ПРАГА

• 88 868
  • 406
  •   1
Отговори
# 30
Концерт на група Щурците в Прага - 9.4.2007

Palac Akropolis
ul.Kubelikova 27, Zizkov, Praha 3 - 19.30h
 Whistling Whistling Whistling

# 31
  • София
Бих допълнила и Вишехрад - той е малко по - далече от центъра и се изпуска обикновено от организираните екскурзии, а там е приказно... Ние бяхме 2005 г. по времето на Прашка Пролет - бих ти препоръчала и постановко в Пражката опера, класически концерт, ако си падаш (аз да и ми беше голяяяям кеф).
Обаче за ден и половина - момичетата са ти казали: центъра, Карлув мост, Мала страна, ако успеете да видите нещо от Храдчани (цялото се обикаля за два дни...).
Бих препоръчала (вечерна) разходка с корабче по Валтава - така ще обиколите главните забележителности - поне отдалеч. Ако решите да правите такова нещо: вземете от по - скъпите круизи (не помня точно, но не беше безумно скъпо при всички положения) - те са по 2 часа, имат включена вечеря и джазова музика наживо... Наистина усещаш духа на Прага. Дано няма много високо крякащи и секнещи се лели германки само  Wink (да ме извиняват германолюбителите, ама това си е жива истина).
Ех, този град е прекрасен ... Ние бяхме там 9 дни, обиколихме го подробно, дори до замъка Карлщейн (на 40 км от града) ходихме - това е най - стария запазен замък на Чехия - много ми хареса, макар че беше адска жега и изкачването наистина ни дойде нанагорно  Grinning

Приятно изкарване, завиждаааммм  Heart Eyes

# 32
10x за всички отговори....

# 33
  • E-CLM & CH-VD
Хоп, скачам и аз с двата крака в темичката  hahaha

Ще правим комбинация Будапеща - Прага за около 6 дни през април. Всичко ок, билети самолет отиване-връщане, хотели, карти на градовете, забележителностите чинно подредени в списък, но! Naughty
Оказа се, че още от средата на февруари са свършили местата за нощния влак от Будапеща до Прага  Tired, та сега търся някакъв алтернативен начин да се придвижим. Официалните компании - Малев и Чешките авиолинии искат прекалено много за полетите си. Някой да има някаква идея? За нискобюджетна компания или автобус?  newsm78 Ще е хубаво да е през нощта, защото не знам дали ще можем да резервираме още една нощувка в същия хотел, току виж няма места, а да се местим само от хотел в хотел, не ми харесва. Не че няма да го направим в краен случай де Crossing Arms
Ще надзърна в страичката, която Ели е дала за автобусите, дано изскочи нещо! Praynig

# 34
  • В страната на бурите
Хоп, скачам и аз с двата крака в темичката  hahaha

Ще правим комбинация Будапеща - Прага за около 6 дни през април. Всичко ок, билети самолет отиване-връщане, хотели, карти на градовете, забележителностите чинно подредени в списък, но! Naughty
Оказа се, че още от средата на февруари са свършили местата за нощния влак от Будапеща до Прага  Tired, та сега търся някакъв алтернативен начин да се придвижим. Официалните компании - Малев и Чешките авиолинии искат прекалено много за полетите си. Някой да има някаква идея? За нискобюджетна компания или автобус?  newsm78 Ще е хубаво да е през нощта, защото не знам дали ще можем да резервираме още една нощувка в същия хотел, току виж няма места, а да се местим само от хотел в хотел, не ми харесва. Не че няма да го направим в краен случай де Crossing Arms
Ще надзърна в страичката, която Ели е дала за автобусите, дано изскочи нещо! Praynig

хей, станахме многооооооо Hug

аз пък измислих, че можем да си отделим и ден за Будапеща тоест - Виена - Прага - и може би на връщане Будапеща - но... ми се иска, ако може да намерим превоз Прага - Будапеща - автобус - ако е през ноща още по-добре, но не знам колко трае пътят - после в Будапеща да останем за около ден и от Будапеща да се приберем в България.

Bec пиши кой са хотелите, които си избрала и забележителностите в Прага и Будапеща, които ще видиш - да почерпя опит.

Ели, Много Благодаря за инфото ти- понеже не разбирам езика, би ли казала тези автобусни линии нали не са само за младежи до 26 години и дали е добре да си направим резервация за автобусите Виена - Прага предварително. Ако знаеш автобус Прага - Будапеща - София - ще е супер. Благодаря ти!  bouquet

Samanta приятно изкарване! Да разказваш после!

# 35
  • E-CLM & CH-VD
Wonder woman, изтеглих си карти на двата града, на които са отбелязани повечето им забележителности, и после допълвах от различни страници това, което ме интересува. За хотелите - избирам ги по 2 признака  Simple Smile да са по- в центъра и да са сравнително евтини, не повече от 100 евро на вечер.
За съжаление, в тази страница не можах да намеря автобус Будапеща-Прага, но видях обратния вариант, и то с нощна опция - каквато теб те интересува. Обаче как я намерих, не мога да ти кажа  hahaha, не разбирам езика, тук там някоя дума.  Май кликнах на автобуса вляво и оттам...

# 36
Da patuvat do Budapesta
http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch=101307

cenite tuk
http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch=101308

Biletite sa palna cena, otdolu na str. pise raznite vazmoznosti za namalenia
Obousměrná - e v dvete posoki
Jednosměrná - edna posoka

# 37
  • E-CLM & CH-VD
Ели, аз гледах същата странница, интересно как съм пропуснала да видя това???!!! newsm78
Лошото е обаче, че са само дневни автобуси  Tired, което значи един ден загубен в път и допълнителна нощувка в хотел, пфу.....
Няма ли някоя нискобюджетна самолетна компания, която да извършва полети от и до Чехия? newsm78

Виждам, че си добавила разни добичета в аватара си  hahaha

# 38
  • E-CLM & CH-VD
Aз да се похваля - имам си билет за влака Будапеща-Прага....  Mr. Green Нали съм си Тома Неверни, реших пак да питам, но на друго място... И какво - мацките, дето работят там, се ровиха, ровиха, и ми казват - дааа, има свободно място  Shocked newsm78.  Та резервирах си аз 2 места във влака, поне ми се размина самолета и допълнителната нощувка в хотел.

Иначе информативно - отговориха ми от автобусната компания, която беше дала Ели. Автобуса от Прага за Будапеща (и обратно) тръгва/пристига в Будапеща - Планетариума, а в Прага на главната им автогара Florenc. Цената на билета е 850 чешки крони, или 34 евро или 9000 унгарски форинта - на човек, в едната посока  Peace

# 39
4udesno ste namislili sky stydent a moze da opitate s vlak a ina4e Praha e 4udesna no 1,2 dena sa ne dostu4ni da vidi6 vsi4ko moze6 da spi6 v pansion 4enite sa dosta nizki a usloviata dobri no tova e nai burzia transport polet s sky do bratislava ili viena a posle s student s avtobus napravo tvurdo neee

# 40
  • В страната на бурите
Да кажа и аз - имаме самолетен билет отиване, резервации за хотели вав Виена и Прага, връщенето също е измислено. Малко ни се промени датата на заминаване - 29 март, че после имаме друг ангажимент.

Остава само придвижването Виена - Прага - четох, че има и влакове но не може да се направи предварително резервация, а със студенстската компания - опитах да резервирам места, но нещо не мога да се ориентирам къде точно да попълня номера на кредитната карта и ПИН кода. А също - как да резервирам две места и понеже ще съм на 28 години тогава и не съм вече студентка, мога ли да пътувам с тях?

Ако някой знае езика - да помага Praynig

Чудя се дали да оставя купуването на билети за на място? Дали според вас ще е късно?

Нямам търпение Laughing

Aз да се похваля - имам си билет за влака Будапеща-Прага.... 

Как си резервира билети?

# 41
  • E-CLM & CH-VD
Остава само придвижването Виена - Прага - четох, че има и влакове но не може да се направи предварително резервация, а със студенстската компания - опитах да резервирам места, но нещо не мога да се ориентирам къде точно да попълня номера на кредитната карта и ПИН кода.
Aз да се похваля - имам си билет за влака Будапеща-Прага.... 

Как си резервира билети?

Питах по интернет. Ще ти копирам отговора им:
Nous vous remercions pour votre e-mail.                                       Благодарим ви за писмото.
D'après vos données nous vous avons calculé les prix suivants:   Според вашите данни се получиха следните цени
Le prix total pour votre voyage est de: CHF  75.00                       Цена на пътуването ви: 75 швейц.франка

Titres de transport: (aller simple, 2e classe)                                  Данни за транспорта (само отиване, 2 класа)
"""""""""""""""""""
1 personne avec abo demi tarif:                                                    1 човек с абонамент 50% намаление
CHF  70.00 / Wien - Praha                                                             шв.франка 70 / Виена - Прага

Réservations/suppléments pour 1 personne:                               Резервация за 1 човек
CHF  5.00 / Wien - Praha, EC                                                        шв.фр. 5.00 / Виена - Прага, Еуросити

Страницата е http://mct.sbb.ch/mct/fr/reiselust/europareisen.htm - на немски, френски и италиански, мисля.
Дано ти свърши работа  Peace

# 42
Да кажа и аз - имаме самолетен билет отиване, резервации за хотели вав Виена и Прага, връщенето също е измислено. Малко ни се промени датата на заминаване - 29 март, че после имаме друг ангажимент.

Остава само придвижването Виена - Прага - четох, че има и влакове но не може да се направи предварително резервация, а със студенстската компания - опитах да резервирам места, но нещо не мога да се ориентирам къде точно да попълня номера на кредитната карта и ПИН кода. А също - как да резервирам две места и понеже ще съм на 28 години тогава и не съм вече студентка, мога ли да пътувам с тях?

Ако някой знае езика - да помага Praynig

Здрасти
студентската компания / няма проблем да пътуваш с нея, това й е само името, защото имат доста програми за студенти и ученици, и с течение на времето включиха и транспорт, но си оставиха името, защото с него се популяризираха...
Та по взпроса
кажи дати кога за къде искаш да пътуваш с тях / или ще се обадя или ще им напиша

# 43
Мацки
през ноща се сетих за още един вариант за билети
тук
http://catalog.bg/company.php?company=3018

тази фирма продават и в Прага билети за къде ли не / та може и на бг да се разберете  Wink
- Прага:
Автогара Флоренц, офис 9
Tел: 00420/ 224 218 700, 224 811 626
GSM – 602 312 922 – денонощен телефон

e-mail: eurotours@seznam.cz

www.eurotours.cz

# 44
  • В страната на бурите
Здрасти
студентската компания / няма проблем да пътуваш с нея, това й е само името, защото имат доста програми за студенти и ученици, и с течение на времето включиха и транспорт, но си оставиха името, защото с него се популяризираха...
Та по взпроса
кажи дати кога за къде искаш да пътуваш с тях / или ще се обадя или ще им напиша

Ели, много благодаря за предложението, защото се чувствам малко несигурна така. Искам да пътуваме - 2-ма души на 31 март от Виена до Прага - доколкото видях имаше автобус към 11 и половина - тръгване и пристигане в Прага към 16.30. 

БЛАГОДАРЯ  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт