Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 499
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Замък сред облаците
Спонтанен аборт е когато изхвърлиш спонтанно плодния сак. Кървенето само по себе си може да има различни причини - отлепване,  полип, миома, местене на сака по стената на матката, ниска плацента и други. Докато на УЗ не се докаже проблем, не е аборт още. Знам колко е плашещо, но докато не минеш на лекар не бъди фаталист.

# 406
Имам кафяво зацапване и съм доста изплашена. На почивка в Банско сме, сега тръгвам кум болницата в Разлог, но знам ли колко може да им се вярва.

# 407
  • Замък сред облаците
Завеждащата АГ е добра, моя приятелка се следи при нея с тромбофилия и сърдечен проблем преди 2г. Дано попаднеш на нея.

# 408
Как се казва? Ако не е ярка кръв не е много притеснително?

# 409
  • Замък сред облаците
Божикова. Ако не вдига я търси в родилно, каза моята позната.
За кръвта е относително.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 09:15 от АА

# 410
Никой не може да каже със сигурност. Може да е било генетично нездраво (нямаме намерение да изследваме, тук е въпрос на шансове; след едно здраво дете все пак); може морфологично да не са били добре яйцеклетката и спермата и това дава проблем в деленето на клетките/развитието; може да е вирус и т.н. При всички положения последните 2 седмици се видя че не се развива правилно като нарастване, което си мисля че е повече проблем с качеството при нас предвид историята ни и текущото здравословно състояние (малко наднормено тегло и тн), но е само догадка.
Колкото и да е неприятно преминаването през аборт, женското ряло има мощна природа и при регистриране на проблем с бременността прави всичко възможно от еволюционна гледна точка да спре нещата. Благодарна съм, че тялото ми работи добре.

АА, съжалявам и те прегръщам.

На 3 Юни и аз направих спонтанен аборт в 7гс и затова не съм писала тук. Имах 2 огромни хематома,всеки по 4 см. Както нищо ми нямаше изведнъж започна ярка кръв,съсиреци и за няколко часа всичко приключи в Токуда. Дадоха ми и топажин,за да се доизчистя. Иначе бебчето ми беше здраво,след ПИД. Същия ден даже чухме сърце.. От 8 АГ само в Токуда видяха и ми показаха хематомите, но беше късно за съжаление.

Бъди силна!

# 411
  • Замък сред облаците
Благодаря, Миши ❤ и на всички други момичета, които ме подкрепиха също ❤

# 412
Спонтанен аборт е когато изхвърлиш спонтанно плодния сак. Кървенето само по себе си може да има различни причини - отлепване,  полип, миома, местене на сака по стената на матката, ниска плацента и други. Докато на УЗ не се докаже проблем, не е аборт още. Знам колко е плашещо, но докато не минеш на лекар не бъди фаталист.
Излязох сега от лекаря, всичко е наред
Отлепила се е част от плацентата , сега ми предписа Aleract и Дуфастон. Започвам терапия и след две седмици ще отида пак да види как е положението.
♥️

# 413
  • Замък сред облаците
Мили, и да лежиш много, без напъване във вц (снабди се със свещички или клизмички еднократни). Успех!

# 414
Излязох сега от лекаря, всичко е наред
Отлепила се е част от плацентата , сега ми предписа Aleract и Дуфастон. Започвам терапия и след две седмици ще отида пак да види как е положението.
♥️
И при мен е нещо такова. И ниско прикрепена плацента

# 415
Привет, момичета!
Записвам се и аз в 6-та седмица.
Ще ви следя с интерес! 1-ва бременност, инвитро и всякаква информация ще ми бъде много полезна. Късмет на всички с пожелание да гушнем сладките си януарски / февруарски бебешоци! Flowers Four Leaf Clover

# 416
Привет и от мен, момичета. При мен прегледът мина. Видя се точицата, обаче не ми определиха термин и в нея още не се вижда и сянка, тоест само сакчето. Вероятно съм 5 или 6та седмица. Утре ще ходя за TSH, за да регулираме.

Сега се притесних дали всичко е наред и защо не излезе на апарата термин. При вас 5 или 6 седмица излизаше ли и виждаше ли се вътре сенчица?

# 417
Привет и от мен, момичета. При мен прегледът мина. Видя се точицата, обаче не ми определиха термин и в нея още не се вижда и сянка, тоест само сакчето. Вероятно съм 5 или 6та седмица. Утре ще ходя за TSH, за да регулираме.

Сега се притесних дали всичко е наред и защо не излезе на апарата термин. При вас 5 или 6 седмица излизаше ли и виждаше ли се вътре сенчица?

5та +1 = само сакче, вътрематочно и нищо повече не ми казаха.
7ма +1 = вече ми казаха, че се развива нормално и чухме пулсации.

# 418
Супер, успокои ме много. И на мен същото ми каза - вътре маточно, правилно захванати и след 2 седмици пак. Да се надяваме другият път вече да се види повече и да се развива както трябва Heart Пожелавам го на всички :heart
А на 7+1 имаше ли и определен термин?

# 419
Терминът ориентировъчно може и с калкулатор да се определи.
Трябва ви дата на последен МЦ и дължина.
На мен моята АГ не е споменавала термин.

Общи условия

Активация на акаунт