Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Привет, аз ще правя и двата. Не смятам, че едното изключва другото и обратното.
Просто искам да се презастраховам, а инфо има и за двете в изобилие и може да се прочете кое какво изследва.

# 346
Привет! На 36г съм ☺, вече 10.6г.с, втора бременност с близо 10 години разлика между двете, синът ми е на 9г. и явно носталгията по будните нощи ме е застигнала. 😉 Чакам резултат от пренатест с леко безпокойство, иначе всичко на този етап е нормално. Лека и спокойна бременност желая на всички Simple Smile

# 347
Здравейте, момичета, аз днес случайно и неочаквано разбрах, че очаквам бебче Heart Още не мога да го осъзная хаха
Ние от година и половина правим опити и вече бях отписала да стане естествено, обмислях края на лятото вече да ходим по клиники. Но днес нещо ме накара да си взема тест и две ясни черти. Направих втори - пак. Вълнението е голямо. Последен МЦ е 27 април. Но аз съм с дълъг цикъл и трябваше да ми дойде около 1 юни. Зачеването е около 17-18 май (тогава бях в ову (по симптоми познавам).
По изчисления трябва да съм 4-5 г.с.
Записах час в понеделник, знам че вероятно няма да се види нищо, но искам да видим кякво да пия, план за проследяването и т.н.
Иначе, симптоми имах - замаяност, виене на свят, придърпване ниско (особено при смях), подуване и качване на кг, въпреки че пазех строга диета, слюнкоотделяне.
Няма да правя кръвни, докато лекарят не ми каже. Момичета от София, вие кой док посещавате. Аз много харесвам Нели Честименова и ходя при нея по принцип. Но виждам, че май е към Св. София, а сэм чувала, че там не са много ок за раждане.
Вълнението е голямо.
Честито на всички бъдещи мами и до финал Heart

# 348
Здравейте, искам да ви попитам някой сблъсквал ли се е с кандида? Микробиологията ми показа изобилие. Предпосаха ми глобули, но аз се чудя не трябва ли е партньорът някаква терапия да приема?
Също така искаме да заведем голямото ни дете на басейн, много иска, намерихме в хотел с минерален басейн, който се дезинфекцира с морска сол и преди сме ходили, дали мога да влизам и аз? С големият само на море съм ходила. Знам, че температурата не трябва да е висока, аз по скоро се чудя дали няма да си навредя с още някоя гъба или бактерия

# 349
  • Замък сред облаците
Бях с кандида в първи триместър като бях бременна със сина ми. Нямах оплаквания, излезе на рутинната МБ. 6-7 дни Макмирор ми предписаха и след това МБ беше чиста. Нормално е да излизат гъби и бактерии през бременността, гъбите са чест обитател на флората, заедно с други типични като коки и грам положителни, но заради промяната в хормоните избуяват. Партньорът не се лекува.
Аз и назад писах, принципно ако е чиста водата не е проблем, ако е нашенското море или басейн си е рисково за лепване на нещо, но пък всичко се лекува овреме Simple Smile

# 350
При наличие на активна инфекция с кандида и бременност сякаш не звучи добра идея да влизате в басейна. Дори след завършване на лечението микрофлората ви ще е нарушена, защото изчезват и лактобацилите.По принцип минералната вода дори е по-благоприятна от неминералната за развитие на гадини в нея, а дезинфекция с морска сол никой не може да каже колко е ефективна...

# 351
  • Замък сред облаците
Е, тя първо ще излекува кандидата така или иначе, а по-натам ще ходят на басейн. Аз поне така разбрах поста.

# 352
Аз с кандида съм се борила години наред да я излекувам, дано тя да се отърве толкова бързо до почивката! Но и веднага след лечение риска за рецидив е голям, защото всичко е разбутано.

# 353
Здравейте момичета! Относно БХС или Пренатест - и моето АГ ми каза да си помисля кое искаме да направим, но препоръчва поне едното. Ние с мъжа ми стигнахме до решението, че ако АГ каже че за него няма нищо притеснително ще направим само БХС, ако там вече недай си боже има нещо тогава ще направим ДНК тест ( освен ако АГ не ни каже директно - правете ДНК). Решили сме, че му се доверяваме напълно и каквото каже - това е.

Относно болките - аз съм в 9+5 и също имам болки. Имах и в самото начало. Обясниха ми че е нормално защото матката се разширява, но все пак когато ме боли да пия Но шпа, защото не е хубаво да имам спазми. Та и сега ако ме заболи си пийвам по 1 понякога.

Относно морето и басейните - аз също съм в дилема.. ще говоря с АГ, но в БГ не знам къде ще я намерим тази чиста вода…. Басейните до колкото знам са противопоказни заради препаратите 🤷🏼♀

# 354
  • Пловдив
Аз не бих влязла в басейн. Като цяло ги избягвам, а сега бременна съвсем. Нека детето си играе във водата, но вие не влизайте.

# 355
Момичета, а какво мислите за пътувания в чужбина със самолет. Ако всичко върви наред, бихте ли отишли. Ние имаме билети ихотел за началото на юли. Мисля, ако всичко е наред, да не отменяме, все пак не съм болна. Морета също няма да отменяме. Аз така или иначе във водата не влизам.

# 356
  • Пловдив
КРР, в 5 седмица летях до Мадрид за няколко дни. Още нямах симптоми и се чувствах добре. 10-Тина дни след това почнах доста да премалявам и да се изморявам. Не знам как щях да издържа дългите разходки ако бяхме отишли по това време. Просто си прецени според това как се чувстваш. Иначе няма опасност.

# 357
Аз имах екскурзия до Терме, Букурещ за края на месеца и се отказах да ходя. Ми аз нито мога да вляза в басейните, нито ще съм в кондиция за разходки, а като сложиш и пътя, и жегата - съвсем. На море ще ходим, но няма да влизам във водата, както с предната бременност. Аз така или иначе влизам само да се разхладя.

# 358
  • Замък сред облаците
До 8 месец може да се лети със самолет. В случай на повишен риск от прееклампсия или наличие на тромбофилия е добре да се лети с компресионни чорапи.

# 359
Е, тя първо ще излекува кандидата така или иначе, а по-натам ще ходят на басейн. Аз поне така разбрах поста.
Не, сега в неделя ще ходим. За това исках да зная може ли

Общи условия

Активация на акаунт