Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Ние вече си планувахме морето, 16та седмица ще съм. Дано всичко да е наред.
Днес точно за кола маска се чудех дали да си запазвам час, вие как действате по този въпрос ?

# 316
И аз исках да го планувам, така че да не приличам на син кит на плажа, пък и да ми е по-леко... Дано всичко да е наред само и при нас. А и ние се съобразяваме със собствениците. Ми аз ходех на лазерна епилация , респективно сега спрях заради бебето Simple Smile Мисля, че няма да имаш проблем стига да предупредиш козметичката...

# 317
Момичета, искам да ви задам въпрос, който ме замисля днес цял ден.
Как протичат вашите прегледи при АГ. Имам някакво усещане, че ме претупват, но не съм сигурна може навсякъде да е така.
Накратко съм в държавна болница - ходих два пъти. Първия път със установяване дали бременността е в норма, а не извънматочна и съответно втори път за пулс. Прегледите ми траят не повече от 10 минути, не са ме питали никакви неща свързани със здравословно състояние, дали приемам някакви лекарства, цигари абсолютно нищо. Не са ме изпращали и на никави изследвания. Документ не получавам, а единствено ехографски снимки.
Най-странното е, че въпреки че съм с направление вторичния преглед за пулс трябваше да си го и платя ( а уж едно направление е за два прегледа ). Всичко се случва много бързо, лекарката обяснява много бързо, едвам успявам да си запиша кога ми е следващия час дори.
Избрах я защото е една от най-добрите в града + че и изражда.
Таааа да не се отпчесвам повече исках да си сверя часовника по вас.

# 318
  • Замък сред облаците
Мога да дам инфо на частно как минава за сравнение. Първия път ме разпитва какво пия и казва, ако трябва допълнително. Следващите пъти ме пита пия ли си хапчетата редовно (витамини, тироксин, инжекциите). Преглед с ехограф няколко минутки (3-4 макс), правят се замервания на сака, плода и пулса(ако има такъв). Амбулаторен лист плюс сонограма получавам. Около 10мин със събличане и обличане, но си говорим през цялото време, питам ако има нещо и така. Претупано не е. Знаем какво гледаме (вече и аз) и по-натам като мърда много бебето понякога УЗ продължава повече за да се вземат максимално точни измервания.
По-натам ще се мери главата на плода, коремчето и бедрената кост като стигне достатъчна големина бебето. Май 10см трябваше да мине, ама ще излъжа това ли беше мярката без да направя справка.

Иначе по ЗК е един безплатен УЗ на триместър (без ФМ), ако помня правилно, останалите се плащат.

В общи линии ако докторът знае какво гледа, ако бебето е добре разположено и тн няма какво да се гледа дълго. На специализираните прегледи по ФМ вече се гледат подробно нещата и според разположението на бебето прегледа трае от 20 до 60 минути.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 14:14 от АА

# 319
Преди 2 години се върнах да живея обратно в Пловдив ( любов разбира се Simple Smile и респективно нямах наблюдения върху гинеколози, а съм свикнала да ходя на около 10-12 месеца на контролен преглед винаги. Та ходех на място в близост до офиса ми. Избрах АГ в Селена, първо защото там ще родя и второ заради мненията. Прегледите ми 1вият мина доста бързо просто защото той нямаше какво толкова да ми каже освен, че има бременност и след колко време трябва да отида, за да можем да чуем пулс и разбир се да си поговорим малко повече. Вторият ми преглед беше близо 30 мин - обясни ми целия процес и как протича при него следенето на бремеността, обясних му аз какви притеснения имам, споделих му че скоро имах две лапароскопски операции заради бъбреците, както и алергиите ми. Общо взето диалога беше много качествен и ми каза , какво да очаквам следващия път. Даде ми визитка и ми обясни , че мога да го търся по всяко време. Общо взето това беше при мен за сега...

# 320
  • Пловдив
Аз ходя при една по ЗК и при друг на частно, но той е и еднокринолог и съчетава двете специалности. При него прегледът е около 30 минути - гледа ми изследвания , обсъждаме , назначава ми нови. По ЗК беше около 10-15 минути прегледа, като имам амб лист и снимки. На един преглед съм била при нея откакто съм бременна. Мисля да се ориентирам вече към лекар, който да ме изражда. Тъй като ще е в Селена, ще продължа да ходя и при тази, която ми е по ЗК и тя да ми пуска нужните изследвания.

# 321
Лятна Буря при кого си в Селена?

# 322
  • Пловдив
Препоръчват ми Бачуров, като все още не съм се спряла окончателно.

# 323
Вдигнаха ми дозата на Утрогестана на 3х2, като ми обясниха, че като се пие през устата се усвоява по-добре отколкото вагинално. Лошото е, че ми е доста замаяно от него и не мога да си представя да съм на работа в това състояние. Чудех се дали мога да го приемам 2 пъти на ден по 3, вместо 3 пъти по 2. Следобед в 17:30 и вечер към 24ч. Някой знае ли?

# 324
  • Замък сред облаците
Не може, ще си скапеш/претовариш черния дроб. Имай предвид, че ти е зле именно заради това, че минава през черния дроб. Иначе е адски странно това дето са ти казали са усвояването, защото локалното приложение вагинално е с мигновено действие, докато като приемаш през устата първо минава цикъл на обработка през черния дроб и част от ефективността леко се губи, но незначително. Това редица лекари са ми го обяснявали.

Кой ти е лекар иначе? Ако се наложи да вдигнат още малко дозата остава варианта с циклогест - той е сутрин и вечер по 400мг, но се слага само вагинално, в краен случай ректално.
Или с депо инжекции, но там не знам как са  дозировките.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 06:33 от АА

# 325
  • Пловдив
Аз утрогестана ще го слагам до 12 с. вагинално. Не забелязвам странични ефекти, освен изтичането от време на време.
Да ви попитам-четох, че след 7-8 седмица следващия преглед чак след месец. Вие спазвате ли/ ще спазвате ли това по-рядко ходене?

# 326
Аз бях в 7ма седмица и ме вика отново в 9та да видим как се развива и да пуснем базови изследвания ПКК Урина и тн.

# 327
  • Замък сред облаците
Да. Но имай предвид че и 11-12 седмица си на ФМ, после редовния АГ вика към 14гс тъй че не са баш през месец.

# 328
Лятна буря, при първата ми бременност след като се нормализира положението при мен (повръщане, престой в болница и т.н.) ходех веднъж месечно и всичко беше наред. Сега ми предстои преглед в понеделник и ако лекарят ми каже, че всичко е наред и ще се видим следващия месец няма да ме притесни. Но все пак ми предстои и първата фетална, та ще имам възможност да си видя бебчето. Аз съм спокойна донякъде, защото съм при същия лекар, при когото бях с предишната бременност (той ме изражда също) и въпреки че не е от най-обяснителните му имам доверие, защото както казах с първата си бременност бях много зле, бях при друг лекар, който не ми обърна внимание и ако не се бях преместила при сегашния не знам и аз какво щеше да се случи.

# 329
Аз не съм от София, но попаднах в спешното на Св. Анна в събота и там ме прегледа въпросния лекар, мисля че беше Атанасов. Той ми каза това за усвояването. Също ми обясни, че замайването при прием на Утрогестан и Но-шпа се дължи на спадане на кръвното налягане и препоръча да ги пия с голямо количество вода. Това ми каза и моята АГ. А попаднах в спешното заради кървене и отлепяне на плодния сак. Това отлепяне се дължало на Тромбофилията. В София, каза, не "лекували" тромбофилия с Аспирин протект, но дори не ме попита какъв тип е. Не че носех документите от изследването в себе си, но все пак. Та не зная вече на кого да имам доверие.
Не може, ще си скапеш/претовариш черния дроб. Имай предвид, че ти е зле именно заради това, че минава през черния дроб. Иначе е адски странно това дето са ти казали са усвояването, защото локалното приложение вагинално е с мигновено действие, докато като приемаш през устата първо минава цикъл на обработка през черния дроб и част от ефективността леко се губи, но незначително. Това редица лекари са ми го обяснявали.

Кой ти е лекар иначе? Ако се наложи да вдигнат още малко дозата остава варианта с циклогест - той е сутрин и вечер по 400мг, но се слага само вагинално, в краен случай ректално.
Или с депо инжекции, но там не знам как са  дозировките.

Общи условия

Активация на акаунт