективно при повечето хора, защото не са били в подобни ситуации. За останалите обаче е гнусно и жалко.

Общи условия

Активация на акаунт