Завършваме ДЕВЕТИ КЛАС

• 30 661
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Гери, много, много благодаря. Значи и почивните да ги броя, ужас.

На сърдитка дупе да и е яко, два дена ще я скъсат от тестове, евентуално и изпитване.

Ааааййййдеее,срещата организирана, ся ша трябва да наваксвате яко. Кат съ сберете, глътнете и за нас, от ние ша съ облизваме отстрани. Мойта метла, сдаде багажа при зареждането. Нема да мое да фръкне.

# 451
  • София
Дано успея да забегна във вторник рано, рано, че обичайно си вися в офиса до 7. Ей, на, сега съм си на бюрото Simple Smile
Щерката пише по няколко пъти на ден, праща снимки, страшен тормоз, страшен спам. Аз изобщо не съм такава. Когато оставихме баткото за първи път сам в къщи за някакъв уикенд, на прибиране към София се усетих, че изобщо не съм му се обаждала. Ама и той не беше се сетил да ни потърси. Майка ми много страда, че това да се чуем по телефон веднъж седмично ми идва нанагорно - то какво толкова да си кажем, остава да си разкажем коя какво готви. Ако има интересни новини, да си ги споделим, ама някакви "да те чуя" хич не ги долюбвам. Обаче, ето, падна ми се дете, което има потребност 24/7 да ме информира какво прави. Но то това е постоянно - "тръгвам към училище", "свърших училище и се прибирам", "отивам незнамсикъде", "мами, да знаеш, че обядвах от пилето с ориз, много беше хубаво" и тем подобни. Ужас. И ако не й отгороря/лайка на мига започва едно "ехоооо, какво толкова правиш, та не отговаряш на дъщеря ти" Rolling Eyes  Батко ѝ няма потребност да си разказва деня или да се намира на приказка просто. Ако е някъде, праща някоя снимка, да знаем, че е жив и здрав, ние я лайкваме и толкова. Хората са различни и най-често съдбата ни праща от различните, да си се ядосваме едни на други Joy
Стон, баткото е в сесия и не е особено щастлив точно в момента, въпреки че отметна първия изпит Joy Иначе:
Скрит текст:
според него, никак не е лесно, много са ангажирани, вечно има домашни, контролни, нещо за учене. Ама мен ако ме пита, има премного свободно време. Той просто не е научен да учи здраво, винаги е полагал труд на санитарния минимум (разбирай 30-40мин/ден), който между другото е бил достатъчен за прилично представяне в зоната 5,25-5,50 общ успех. Ама сега това никак не е достатъчно и е малко неприятно изненадан. В първи курс са основно математики и предвид това, че факултатът е общ с математиците, преподавателите не са склонни да пускат лесно. Има по 2-3 контролни по всеки предмет, почти всяка събота има контролно по нещо. То си е задачи и теория - мини изпит върху част от материала. Отделно има домашни, по няколко на предмет пак. Но няма освобождаване от изпит, най-много от задачи при отличен на контролните. Теория, обаче, държат всички. Има преподаватели, които пускат 10% от студентите - един предмет от първия семестър са го взели 17 човека от техния поток. Моят не е от тях, за съжаление. Истината е, че профил математика в езикова гимназия изобщо не се равнява на математическа гиманазия. Аз това го виждах още в училище, ама нямаше какво да направя. Пък и за приемен изпит му стигаше като подготовка, но сега липсата на рутина и решаването на много, много задачи си казва думата. Вече има отказали се колеги, прехвърлили се в ТУ (това как става, нямам представа) и такива, които вероятно ще прекъснат. То и той може да се окаже от тях, реално. Уж първи и втори курс като преминеш и останат специалните предмети, нещата рязко се променяли. Но има едно "ако...преминеш". Трябва си учене. 
Другото е, че е прекалено мъжка специалност. Забавленията се свеждат до това да си наемат футболно игрище или тенис корт и да идат да поритат/поиграят тенис. После по бира и айде в къщи. Ходят на концерти понякога, ама той е рокаджия и само на такива отива. Това дискотеки, барове - не ги познава тез удоволствия. Нахлузва вечер слушалките, гледат мачове/формула 1/тенис, играят компютърни игри с бивши съученици и настоящи колеги, понякога се крещи на различни езици, според това кой кого е включил във вечеринката днес. Никакъв студентски живот не е това, според мен, ама какво да му казвам. Даже понякога тича в парка синхронизирано с приятели, които си тичат в техни паркове/фитнеси...ей това за мен е вече тотален абсурд.... 

# 452
  • Пловдив
Днес в пълен шок девойката съобщава, че има  6 по история. Гласът изобщо не е нейния, а тя никога не се обажда. Тя пише обикновено.
Учудвам се аз какво е толкова шокиращо при положение, че първия срок има 6, втория има 5,6.  Обяснението е, че това е отговор на исторически въпрос на английски и трябва да е поне 2 страници голям формат. Аз пак не вдявам и тук идва разковничето. " Абе ,жена, ти не схващаш ли? Тук няма пищови ,няма учебник, няма телефон. " Е, този път аз бях в шок. Когато можели преписвали. В живота ми не ми се е случвало.  Та всеки по своему е шокиран.
Утре и в неделя е на състезание-стискайте палци да е цяла.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 19:09 от renydent

# 453
  • Майничка
Искаш да кажеш, че няма резервен телефон? И не може да отиде в тоалетната и да нацъка един промпт в GPT или в Gemini? Ей, развалихте ги тез деца! 🤣🤣🤣

# 454
Вкъщи има два стари смартфона. Изглеждат прилично. Държа ги за зор заман, ако се наложи да се ползва резервен телефон. Чудя се защо големият миналата седмица прибра единия и после стоя известно време на бюрото му. А то за какво било. Да го даде на негов приятел за някакво контролно, та да остави него на катедрата и да си ползва своя телефон. Моите не правят такива номера. Не за друго, но дори и да преписват ги мързи и в общия случай им е все тая колко ще изкарат.

Благодаря, Мандаринка.
Хубаво е поне, че изискват от тях да учат здраво, пък който устиска. Аз и за моя младеж не съм сигурна, че той нали колкото е умен, толкова е и мързелив. Не знам с този енергоспестяващ режим дали ще успее да прокопса във ФМИ, ама каквото такова. Той ще си бере гайлето.

# 455
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ооо те моите и двамата мъкнат старите си телефони. Grinning
Винаги съм се чудила ФМИ какъв точно факултет е в СУ. Сега ми просветна, че може да е математика и информатика? Не, че не мога да проверя Grinning

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 21:38 от ninanb

# 456
Позна Simple Smile
Факултет по математика и информатика.

Снощи наборът се впусна в дълбокомислени разсъждения. Какво да учел през лятото. Математиката, физика и езици ясно, ама какво друго... Дали да програмира и да учи някакъв език или с нещо друго да се занимава. Замислил се е и какво би искал да работи в бъдеще. Сякаш не искал да стои цял ден пред компютър. Успокоих го,
че има достатъчно време да мисли, а той ме контрира, че ей сега щели да се изнижат трите години.

# 457
  • София
ФМИ е математика и информатика и по мое време основно това бяха специалностите.
Сега има повече. Наистина скоро ще минат трите години и трябва да са го измислили.

Младежът е вече ясен по всички предмети и го е ударил на почивка - днес имаше доста тежко изпитване по биология, но е успял да се справи успешно.

# 458
  • Бургас
Въййй,браво на децата и амбициите,които имат за учене! И то през лятото!
Това у моите е Мисия импосибъл!😞
Колко е лесно и хубаво,когато децата учат и имат желание за това!...

# 459
Рени, ах Рениии, хич не вдяваш, детето толкоз развълнувано ти се хвали, а ти. Браво за добрия резултат, а като се има напредвид, че е и на друг език, направо си е УАУ.
Айде сега да стискаме палците за състезанието и да остане цяла. Ще чакаме добри новини.

Мандаринче, едното е за сметка на другото. Гледат се, и правят това което другият не прави. Поне ще си спокойна, информират те според техните преценки.

Дени, браво и на твоето чадо, все тъй да те радва.

Карзче, ти за сърдитка ли пишеш. Говори ми, говори.

Ето, по цял ден намилам, вземи прочети, подготви се, учи. Къдети, спането до обедно - следобедните часове кой да го направи, после хапване с тела пред очите, той и е не враснал, ами все едно с него е била в корема ми. Чакам да видя в кой момент ще обърне палачинката. Уж взе да излиза, и си казах - айдеее, край, туй чудо ще го позабрави, да бе да, само в мечтите ми. Дори и тогава, пак си виси на него.

След такива хубави новини за наборите, аз хич няма да съ хваля за постиженията на мойто, от ша съ негативни.

# 460
  • София
Боря се и свалям темп. от 39,3. Стигнах до 37,7.
Рядко вдигам температура и се усещам.
Ще взема утре да си купя комбиниран тест. Да не натръшкам домочадието.

Стискайте палци на щерката утре, т.е. днес.

Ако не съм гушнала чемшира до 18ти ще се отчета.

# 461
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ау AnMary дано бързо овладееш положението. Тази температура е много висока.
Стиснати палчета на каката.

Стискайте здраво, че и моята кака днес е на изпити - сутринта в СУ, а следобед в НБУ.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 06:42 от ninanb

# 462
  • София
Бързо оздравяване  на АнМари и успех на двете каки!

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 10:13 от eternity

# 463
  • Бургас
Стискам палци,момичета!
Болните да оздравяват! АнМари,без да вдигаш температура вече!🍀

# 464
  • Mars Hotel
Оправяй се бързо, АнМари!
Нинка, стискам палци на каката!

Общи условия

Активация на акаунт