ПРАГА

• 88 875
  • 406
  •   1
Отговори
# 60
билети за студент агенси си взехме от тук
 Wink
а иначе постоянно разказвам  Wink

# 61
И аз да споделя за Student Agency!

Бяхме си взели билети от Eurolines,  но си изпуснахме автобуса поради смяната на времето (не се смейте сега - тогава позеленях от яд - не говорим чешки, няма преса, не сме гледали тв и бяхме в информационно затъмнение, пък и персонала нищо не спомена...)

и си купихме билети от Student Agency , кито бяха на половина по-евтини, а в автобуса им бе 2 пъти по-комфортно от този на Eurolines... Предлагат слушалки за пътниците , на които им се гледа филм, за другите има безплатни вестници и списания + напитки!

Иначе Прага се оказа ужасно красив и уютен град!

Пълно бе с италианчета - тинейджъри! Всички момчета бяха облечени еднакво и с подобни очила и прически .... доста кресливи!!!!
Пък и със всякакви други туристи - очаквах да не е толко фрашкано!

Simple Smile

Относно заведенията наистина е с една идея по-съпо от България!
Ние вечеряхме в хотел U Prince или нещо такова точно срещу часовника в Стария град - не ни изненадаха с цени, освен със 100 czk за за сервиз Simple Smile Храната беше супер вкусна!

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 15:41 от Samantha Jones

# 62
О да да, за напитките, филмите и списанията си мислех, че сте прочели в сайта.
Обаче това за часа  Joy Joy Joy може все още да не ти е смешно, но след време добре ще се  посмееш с този спомен  Mr. Green

# 63
  • around the world, where the heart belongs
Ех аз завиждам на всички, които посетихте или ще посетите Прага. Аз от поне 4 месеца съм си харесала една екскурзия ( че най-лесно така) и все нещо се проваля, а вече не си намирам и ентусиасти да дойдат с мен , това ми е най-голямата мъка . Накрая сама ще тръгна. Cry Cry 

Иначе идеята , която казвате за Sky europe е добра, но ако има закъснение на полетите при трансфера дали не може да се изпусне следващия полет? Питам , защото никога не съм пътувала с low cost компания.

Относно влака до Прага , цената му каква е и от София ли тръгва?

При варианта за полет до Виена или Будашеща, и от там с автобусите до Прага - то е добра идея ама как ще се ориентираш къде да ходиш и от къде ще си вземеш билет предварирително? И как се взема, как става  newsm78  Rolling Eyes

В сайта за тръгване от София ли е това? http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch=891 пише така(чешки не знам):
                        Město Mládež do 26 let           Dospělí   
                                  jednosm. zpáteční          jednosm. zpáteční
 Sofia (Bulharsko)     1206 Kč *  2151 Kč *  1340 Kč *  2390 Kč *

Тоест до 26 годишна възраст 2151 крони  двупосочен билет, което по моите сметки е около 150 лева. ( или аз очевидно не мога да смятам!).

В повече ми дойде май информацията :>

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 23:06 от дръндрън

# 64
Дрън дрън, до Прага няма low cost! Поне аз не срещнах  newsm78

Трявба да пътуваш например до Братислава и от там с автобус до Прага - 4 часа.

Ако избереш този маршрут - като кацнете на летището в Братислава (вземете си безплатна карта от информацията), ползваш бус 61 до центъра и там се прикачваш на 23 ли 21 (не си спомням точно), чиясто последна спирка е централната им автогара. Там има голямо разнообразие от компании, не избирайте Евролайнс, а само Student Agency!!!! В пъти по-евтини, по-комфортни автобуси и по-любезен персонал!!! Не те таксуват за багажа...   Mr. Green

За ориентирането - ако знаеш английски и имаш бегла представа как се борави с карта няма даимаш никакви проблеми  Wink

Навсякъде има големи табели с надписи на улици и спирки...

# 65
  • В страната на бурите
Здравейте,
ние се върнахме днес. Бяхме във виена, Прага и Будапеща и навсякъде с английски се оправяхме. Иначе за пътуването - със Sky до Виена - супер любезен персонал и никакво закъснение или проблеми, после с автобус до Прага - със Стюдънт ейджънси - страхотно обслужване - взехме си билети от Виена, защото аз се сетих последния ден Wink и от тук нямаше как толкова бързо - цена от 12 евро от местния клон на чешкото Чедок бюро. Във Виена питах за влак до Прага - 40 евро на човек -  не си струва. Както вече споменахте - безплатно кафе, чай или горещ шоколад, любезен персона - супер. После решихме да ходим в Будапеща - от Прага си резервирахме хотел и места за влака - имахме билети оттук (ако не ги бяхме купили предварително, сигурно пак щях да взема на Стюдънт ейджънси), имаше колкото искаш места, пътят е доста, добре че бяхме сами в купето и поспахме - будиха ни за граничните проверки. В Буда беше хубаво, и там останахме два дни - въобще още съм пълна с впечатления. На връщане си дойдохме с ГРУП от Будапеща, но съвсем по български - автобусът закъсня 40 минути, без никой да ни каже нищо - добре че имаше студенти българи, дето обясниха, че това си било редовно, превозвахме странни типове, които шофьорът ту качваше, ту сваляше по границите - абе по няшенски ooooh!
Беше ми малко трудно само с валутите - непрекъснато нови пари и курсове. Утре ще разказвам по-подробно Crazy

Иначе мисля, че е страхотен варианта - полет до Виена, после автобус до Прага - пак автобус до Виена и обратно полет.

Въбоще доволна съм и то мнооооооооого Laughing

# 66
Браво браво Wonder woman
чудесно звучи всичко, май доста добре сте си изкарали - супер значи  Party

дръндрън
аз много не разбрах какво точно питаш... но с влак София-Прага със сигурност ще е по скъпо от колкото с автобус... а ако хванеш добра цена на билетите до Виена - вече до Братислава няма полети от София - ще ти излезе съвсем евтино пътуването.
А относно това как разбираш къде ходиш. и какво правиш - не се безпокой, на всяка крачка има надписи, табели - направено е за туристи идеално  Wink

# 67
  • around the world, where the heart belongs
Eli_cz да ти кажа и аз не знам какво точно питам, защото съвесем се бях объркала, но от обяснението на Wonder Woman ми стана доста по-ясно :>> Само искам да питам от къде се купуиват билетите от Виена за Прага. Къде се намира чешкото Чедок бюро и някакъв сайт има ли? Или може да се купи и от другаде, не само от там?

След 23 юни ще има от Бургас до Прага полет на Skyeurope, така че мисля че за мен това ще е най-удачния вариант, ако все пак реша да тръгна. Само летището, на което пристига, да не се намира на 100км от града ? :>

# 68
  • E-CLM & CH-VD
Чета всяко мнение, следващата неделя пътуваме за Будапеща, и оттам за Прага. Някой има ли идея колко струва влака Прага-Будапеща, защото ние имаме резервации, но не сме купили билетите все още, казаха ни, че на място се купуват.

Ели, да те питам теб, като мама от мястото на събитието  hahaha В Чехия може ли да се плаща навсякъде с карти? Embarassed Може да ми е тъп въпроса, но да питам. Имам предвид хотели, заведения, билети за влакове и т.н. Искам да знам, за да знам дали да обменям пари още отсега и да предвиждам всякакви разходи, или да импровизираме със средствата, т.е да разчитаме и на пари в карти?

# 69
Летището в Прага е на края на града, има си и градски транспорт до почти центъра, има и микробуси който те отвеждат където пожелаеш.

http://www.cedok.cz/

Аз ползвам услугите на
e-mail: eurotours@seznam.cz

www.eurotours.cz

там всички са българи, няма начин да не се разбереш, а чедок със сигурност си имат рекламни табели, едва ли случайно е попаднала на тях Wink Laughing

Вес
в Прага в центъра на всякъде можеш само с кредитна карта, може би само сувенирите не ... иначе хотели, ресторанти, големи магазини, хранителни стоки - няма проблем

# 70
  • E-CLM & CH-VD
Meрси за бързия отговор   bouquet   bouquet   bouquet

П.с. Виждам, че твойта мацка на микрофона още е прегракнала  Joy hahaha Mr. Green

# 71
  • В страната на бурите
Някой има ли идея колко струва влака Прага-Будапеща, защото ние имаме резервации, но не сме купили билетите все още, казаха ни, че на място се купуват.

Да се включа и аз - билетите Прага - Будапеща за влак излязоха по 120 лева на човек - купих ги от бюро Рила в София и са отворени - в рамките на два месеца важат. Ние купихме оттук билети и запазени места - по 6 лева и нещо мисля че бяха местата, но понеже на място решихме да пътуваме до Буда ден по-рано - отново си купихме запазени места за друг ден - нямаше проблем. В купето бяхме сами - имаше две проверки за паспорти и три за билети. Успяхме да поспим макар че местата ни не бяха за спален вагон. Но аз препоръчвам, ако на място купувате билети да вземете за Стюънт ейджънси за автобуса - мисля, че в брошурата им видях и линии до Будапеща.
Приятно пътуване!
И още нещо - в Прага курсът към еврото беше - 1 евро = 24 и нещо крони. В Бъгария е 1 евро = 28 и нещо крони - от чейнж бъро на Дондуков - сама виждащ разликата. И не купувайте от автогари и ЖП станции - там е много неизгодно. По-добре е да имате местна валута, където и да отидете - поне за метрото и тоалетна, защото на нас ни се наложи да сменяме пари за транспорт в Унгария на гарата и после установих, че доста са ни минали!

# 72
  • В страната на бурите
Да пусна и тук снимките от Прага Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=124875

# 73
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте! Днес се върнахме от Прага. Страхотно беше! Като сваля снимките, ще пусна линк за тези, които ще кача в интернет. Случихме на хубаво време, на хотел в центъра и въобще, много сме доволни  Mr. Green

# 74
  • E-CLM & CH-VD
Eто и моите снимчици  Mr. Green

ПРАГА

Страшно ми харесаха пеещите фонтани, снимките от там са на последната страница  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт