Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
Нищо няма да стане от изпиването на едно саше, спокойно. Само че с цистит бременна си за незабавен антибиотик, бактериалните възпаления лесно се пренасят към половите органи, което застрашава бременността при нелекуване в първи триместър особено. Под незабавен имам предвид още в понеделник консултация с лекар, не след седмица и без самолекуване с билки. Може и онлайн да пуснеш сега в Хийли с уролог или да се чуеш с твоето АГ.

# 181
Мерси А.А.
Чух се с АГ. Тя не спомена за антибиотик.
Уринал нормален, неоренал форте.
Но тук имаха само уринал експрес.

Последна редакция: сб, 25 май 2024, 20:42 от pifiella

# 182
  • Замък сред облаците
Според мен говори и с уролог. Достатъчно момичета са минали през абортната тема с изтекли води във втори триместър от нелекувана инфекция. Извинявам се, че го споменавам ама я поддържам и по-добре човек да е наясно с рисковете от инфекциите. А уринарните както споменах лесно се прехвърлят към половите органи, особено сега и промяната в хормоналния баланс ни прави податливи.

# 183
АА, какви изследвания се пускат за намиране на бактерии?

Аз съм чувала за Торч тест,ПКК и урина (но стерилна ли трябва да е)

# 184
Имам час за фемофлор в Геника. Може да погледнеш какво изследват, микробиология е - разширена, така да го нарека

# 185
  • Замък сред облаците
Микробиологичен анализ и стерилна урина се пускат обичайно. При съмнения за по-специфични бактерии има пакети като Фемофлор или конкретизирани типове - уреаплазми, микоплазми, хламидия - те са с ПСР тест/днк анализ от секрет. Микробиологията на влагалищен секрет е задължителна в първи триместър и я пускат АГтата.

# 186
Здравейте момичета, случайно ми излезе вашата тема и като майка на малко сладко януарче от тази година искам само да ви пожелая успех и да се насладите максимално на всички моменти 😇

# 187
Здравейте момичета, случайно ми излезе вашата тема и като майка на малко сладко януарче от тази година искам само да ви пожелая успех и да се насладите максимално на всички моменти 😇
💚Благодарим! 💚

# 188
  • Замък сред облаците
Да вляза с нещо позитивно този път. За бъдещите мами, които искат да спортуват активно. Има силови тренировки за бременни, има и йога за бременни. Силовите тренировки са супер важни за поддържането на тазовото дъно.
Със сина ми основно почивах, работейки от вкъщи заради отлепване на сакчето първия триместър, съответно останалите два от притеснение се пазех много. Покрай естественото раждане и мускули почти изчезнали в последствие имам лека инконтиненция на пикочния мехур. Откровено 1,6г след раждането не направих нищо за трениране освен два пъти седмично йога. Качих и кила след раждането, абе, красота. Зимата реших че не може така, особено с планиране на второ и почнах да тренирам във фитнес зала освен на йога.
Последните 2 неуспешни Б слагах всичко на пауза и сега съм мотивирана да съм здрава активна мама (особено с активно 2-годишно за което се грижа), освен ако няма медицински предпоставки за пазене, а такива засега няма.

Естествено, вместо силовите тренировки за цяло тяло, почнах такива за бременни. Препоръчвам сега една, която изпробвах лично, даде ми мускулна треска на краката 😂 Важното е да се изпълнява бавно, за да не се вдига пулса над 140 удара (най-добре се целете в 120), защото над това не е ок за бебето, и за да се уверите че не натоварвате кръста и оттам корема.
https://youtu.be/zqTh2f0B7Io?si=CqJS9nivO94ljaEK

Йогата за бременни е много важна също, за да поддържа мобилността на ставите.
Една мацка, която има видеа на английски и немски за йога в различните триместри:
https://youtube.com/@juliaglesti?si=1x5QMYEyYSpU11ri
За съжаление в София навсякъде йогата за бременни е в работно време преди обед и не мога да намеря къде да ходя вечер, когато мъжа ми гледа детето, така че остава опцията вкъщи.

Комбинацията от силови и мобилни упражнения е важна, защото първо спестява доста от болките на бременността, второ улеснява значително раждането.
Спортуването освен това намаля риска от гестационен диабет и подобрява биохимията на мозъка, намаляйки типичните страхове.

След 3 месец почвайте и дихателните практики, най-добре съм попадала да са обяснени от акушерка Анелия Стойчева: https://youtu.be/B5Uc264PjhI?si=F6IGeMKud1iNdMfN

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 10:14 от АА

# 189
Напълно подкрепям АА, във форума има тема за тренировки в домашни условия и има много програми и тренировки за бременни.
С първото ми дете тренирах двс дни преди операцията (спининг и силови) нищо че качих 30 кг.
Сега много искам пак, обаче тази бременност е малко по трудна за мен, вече изкарах един вирус от малкия и ходя на работа и съм доста скапапана. Исках да се храня.по зоната и да спортувам, но нищо не става. Спя, повръщам и ми е зле.

Иначе много харесвам baby fit by Amy и още няколко треньора

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 13:55 от Дух (:

# 190
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос, който сигурно ще ви се стори глупав, но ми е първа бременност и не съм сигурна как се изчислява. Последният ми цикъл беше на 14 април и с термин 19 януари. Днес бебчетата са на точно 6 седмици. Утре на 6 седмици и един ден, това означава ли, че от утре влизам в 7-ма седмица?

# 191
Аз имам друг може би тъп въпрос ще ви се стори. По принцип никога не съм била слаба, последните 3-4г качих заради липса на движение и спиране на спорт (травма на коляното) , та на въпроса забременявам не особено слаба - 42/44 номер дрехи. И сега как да се снабдя с удобни дрехи, с които да ходя на работа? Имате ли препоръки за магазини и места от където пазарувате и моделите не са до заветния Л размер Simple Smile

# 192
  • Замък сред облаците
Буря, принципно да, ще караш 7 седмица, но примерно приложенията ще те водят 7 седмица като направиш 7+0. Тъпа логика, ама аз се водя по АГ, която на Х+ еди колко си по УЗ казваше че карам следващата седмица вече.

Бел, виж за панталони и като цяло дрехи за бременни на НМ, Уайкики, Reserved и други ширпотреба марки. Сгушени имаха и специални елегантни панталони и поли за бременни, но гонят 100лв. Първите 4 месеца са ти ключови да не стягаш корема основно и панталоните с платки са много удобни. Аз лично на Уайкики имах дънки с регулируем колан, супер удобни. Също първия триместър и до към 5 месец предния път карах с техни обикновени дънки с ластичен колан без копче. Имах 2 чифта - 42 и 44 номер, аз също съм тези размери. От НюЙоркър има бюджетни обикновени летни панталони с ластик. За нагоре има готини широки модели ризи, но и на всяка марка по-свободните дрехи са напълно ок, че дрехите за бременни са си цифра.
Аз най-харесвам за лятото къси клинове за бременни от ХМ и си комбинирам с обикновени свободни летни рокли.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 17:38 от АА

# 193
Да се включа и аз с един въпрос, който ме вълнува последните дни. С какви кремове възнамерявате да се мажете против стрии и като цяло през бременността. Не знам дали все още е рано, но ако имате изпробван модел (понеже някои от вас вече са минали по този път) ще се радвам да споделите Simple Smile

# 194
О, каква изненада, но отново като АА Joy същите марки ползвах и аз и горе долу същия стил облекло. Рокли с някакъв къс клин отдолу, мисля че и Синсей имат клинове за бременни. Взимала съм си не лоши неща от уай кики, особено в София на Ботевградско имат аутлет с много намалени цени.

За крем нямам конкретен, просто проверявам състава и ако е ок го ползвам. С предната бременност много ме сърбише кожата на корема.

Общи условия

Активация на акаунт