Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 455
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Замък сред облаците
На мен тези двете за тромбофилия съм ги правила преди бременността и доколкото разбрах са за цял живот.

АА, и тези, които ти писа, ли са на този принцип?

Да, гени са.

# 451
Последната АГ, при която попаднах, явно скоро е завършила. Като ми видя изследванията за тромбофилията, каза че май трябвало да ги повторя, защото са отпреди 7 години, стари били 😀 Да не говорим, че изобщо не ми каза да спра аспирина докато бях с кървене и зацапване, ами дори каза АЗ да си реша дали да взимам аспирин от 100 или 75мг, или Натаспин. Нямало никакво значение.

Всъщност часа ми беше за съвсем друга АГ, най-препоръчваната в града, която явно е взела младата под крилото си. То хубаво, но титулярката изобщо не се и появи на прегледа. Да не говорим как предния път я бях избрала да ми води раждането и на самия ден каза, че отсъства от града, да видя кои колеги са на смяна. А аз вече преносвах и точно предишния ден бях при нея на преглед.

Та с всичко това искам да кажа, че винаги трябва да се ровим и да четем, четем, четем. Ето затова колкото и да не ми се иска, ЖК ще ми е на частно.

# 452
Е, от преди 7 години са си стари изследванията. Не е излъгала. На мен хематолог ми каза на 4-6 седмици да пускам. И също така хематолог ми каза натасапин, аз казах че пия аспирин протект 100 мг каза да ок, може да се заменят. Та не е чак толкова зле твоята лекарка.
А понякога прекомерното четете обърква и носи повече тревога. За мен най добре е човек да намери някого, на когото да се довери. И да скочи.

# 453
Искам да направя пренатест поради две причини - години и преди 2 месеца бях бременна с кухо яйце. Надявам се всичко да е наред и да съм спокойна.

# 454
  • Замък сред облаците
Генетичните изследвания за вродена тромбофилия се правят веднъж в живота. При придобитата тромбофилия, която е имунологичен феномен, се повтарят през определено време. А изследванията за коагулация се правят при нужда, каквато се явява бременността (също операции, кояид, пневмония и др). Те не доказват тромбофилия, а текущата хемостаза (състояние на кръвта), която се мени под давлението на тромбофилията (независимо вродена или придобита).
Натаспин и аспирин имат различно действие. Освен това натаспин е хранителна добавка без клинични изследвания и контрол.
Различните форми на тромбофилия се третират различно.

# 455
Може темата да не е за тук, но съм бременна и вече имам едно малко щуро дребосъче, на което трябва да му търся добър педиатър и ЛЛ във Варна. Ще се радвам на препоръки от мамчета там, че в моето състояние не ми се щъка само по кабинети. Благодаря предварително!

# 456
Е, от преди 7 години са си стари изследванията. Не е излъгала. На мен хематолог ми каза на 4-6 седмици да пускам. И също така хематолог ми каза натасапин, аз казах че пия аспирин протект 100 мг каза да ок, може да се заменят. Та не е чак толкова зле твоята лекарка.
А понякога прекомерното четете обърква и носи повече тревога. За мен най добре е човек да намери някого, на когото да се довери. И да скочи.
Точно мен ме обърква и започва да ми създава тревожност все едно нещо съм изпуснала и не съм направила и заради това ще стане нещо и аз ще съм виновна. Пък най-важното нещо в крайна сметка е да сме спокойни. Затова наистина - АГ добър специалист, на който имаме доверие, пускане в дълбокото и никакво четене, извън това, което АГ ни казва. Аз само за два дни в тази тема и не мога да спя вечер хаха

Момичета, вие как сте с умората? Аз направо все едно нямам сили да живея. Едно ми е замаяно, все едно съм пияна и много много не осъзнавам какво се случва Grinи в същото време постоянно ми се спи. Работя от вкъщи и заспивам на бюрото... Какво е това нещо, не знам Grin
Отделно и не ми се яде нищо, освен някакви странни неща (например маслини с мед) и се опитвам да видя какво ще ми се яде, за да не ви е неприятно да го ям. Поне не повръщам. И всичко ми мирише на лошо. Абе, първи триместър в пълна сила Simple Smile

# 457
Хм... Сега чета за пренатест в света Марина. Сумата е три пъти по-малко!
Благодаря за информацията!

# 458
АА много, много съжалявам! Сви ми се сърцето като прочетох. Дано следващия път е Вашия и се задържи до финал! ❤

# 459
На всички пожелавам да няма такива новини в темата и скоро новина за нова радост! Heart

# 460
Може темата да не е за тук, но съм бременна и вече имам едно малко щуро дребосъче, на което трябва да му търся добър педиатър и ЛЛ във Варна. Ще се радвам на препоръки от мамчета там, че в моето състояние не ми се щъка само по кабинети. Благодаря предварително!

Д-р Ваня Александрова виж, тя ми е личен и съм доволна.

# 461
Питах днес за боята моят АГ какво смята, каза че е ок но предпочита да е с безамонячна. Да се консултирам в салона какво биха ми предложили. Обясних му до сега че съм се боядисала както преди и каза , че е ок. Пиша ако ви интересува мнението все още.

# 462
Моят  АГ не ми пусна TSH и витамин D, само ПКК, урина, рубеола, хепатит и кръвна група. Чудя се са го попитам ли когато отида, или са си ги пусна сама, или все пак да приема че е лекар и сигурно има причина и са спра да се вманиачавам за изследвания 😀

# 463
Предполагам всеки действа спрямо опита и анамнезата на пациента, знам ли. На мен каза базови, за да му дадат яснота как да процедираме следващия път. Тези тежките хив, спин, васерман , рубеола каза, че ще ги назначим малко по-нататък накуп. Просто в момента иска бхс и базови изследвания , за да продължим нататък.

# 464
Но мен нищо не ми пусна, само TSH. Може би чака първата консултация в 7 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт