ПРАГА

• 88 839
  • 406
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тази година и аз бях през юни във Виена, а преди 3 дни се върнах от Прага. Точно на обратното мнение съм - Виена ми харесва повече!
Между другото, само една скоба ще отворя и ще кажа, че в повечето бивши соц републики цените са по-високи от тези в Западна Европа.
Нямам такива впечатления от Унгария, Русия, Македония, Хърватска - все бивши соц страни, в Чехия ми се видя най-скъпо.
........На соц. лъха в по крайните квартали. В центъра си е супер.
Не мисля така, не съм обикаляла по крайните квартали - като цяло много "лъха" на соц - въпрос на усещане може би!

# 241
Тази година и аз бях през юни във Виена, а преди 3 дни се върнах от Прага. Точно на обратното мнение съм - Виена ми харесва повече!

Нали не очакваш различни хора да имам еднакво усещане в различните градове Grinning Е, да, познавам не един, на когото Виена и Лондон му харесват много повече отколкото Рим и Париж, примерно. Тук споделяме собствените си впечатления, които са като разноцветни стъкла на витраж - все различни и точно в това им е магията Heart Eyes

Цитат
Нямам такива впечатления от Унгария, Русия, Македония, Хърватска - все бивши соц страни, в Чехия ми се видя най-скъпо.

О, възможно е в Чехия да е особено скъпо в сравнение с изброените от теб места. Просто аз съвсем скоро сравних цени на по-евтини хотелчета в Барселона и в Санкт-Петербург. Нужно ли е да казвам, че за еднакви пари се предлага съвсем различно качество. Мен това не ме учудва, обясненията са ясни.

Но все пак - да сравняваме впечатления е безсмислено, ако искаме реални цифри и сравнения (на цени в хотели, ресторанти, кафета и супермаркети), можем да се обърнем към икономическата статистика  smile3503

# 242
  • София
.......Тук споделяме собствените си впечатления, които са като разноцветни стъкла на витраж - все различни и точно в това им е магията Heart Eyes[/color]
.......Нужно ли е да казвам, че за еднакви пари се предлага съвсем различно качество. .....
И аз споделих впечатленията си, даже не разбрах защо ми разясняваш какво се прави в темата/форума  Rolling Eyes
Не е нужно да казваш, аз сравнявам съвсем конкретни цени на едни и същи заведения, например стар бъгс.
Сори за оспамването  Stop

# 243
И аз споделих впечатленията си, даже не разбрах защо ми разясняваш какво се прави в темата/форума  Rolling EyesНе е нужно да казваш, аз сравнявам съвсем конкретни цени на едни и същи заведения, например стар бъгс.
Сори за оспамването  Stop

А защо не?
Star Bucks имаш предвид, предполагам? Wink Ами, цените се определят от държавната икономика, нищо странно няма в Чехия да са малко по-високи.

Както и да е - да не задълбаваме, няма смисъл. По-добре да си разказваме нещо по-полезно като инфо, да се похвалим и със снимки Wink

Само да вметна, че успях да хвърля поглед върху снимките на scorpios - невероятни са!  smile3501

Като ви гледам снимките просто се изяждам от яд, че пропуснах големите промота на Скай, дано има пак скоро Wink С тия low cost много се разглезих, цена на билета до Прага над 10 евро ми се струва греховно висока Mr. Green

# 244
  • У нас
Върнахме се от Прага преди 5 дни и доста ни е трудно да се приземим
 в родната ни действителност.Невероятна красота ,красиви сгради ,дъх на аристократична адмосфера и не на последно място голяма чистота.Как успяват тези хора ? newsm78 А цените са доста високи дори повече от Виена ,което доста ни озадачи.В началото обръщахме крони ,евро ,левчета ,но така ни омагьоса този град ,че бързо забравихме дневния курс, а вечер чешката бира и вкусната храна (уморените крака) затвърждаваше положителното ни мнение за Прага.Мое мнение:(И ако там лъха на соц.,то у нас на какво лъха?Ако така изглежда соца през един нов поглед нямам нищо напротив да се върнем обратно по пътя!!!!!!!!!!!)

# 245
Извинявам се, но влизам в темата и за съжаление не мога да споделя впечатление, нито ми предстои пътуване.
Имам въпрос"Къде в София или Пловдив може да се обменят чешки крони към лв?"
Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.

# 246
Извинявам се, но влизам в темата и за съжаление не мога да споделя впечатление, нито ми предстои пътуване.
Имам въпрос"Къде в София или Пловдив може да се обменят чешки крони към лв?"
Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.

Според мен във всяко по оборотно бюро ще имат крони. Аз така намерих във Варна. Peace

# 247
Благодаря, имах предвид обратно изкупуване на крони в левове. Нямам опит с обменни бюра и малко се притеснявам. В сайтовете на банките пък изобщо не виждам курс за крони и за това питам вас, може би ви се е налагало.

# 248
В София има две бюра за "цветни " валути - едното е срещу пазара на Свети Седмочисленици , на Графа. Другото е в сутерена на първата пресечка на Раковски в посока от Славейков към Френската , в дясно.

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 13:03 от Bastet

# 249
А в кое бюро във Варна мога да намеря крони?

# 250
Благодаря,   bouquet
ще пратя мъжа ми другата седмица да смени кроните.
Приятно пътуване и хубави емоции за всички!

# 251
Завръщайки се от Прага ми става още по- жално за България.Дори с бивша соц. държава сравнявайки се сме мноооого назад.Да оставим богатото архитектурно и културно наследство,просто хората са други,манталитетът е друг.

Знаех,че го наричат Златния град, но не наех защо.Едва сега връщайки се назад в дните прекарани там,го виждам позлатен.Не заради безбройните кубета и кули на църкви и катедралите,а заради слънцето.Заставайки на Карловия мост виждаш как слънчевите лъчи,искрящи във Вълтава,заливат щедро града.
ЗАмъка''Храдчани'',площад Венцеслас,Барутната кула,катедралала Св.Витус,къщата на Кафка,...и пр.Заслужава си всичко да се види,но на мен любими ще ми останат''Скритите съкровища'' на Стария град.Само на метри от площада на Stare Mesto,залят от тълпи и шумотевица, се намират прелестни и живописни дворове свързани с лабиринт от тесни калдъръмините улички.Има поговорка,че човек би могъл да прекоси града в дъждовен ден без дори да се измокри.Алеите и дворовете в този прекрасен град вътре в самия град са приютили привлекателни магазинчета и местни ресторанчета,белязани от локалната атмосфера.
Прекрасен град!

# 252
Багира, честито завръщане! Wink

Пишеш много живописно, удоволствие ми беше да прочета впечатленията ти (а снимки? Grinning). А за началото - за съжаление, това е реалността. При нас може всеки втори да държи да демонстрира ланец с дебелина минимум 10 см и последен модел автомобил, но средата, в която живеем, е доста бедна. В духовно отношение. Това ясно се усеща още през първия ден в "цивилизована" страна.

Между другото, стискайте ми палци да видя и аз Прага скоро Wink Скай започват да ме изнервят, нямат ни един полет за другата година Confused

# 253
Може да е рано още за полетите за следващия сезон newsm78.

# 254
Възможно е, но виждам, че примерно от София за Виена и Лисабон има насрочени дати  Rolling Eyes

Иначе наистина е безумно рано...

Общи условия

Активация на акаунт