Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 346
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Замък сред облаците
За съжаление рядко ще попаднеш на читав АГ за тромбофилията. Аспиринът може да причини отлепване, по принцип, но за някои тромбофилии е необходим. Всеки случай е различен. Сега остава да лежиш. Ако приемаш аспирин е необходимо да се спре докато отмине кървенето, за да не изпадне плодния сак.
Друг път като ходиш за кървене на спешен преглед, ходи в АГ болница, не в обикновено спешно… Майчин дом, Шейново, Тина Киркова, Надежда, Щерев…

# 331
Днес отново бях на преглед. Вече има ембрионче, отговарящо за 6г.с. + 1ден, (на 30ти май бях 5г.с. и 6 дни и не се виждаше ембрион).
Но не чухме пулс. Чела съм, че някои чуват пулс по-късно, но докторката беше по-скоро категорична, че щом няма пулс до сега значи е миссед аборт и да отида след седмица. И сега не мога да си намеря място от притеснение, макар и да се опитвам да се успокоя, че може и да хванат пулс.

# 332
  • Замък сред облаците
Колко мм е ембрионът според УЗ? Трябва да го е измерила на сонограмата, маркирано с CRL.

# 333
АА- CRL 0.46cm. Нормално ли е?

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 14:32 от В.ИИ

# 334
  • Замък сред облаците
Ееее. Ето ти да си четеш че трябва да стигне до 7мм за пулс и че може под това да не се засекат пулсации - сега е 4.6мм (сходно на моето и дежурната докторка каза че на този етап не се пуска доплер за пулс). Много е важно дали е гледала с вагинален ехограф също. Аз бих отишла другия понеделник при друг доктор и бих обмислила смяна. Не заради друго, а като имах миналата година кухо яйце, моята лекарка направи всичко възможно да ме успокои че понякога с пи-късна О е възможно по-късно развитие и настоя да изчакаме да видим - това беше на 6+4 и още не се виждаше ембрион, само жълто тяло. Аз бях с още невъзстановил редовност цикъл след раждането, едва втори и теоретично бе възможно. И съм много благодарна за подхода и положените усилия, дори накрая като излезе кухо яйце. Лекар който на такъв етап отсича мисед, за мен не е достатъчно добър специалист просто.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7065984/#:~:text=Ca … ardiac%20activity.

# 335
В тази връзка за пулса, вчера като бях на преглед  АГ каза, че се вижда пулс, показа ми на екрана, че премигва, аз нещо не се ориентирах съвсем ии каза, че избягва в тия ранни седмици да пуска доплер. На ехографска та снимка пише, че съм 7+2 и CRL 11.11 mm това не е ли доста като големина за седмицата?

# 336
  • Замък сред облаците
Споко, идеално е. Виж таблицата тук: https://www.babymed.com/fetus-crown-rump-length-crl-measurements-ultrasound

# 337
Момичета, боядисвате ли се? Променихте ли нещо с това?

# 338
  • Пловдив
Аз ползвам безамонячна боя по принцип и продължавам да си се боядисвам.

# 339
Момичета, здравейте, в 9+4 гс съм и продължавам да имам болки ниско долу. На моменти са леки за малко, но на 2-3 дни се случва да са по-силни, точно като силни ПМС. Казах на два от прегледите при АГ и мисля, че за това ми изписа медрол 2х1т. Сякаш намаляха след като започнах да го пия, но още ги има. Не съм със съзнанието, че няма да има неразположения по време на една бременност, изпитвам дори много такива, но след спонтанен аборт миналата година и всяка болка ме шашка. Има ли други момичета с болки?

# 340
  • Замък сред облаците
Нормални са, матката расте. Ношпа е подходящо за дискомфорта.

# 341
  • Пловдив
Може ли да ми кажете разлика между скрининг и фетална морфология? Тук са представени като две различни изследвания
https://pregnancy.bg/uslugi/
И двете ли се правят ?

# 342
  • Замък сред облаците
По принцип са две отделни - кръв и ултразвук с доплер между 11 и 13+6 седмица. След това са само морфологии с доплер. 14-18 седмица е само при съмнения за проблем. В 20-23 седмица е важно да се огледа сърцето на бебето, както и мозък, стомах, дробове, хранопровод, бъбреци, броят се пръсти на крайниците. В 28-32 седмица също се оглеждат основно кръвоток през сърцето, камерите, бъбреците, стомаха.

# 343
  • Пловдив
Намерих, че този скрининг всъщност е БХС, за който ти беше писала преди страници.
И тук нещо за бъдещите майки от Пловдив

# 344
Здравейте, днес влизам в 10 г.с. седмица. Докторът ми каза да си избера какво искам БХС или пренатест. Каза, че изборът си е мой и двата са надеждни. Притесняваме обаче огромната разлика между тях. Страх ме е, че ако избера евтиния, който има 95% сигурност, ще се чувствам все едно пренебрегвам бъдещото бебче. Вие как мислите да процедирате с този въпрос, аз съм много объркана. Бременна съм за пръв път, още никой не знае освен мъжът ми и не мога да св консултирам с никой.

Общи условия

Активация на акаунт