Домашна помощница

• 7 094
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Следя групи за домашни помощници във ФБ. Там цитираните цени са по около 30 лв./ час. За по-малко от 80 лв. за гарсониера излиза, че никой не се наема да чисти. Претенции и лошо възпитание - бол. Има-няма и някой изреве, че домашната му помощница го е обрала.
Иначе приятелка ползва услугите на жена, която чисти 75 кв./м  за 50 лв.

# 31
Ако някой не може да плаща да не си взема домашна помощница. За апартамент 80 кв. метра 1 път седмично 3 часа или 2 пъти по 2 часа. И това е минимум според мен, основно почистване без екстри като гладене и подреждане на дрехи.

# 32
Ако някой не може да плаща да не си взема домашна помощница. За апартамент 80 кв. метра 1 път седмично 3 часа или 2 пъти по 2 часа. И това е минимум според мен, основно почистване без екстри като гладене и подреждане на дрехи.

И аз съм стигнала до това заключение от личен опит.

# 33
  • София
А има ли възможност да вършат само отделни задачи - да речем почистване на баня? Останалото и живущите биха могли да го правят, ама баните са dealbreaker. И ако има, колко горе-долу трябва да си заделиш за тази услуга?

# 34
Веднъж викнах фирма за почистване и няма да повторя. Казах на собственика, че имам претенцията да ми изпрати българи. Е, не бяха българи чистачите, претупаха всичко. Собственикът ми прибра куп пари, аз му казах, че не съм доволна от работата. Той каза, че ще ме компенсира безплатно ... следващият път. Е, следващ път нямаше, няма и да има за тази фирма.

# 35
  • София /Абсурдистан
Аз имам помощница от около 10 г. Жилището е малко, 65 кв. Плащаме 70 лв за чистене веднъж седмично и гладене за двама души. Смяна на чаршафи също за две спални. Около 2 часа отнема. Фирма за почистване не бих ползвала, непознати хора в къщи не.

# 36
  • Банско
Повечето фирми работят с жени от ромски произход и два пъти сме попадали на такива. Накрая се обадих на позната и тя ми препоръча жена за детегледачка и почистване. 40 лв за два часа и 100 за 5 часа, 90 квадрата като имаше само да пуска робот, миална, сушилня и да изчисти банята.

# 37
20 лв на час за тази работа е много, много малко. Аз, от уважение към себе си не бих плащала толкова малко.

# 38
  • София /Абсурдистан
Имам два робота - един за стъкла, за прозорци, чисти ги перфектно и един робот прахосмукачка. Този робот е само за поддържащо почистване, пускам го всеки ден. Помощницата си чисти с мощна прахосмукачка и мие с мопа. Пране и простиране си е моя грижа. Робота за прозорци  също.

# 39
Робота за прозорци не може сам перфектно да измие прозорците. Трябва да му се помогне. Най-малко като преди да го пуснете,избършете прахта и петънцата от прозореца.

# 40
  • София /Абсурдистан
Може и още как. Зависи от модела. Първо се пуска сухо чистене, което обира прахоляка, после се сменя мопа с чист и тогава с препарат. Чисти идеално и ъглите, и краищата на прозорците близо до дограмата. Но моят робот е от големите и е квадратен, за други модели не знам.
Така или иначе имам трудно достъпни места, няма да рискувам някой или аз да се пребие.

# 41
Тъй като нямам наблюдение, затова и не смея да си купя все още робот за прозорци. Та въпросът ми е към дамите, които вече имат опит с този уред. Успяват ли да почистят добре високо в ъглите на прозорите? И не оставят ли някакви ивици след като минат някакъв участък?

P.S. явно сме писало по едно и също време Simple Smile А може ли да споделите кой е моделът с който почиствате?

# 42
Някой може ли да препоръча такава жена само за баня? Последната рязко вдигна цената с 200 % надценка.

# 43
Някой може ли да препоръча такава жена само за баня? Последната рязко вдигна цената с 200 % надценка.

Съмнявам се някой да желае да идва да чисти само банята. Не е особено рентабилно за самата жена освен ако не идва от долния етаж или максимум съседния блок. Нашата жена за по-малко от 5 часа на къща не желае да идва.

# 44

Съмнявам се някой да желае да идва да чисти само банята. Не е особено рентабилно за самата жена освен ако не идва от долния етаж или максимум съседния блок. Нашата жена за по-малко от 5 часа на къща не желае да идва.
Тази идваше и вземаше ок пари за душ кабина, сега увеличи, но чета тук, че на някои им вземат същата сума за цял апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт