ПРАГА

• 88 838
  • 406
  •   1
Отговори
# 225
  • София
pepi111, все едно говориш за друг град а не за Прага!
Аз в цяла Прага - заведения и магазини съм плащала изключително и само с карта!

Колко струва една наливна бира според теб в БГ?

# 226
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Аз в цяла Прага - заведения и магазини съм плащала изключително и само с карта!
Не оспорвам възможността за плащане с карта  Naughty. Просто казвам, че не навсякъде е възможно - в заведенията например, не попаднахме на такова, където да можем да платим с карта.

Какво трябва да значи този въпрос? Споделям информация за хората, на които тепърва им предстои пътуване до Прага  Peace. В никакъв случай не искам да кажа, че бирата е скъпа.

# 227
  • София

Какво трябва да значи този въпрос? Споделям информация за хората, на които тепърва им предстои пътуване до Прага  Peace. В никакъв случай не искам да кажа, че бирата е скъпа.

Определено изказа е като,че бирата е скъпа!

Тъй като си допълнила за сервиза - за него съм абсолютно несъгласна!Аз никъде не забелязах подобно нещо, навсякъде сме оставяли толкова колкото ние преценим и никой нищо не ни е искал, пък камо ли претенции какви да са банкнотите или монетите!

# 228

Определено изказа е като,че бирата е скъпа!
newsm78 Rolling Eyes

Тъй като си допълнила за сервиза - за него съм абсолютно несъгласна!Аз никъде не забелязах подобно нещо, навсякъде сме оставяли толкова колкото ние преценим и никой нищо не ни е искал, пък камо ли претенции какви да са банкнотите или монетите!
Какво значи -несъгласна. Мисля, че темата не е за заяждане, а за споделяне на впечетления. Ние сме попаднали на такива места, написала съм го. Вие съответно-на други - няма лошо. Но не мисля, че тук е място за нападки   Naughty, още повече - неоснователни!

Но нека не занимаваме повече аудиторията с кой какво разбрал и кой какво искал да каже  Peace

# 229
  • София
pepi111, нито се заяждам, нито те нападам!
Представи си какво си мислят хората, когато четат поста ти със сервиза?!

Темата е доста дълга и отдавна се пише в нея и всеки споделя своите впечатления!Странното е,че 98% от хората са с други впечатления от твоите, извинявай дано не се обидиш!

# 230
pepi111, нито се заяждам, нито те нападам!
Представи си какво си мислят хората, когато четат поста ти със сервиза?!

Темата е доста дълга и отдавна се пише в нея и всеки споделя своите впечатления!Странното е,че 98% от хората са с други впечатления от твоите, извинявай дано не се обидиш!

Последно:
С какво толкова моите впечатления са по-различни от тези на писалите преди мен  newsm78?
Опитах се с няколко думи да споделя впечатления! Определено са хубави! Градът е прекрасен! Вметнах и допълнителна информация, която е хубаво да се има в предвид.  Конкретно това със сървиза ми се случи, не виждам причина да не го споделя! Нали монетата винаги има 2 страни  Grinning!

# 231
Момичета, не се впечатлявайте толкова - на мен лично всякакви впечатления (нормално е да са различни) са ми интересни и ще ми бъдат полезни, примерно  bouquet

Нали точно в това е магията - да споделим как сме видяли ние едно местенце, през нашите очи, а очите виждат различно Hug

А и нека не разводняваме темата с прекалено много spam2

# 232
В петък на 26.09. ще летим за Прага.Благодаря на всички писали за полезната информация.Само не разбрах билетите за градския транспорт от къде се купуват?

# 233
Както и тук - навсякъде около спирките  Laughing Има си и будки на обществения транспорт, но ги има и по павилиончета за вестници/напитки/цигари.

# 234
Благодаря за отговора!
От скромния ми опит:в различните градове е различно!В моето тук се купуват от контрольора. Laughing

# 235
Благодаря за отговора!
От скромния ми опит:в различните градове е различно!В моето тук се купуват от контрольора. Laughing
Ама, че съм - вярно, че в някои градове се купуват в самото превозно средство... ooooh!  Че и в родния ми гр. Плевен е така. Съвсем съм забравила...

# 236
В петък на 26.09. ще летим за Прага.Благодаря на всички писали за полезната информация.Само не разбрах билетите за градския транспорт от къде се купуват?
Още на летището можеш да си купиш. Иначе има и автомати по спирките.

# 237
  • Germany
И ние се върнахме. Бяхме 3 дни в Прага и 3 във Виена. Беше страхотно! На мен обаче Прага ми хареса повече. Има дух в този град. На соц. лъха в по крайните квартали. В центъра си е супер. И чисто и приятно и подържани сгради... абе на светлини години от нас са. Цените - на мен в заведенията ми се стори доста скъпо. За по малко от 50Е не сме вечеряли. За закуска оставяхме по 30Е за кафе, сок и сандвич. Това за мен е скъпо, защото това все пак не е Париж или Рим. Иначе магазините средна ръка като C&A, HNM и т.н. бяха ок. За другите нашето семейство не е дораснало още Simple Smile. Доволна съм и смятам да се върна скоро пак Simple Smile Весело изкарване на всички на които им предстои пътуване до там!

# 238
  • София
....

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 14:22 от veka

# 239
И ние се върнахме. Бяхме 3 дни в Прага и 3 във Виена. Беше страхотно! На мен обаче Прага ми хареса повече. Има дух в този град. На соц. лъха в по крайните квартали. В центъра си е супер. И чисто и приятно и подържани сгради...

Хм, определено и на мен, поне по снимки, Прага ми изглежда много по-колоритна, по-цветна и интересна от Виена. Тази година бях във Виена за малко и изобщо не успя да ме впечатли, може би просто не съм такъв тип човек и хладната австрийска душевност не ме грабва Wink

Между другото, само една скоба ще отворя и ще кажа, че в повечето бивши соц републики цените са по-високи от тези в Западна Европа.

Пример: в Рим, на едно от най-оживените площадчета в центъра, хапнахме доволно на обяд комбинирано меню пица, вино (бира/кола), кафенце Heart Eyes за 7 евро. Но това е напълно очаквано според мен, на изток все още натрупваме капитали Blush

Общи условия

Активация на акаунт