ПРАГА

• 88 827
  • 406
  •   1
Отговори
# 255
Шехина,бладодаря! Wink
Ето малко снимки.Но не тези,които могат да се видят в Google или пътеводителите.
по кълдъръмените улички

''скритите съкровища''
за почитателите на Я.Хашек
 ... и Швейк
лебеди и диви патици
по Вълтава
с вкус към детайла
 и с чувство за хумор

# 256
Колко до полетите на SKY Europe до Прага,нашият беше резервиран месец май за края на октомври.Август ни информираха,че полетът се анулира.Ако искаме могат да ни върнат парите или да го преместим през септември.Избрахме второто.На връщане, в деня на полета,самият полет  се отменя два пъти за по час и половина.Така закъсня с три часа,а ние прекарахме на летището шест часа.Така и не разбрахме причината.Времето беше ясно.Добре,че разведриха настроението ни с полагащи се в такива ситуации купони за храна(на стойност 180 крони на човек (предостатъчни)),които могат да се харчат в границите на летището. Mr. Green

# 257
Мда, малко неприятно е това с анулирането и отлагането на полетите, но...случва се и на "високобюджетните". Проблем най-често, поне по мои наблюдения, при нискотарифните е това, че при тези авиокомпании самолетите са малко и летят почти нон-стоп, съответно когато един самолет закъснее от някъде, няма как следващият полет да не се забави. Така беше и при нас, когато чакахме връзка от Виена до Париж. При хубаво време излетяхме с час закъснение, но вероятно времето откъдето е идвал самолетът не е било добре, ако съдя по кацането в Париж през ужасни облаци.

Друг е въпросът, че е нормално и коректно спрямо пасажерите да научат причината. Но ако е технически проблем, примерно, по обясними причини е по-добре да не се казва май Wink

А аз само да вметна, че няма да им простя на Скай ако не пуснат пак полети до Прага Crossing Arms

Багира, снимките са много хубави - естествени са, много ми харесаха снимката на мъжа ти с Швейк Mr. Green и последната (имат чувство за хумор, спор няма) Wink

# 258
Bagira, чудни снимки! за тази с Швейк - специални благодарности, че я публикува! Simple Smile любим герой!!!

# 259
Радвам се,че ви харесаха.Имам още към 200, но са като картички.Прага е като рай за любителите на фотографията.Ставаш  #Crazy

# 260
хаха - и аз съм така - като ми хареса някъде цялата памет на фотоапарата и изхабявам.

# 261
Мда, малко неприятно е това с анулирането и отлагането на полетите, но...случва се и на "високобюджетните". Проблем най-често, поне по мои наблюдения, при нискотарифните е това, че при тези авиокомпании самолетите са малко и летят почти нон-стоп, съответно когато един самолет закъснее от някъде, няма как следващият полет да не се забави. Така беше и при нас, когато чакахме връзка от Виена до Париж. При хубаво време излетяхме с час закъснение, но вероятно времето откъдето е идвал самолетът не е било добре, ако съдя по кацането в Париж през ужасни облаци.

Друг е въпросът, че е нормално и коректно спрямо пасажерите да научат причината. Но ако е технически проблем, примерно, по обясними причини е по-добре да не се казва май Wink

А аз само да вметна, че няма да им простя на Скай ако не пуснат пак полети до Прага Crossing Arms

Багира, снимките са много хубави - естествени са, много ми харесаха снимката на мъжа ти с Швейк Mr. Green и последната (имат чувство за хумор, спор няма) Wink

Е....и аз да вметна.......за лято 2009 , поне за момента, Скай са обявили директни полети до Прага, но само от Бургас за периода юни-септември.  Peace

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 14:54 от Liuliu

# 262
Liuliu, благодаря! Grinning

Не се бях сетила да проверя за полети от Бургас Wink Само че доколкото видях са около 79 евро (еднопосочен) и след като изпуснах билети от по 1 евро на промоция, тази цена направо ми изглежда космическа Mr. Green

Ще видим дали ще се появят полети от София и ще има ли промоции някакви, че 300 лв за билети ми се струват вече много, разглезиха ме тези нискотарифни авиолинии Laughing

# 263
Liuliu, благодаря! Grinning

Не се бях сетила да проверя за полети от Бургас Wink Само че доколкото видях са около 79 евро (еднопосочен) и след като изпуснах билети от по 1 евро на промоция, тази цена направо ми изглежда космическа Mr. Green

Ще видим дали ще се появят полети от София и ще има ли промоции някакви, че 300 лв за билети ми се струват вече много, разглезиха ме тези нискотарифни авиолинии Laughing

Ами....и аз така.....
Изпуснахме евтините билети, сега ще чакаме.... ooooh!
Ако излезе нещо примамливо / като цена/ и до Бургас ще ходим......
Но май е малко вероятно да има от София.

# 264
В София има две бюра за "цветни " валути - едното е срещу пазара на Свети Седмочисленици , на Графа. Другото е в сутерена на първата пресечка на Раковски в посока от Славейков към Френската , в дясно.

Благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet
Мъжът ми е сменил кроните в посоченото от теб бюро на Графа. Бяха ни казали на централна автогара, обаче там курсът е потресаващо нисък. Прочетох, че официалният курс е около 8 лв/100 крони, а на автогарата изкупували на 5,8/100 и това ме притесни, та питах тук. На Графа са ги изкупили за 7,8 лв. Още веднъж благодаря!

# 265
за нищо! Hug аз ги знам от повече от 15 години тези две бюра (един собственик ги държи) и наистина са коректни и имат всякакви валути - оттам съм си купувала например турски лири и макеронски динари.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 23:29 от Bastet

# 266
Само малко информация за тези, които търсят варианти за нискотарифно пътуване и имат желание да попътуват повече - www.easyjet.com също имат полети до Прага, но през Милано. Имат непрекъснато изгодни промоции Grinning

# 267
  • София
Sky Europe са свалили от програмата си полета София-Прага, а полета Бургас-Прага е само през лятото, но не се знае ще има ли и такъв полет догодина!

# 268
Да, аз също видях тази промяна снощи. Жалко. Остава само Easyjet от нискотарифните Confused

# 269
Да, аз също видях тази промяна снощи. Жалко. Остава само Easyjet от нискотарифните Confused
но те не летят София- Прага newsm78

Общи условия

Активация на акаунт