Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 359
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Да не ти пука. Аз имам осиновено куче, когато я взех беше с Гана. С нас е вече доста години. Не помня дали някой се опита преди четири години с малкия да ми каже нещо за кучето, но не вярвам който и да е, да е посмял. Мисля че веднъж отговорих, че който го притеснява кучето ми, е свободен да не идва у дома. Това сложи край на всякакви опити за скърцане. А тя си живее денем предимно на двора. Детето ми от новородено е с нея и дс си кажа честно аз по здраво дете от него рядко съм виждала. Не че казвам, че е здрав заради кучето, но със сигурност тя не го е направила по-болен.

Ето сега домъкна някакъв градински вирус, при него мина за едно денонощие, аз вчера бях на косъм от болница и системи, вечерта и мъжът ми прояви симптоми. Малкият е пушка и иска да дивее. Жалко, че нямаме кой да помогне и само 75 годишната ми майка се притичва на помощ,.но тя просто не може да търчи след него на вън.

Бях и аз вчера на лекар. Харесах я Гагова. Въпреки че исках да се гръмна някъде и докато стигна 4 пъти поърнах та прегледът беше като в мъгла. Според нея съм си в 8 г.с. и 4 дни, така че и аз не знам за коя тема съм Joy

Сега съм в дилема. По принцип имам преглед на 30 май при лекарка по каса. Мислех да използвам каквото ми дава държавата все пак и с тази бременност да ползвам ЖК по каса паралелно с частното следене. За момента съм се спряла на Гагова и Вита за следене, раждане, терапия и всичко. Но няма да откажа да си видя бебето на 30 пак, при Гагова съм отново чак след месец. Въпросът е обаче, ако лекарката по каса регистрира бременност някъде и пише термин 05.01, а Гагова води бременността с термин 31.12 дали чисто документално някъде ще стане каша и особено пред работодателя?

# 166
  • Замък сред облаците
Не, няма. Никой не го води това никъде, отразява се чак в 45-дневния болничен.

# 167
  • Пловдив
Ние сме казали само на нашите и на братята ни. Все искам да се похваля на една-две приятелки, но ме е и страх. Може би следващите седмици ще кажа на шефа ми. Изобщо не ми се работи, никакво желание и мотивация нямам и може да си забатача нещата, а от мен зависят доста хора. И да знае и да търси заместник.

Иначе има ли момичета от Пловдив и на кок лекар сте се спрели ?

# 168
Ние сме казали само на нашите и на братята ни. Все искам да се похваля на една-две приятелки, но ме е и страх. Може би следващите седмици ще кажа на шефа ми. Изобщо не ми се работи, никакво желание и мотивация нямам и може да си забатача нещата, а от мен зависят доста хора. И да знае и да търси заместник.

Иначе има ли момичета от Пловдив и на кок лекар сте се спрели ?

Аз съм от Пловдив. Понеже се върнах преди около 2г тук ми беше малко тъмна индия с гинеколозите. Бях при Краевска на профилактични. Но избрах Костадин Георгиев от Селена за следене и евентуално раждане. Във вторник съм при него.

# 169
Здравейте момичета! Ние сме казали на родителите ни и на някои от най-близките ни приятели. Беше неизбежно, защото са хора, с които се виждаме почти всеки ден и щяха да ме хванат от раз. Затова предпочетохме да ги изненадаме лато им кажем ние от колкот да ме питат “Абе ти да не си бременна?” и аз да кажа “Еми да”. Аз съм суеверна от гледна точка на това за отричането - ако някой ме попита, не бих отрекла 🤷🏼♀

# 170
При нас вече цялото семейство знаят, без свекъра и сестрата на мъжа ми - на тях смятам да кажем тези дни. Тя ми е много близка, и едвам се сдържам. 😁
Иначе и ние сме с две кучета - едното е 50кг животинче, но никога даже не е дори коментиран въпроса при евентуално дете да ги махнем. Те са си нашето семейство и това е.

# 171
  • Замък сред облаците
С какво да внимавате като храни и напитки през бременността, освен с алкохола Simple Smile

Храни:
- суши - всякакво суши със сурово месо носи риск от заразяване с паразити. Ако обичате суши приготвяйте си със зеленчуци или с готвено месо, за предпочитане вкъщи. ресторантското режат на едни и същи дъски с това със суровото месо.
- меки сирена - носят риск от листериоза, затова избирайте такива правени от пастьоризирано мляко.
- сушени меса, салами - риск от паразити и листериоза. Избирайте варени колбаси, защото са минали термична обработка.
- плодове и зеленчуци - мийте всичко възможно най-добре, за да минимизирате риска от листериоза.
Листериозата е бактериално заболяване и може да предизвика аборт, а паразитите снасят яйца в тялото, които плуват в кръвта и могат да се загнездят и да направят кисти в мозъка и органите на бебето, водещо до опасни състояния в него.

Напитки:
- алкохолът има негативно влияние върху неврологичното развитие на плода. Избягвайте, и все пак глътка две на повод веднъж в месеца не е страшно. Има безалкохолни варианти на бира и вино. За бирите имайте предвид, че само Хайнекен произвеждат такива с 0,0 промила, всички други са с 0,2-0,5 промила, но по закон се водят безалкохолни.
- кафе, черен и зелен чай - дози до 200мг кофеин на ден са ок, над това също влияят на неврологичното развитие на бебето. Това са по 2 чаши кафе или черен/зелен чай на ден.
- билкове чайове - шипка, джинджифил, лайка, мента се считат за безопасни. Лайка и мента до 2 чаши на ден, защото могат да предизвикат контракции в по-големи количества. Същото могат да предизвикат риган, мащерка, канела така че внимавайте с комбинираните чайове и с подправките.
Джинджифилът помага и с гаденето, може да взимате и захаросан (има в лидл при ядките)

Препоръчително количество вода на ден в първи триместър - 2л, във втори и трети триместър - 2.5-3л.

# 172
  • Пловдив
Свекървата, естествено, решила да каже на своя роднина. Въпреки че беше предупредена. Дотук с уважението на нашите желания.

# 173
Свекървата, естествено, решила да каже на своя роднина. Въпреки че беше предупредена. Дотук с уважението на нашите желания.

За това и свекърите ми ще са едни от последните от родата, които ще научат и ММ знае за това мое желание. Казахме на моите родители и на близка приятелка. Прекият ми началник знае, тъй като адското повишено обоняние, гаденето и ниското ми кръвно просто не ми позволяват да съм в офиса. За момента няма да споделяме на друг. Освен че чакаме да мине още един преглед в 8гс следващата седмица да чуем пулс преди да споделим на най-близки приятели, аз лично искам да изчакам поне 10-11 гс да не кажа 12-13 гс, преди да кажем на свекърите. Имаше бременна братовчедка в родата им, която сподели само на родителите си. Ами… новината стигна до свекърва ми и разбраха десетки хора от нея. Въпреки, че момичето предупреди, че не иска още да се казва. Нито баща ѝ в случая, нито свекърва ми уважиха желанието ѝ.
С опита ни с тази жено при годежа и сватбата ни не мисля, че сега ще е по-различна…

# 174
Аз с моята никога не съм говорила пряко, винаги моят превежда и не знам какъв човек е + живее на друг континент и поне това си то спестявам.😂
Но напълно ви разбирам, защото майка ми и баба ми са същите. Казваш на едната нещо и след 10 минути другата ти звъни да каже, че знае, ама аз да се правя, че реално новината не е предадена 😃😃😃

# 175
Ние казахме на свекитата, на нашите и на моя мъж сестра му. Споменах и на една колежка, която смята да напуска, за да си направи добре сметката. При мен неприятното е, че тъкмо започнах нова работа, която ми харесва, а договорът е с 6м изпитателен срок. Все още обмислям как да постъпя там.

# 176
Момичета, аз съм с + тест след трансфер, направих го 2 пъти, за да се потвърди и сега чакам първи преглед. При вас кога беше той и как премина? Все още не сме споделили с никой, искаме да мине прегледа първо..

# 177
  • Пловдив
Честито! Моят беше 9 дни след закъснение. Стискам палци всичко да е наред 🌺

# 178
Момичета, аз съм с + тест след трансфер, направих го 2 пъти, за да се потвърди и сега чакам първи преглед. При вас кога беше той и как премина? Все още не сме споделили с никой, искаме да мине прегледа първо..

Честито! Аз си направих тест 1 ден преди деня за цикъл (или поне очаквания ден според приложението, тъй като аз редовен цикъл нямам). Това се пада на 19ти ден след овулацията, защото от последните ми прегледи се установи че съм с овулация на 8-9ти ден и в случая отново беше така, усетих си я сама и ето че съм била права 😂 Първият преглед беше 4 или 5 дни след като видяхме положителния тест. Видя се сакчето и една малка точица, но беше рано. На втори преглед вече ни казаха че има сърдечна дейност. Той беше седмица по-късно.

# 179
Момичета, аз съм със страшен цистит от два дни и съм в Гърция на майната си. Изпратих от хотела да ми купят Уринал и ми донесоха Уринал Екпрес. Всичко пише на гръцки, изпих едно шасе и сега гледам в българска аптека, че ние го нямаме, но не става за бременни. Гледам съставките и според мен са Ок.
Някоя пила ли е такова чудо?

Общи условия

Активация на акаунт