Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 170
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Беше идвал един познат майстор на дограми и нещо й прави с отверка само на вратата (съжалявам, че не гледах тогава), но я оправи. Държа поне 3 години. Не поддържаме връзка с този човек вече.  Днес ще мина през една фирма за дограма да питам какво да правя.

Черна станция, гледах и такова клипче за изшкурване дори не е необходимо да се сваля вратата. Ще помисля още малко.

# 676
Реглаж някакъв може да е правил на пантите?

https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5% … %D0%BC%D0%B0.html

# 677
Като стана въпрос за увиснала врата се сетих, че на кухнята ми вратичките на долния ред са леко увиснали, механизмите са с плавно затваряне и колкото пъти мъжа ми прави опит да ги нивелира става по-зле. Явно са на някакъв по-различен принцип, който не ни е ясен. Някой има ли идея как да стане, че да викаме мебелист само за това си е глупост.

# 678
Беше идвал един познат майстор на дограми и нещо й прави с отверка само на вратата (съжалявам, че не гледах тогава), но я оправи. Държа поне 3 години. Не поддържаме връзка с този човек вече.  Днес ще мина през една фирма за дограма да питам какво да правя.

Черна станция, гледах и такова клипче за изшкурване дори не е необходимо да се сваля вратата. Ще помисля още малко.

Все пак това е крайна мярка ако провисването е от някакво изкривяване на самата геометрия на вратата.  Но като първа мярка винаги е по-добре да се регулират пантите.

# 679
В кухнята едно от чекмеджетата с плавно затваряне не се затваря докрай. Някой дали знае как да го оправя, че майстора е много" тежък" на посещения?

# 680
Привет, момичета 🌸 включвам се с една молба. От известно време се боря с едни черти, появили се на панталоните на ММ, идея нямаме от какво са. Интересното е, че вече на два панталона се появяват, почти на едно и също място точно на джоба. А от вътрешната старана на джоба няма и следа, само от външната. Случайно някоя от вас да може да разгадае от какво може да е или да се е сблъсквала с нещо подобно? С какво да пробвам да го изчистя? Много ми се иска да ги спася тези панталони 🙏🏻 освен на кафе и разходка примерно, другаде не ги слага. Прала съм на високи градуси, слагала съм препарат за петна и нищо.

Идвам с развитие след повече от месец разследване 😀 така, какво се оказа. Чертите се получават от волана на колата. При ставане, телефона е в джоба, прави ъгъл, натиска се на кормилото и чертите са факт, Обаче, след поредния съсипан чисто нов панталон за една чанта пари, много ми писна и се захванах сериозно да ги чистя. Момичета, няма вениш, няма спот. Домашния сапун на баба му. Гледах и не вярвах. Всичко извади, и помен няма. С какво ли не пробвах как ли не търках, чоплих.. ей този сапун от не знам кой век ме спаси.
Споделям просто като идея, ако се борите с петна които нямат махане, пробвайте с такъв домашен сапун. Поздрави 🌹

Скрит текст:

# 681
А някой вчера се чудеше в темата за пералните как така се е изпирало добре пране в леген на ръка - ами с добър препарат Simple Smile
Браво! Със здраве и повече внимание да носи гащите човекът ти!

# 682
Той да си купи калъф за волан Simple Smile

# 683
Той да си купи калъф за волан Simple Smile

Да, да, поръчан е Joy

# 684
Здравейте! Отчаяно моля за помощ, може да не пиша в правилната тема, но вашата сила е безгранична! Трябва ми фирма за Пловдив, която прави и поставя парапети от лазерно рязани листове. За жалост всички, които намирам работят с алуминий, ковано желязо или стъкло....
Лазерно рязани листове от какъв материал? Че не всеки материал вероятно е подходящ, затова и намираш да работят с изброените.
От желязо. Намирам фирми, които предлагат рязането, но без монтаж.
    Ksh, Clo-Camille благодаря за коментарите!

# 685
Какво мога да направя с обувки от естествена кожа, които са ми неудобни? На единия крак някак много неприятно притискат пръстите ми, а на двата крака от вътрешната страна имат някакви бодливи шевове - хем краката ми дразнят, хем чак вчера ми скъсаха чорапите. Отделно, подметките някак ми натъртват краката отдолу. На едни други слагах силиконови подложки и ефект нямаше, станаха по-зле. Ако случайно знаете хубави подложки или нещо да ги поправя?

Скъпи са, почти нови, уж не са високи, а са ми по-неудобни от 10-см тънки токчета.

# 686
Възможно е конструкцията на самата обувка да не е за твоето ходило, понякога много трудно се преценява. Аз от години пазарувам само в един магазин (рядко в още един) и се оказа, че дамите могат да преценят дали дадена обувка е подходяща за мен още преди да я пробвам, даже ме отказваха от някои модели. Когато настоявах все пак да пробвам, виждах, че са били прави.
Все пак, ако ти стяга някъде, може да дадеш на обущар да разпъне обувките на калъп, но за шевовете, които ти убиват и драскат, не знам - ще трябва да се изчака сами с времето да се омекотят, ако изобщо е възможно.

# 687
Какво мога да направя с обувки от естествена кожа, които са ми неудобни? На единия крак някак много неприятно притискат пръстите ми, а на двата крака от вътрешната страна имат някакви бодливи шевове - хем краката ми дразнят, хем чак вчера ми скъсаха чорапите. Отделно, подметките някак ми натъртват краката отдолу. На едни други слагах силиконови подложки и ефект нямаше, станаха по-зле. Ако случайно знаете хубави подложки или нещо да ги поправя?

Скъпи са, почти нови, уж не са високи, а са ми по-неудобни от 10-см тънки токчета.
Имах такива кецове. Не можех да повярвам, че кец може да е толкова неудобен!!! Моите бяха на Грация, също ест.кожа и т.н.
Ами, изхвърлих ги след два кървави (буквално) опита да ги понося.

# 688
За драскащите шевове май е най-лесно, че може да се залепи нещо върху тях и просто да не се опират в кожата на краката. Обаче останалото... да беше само едно нещо, а то май нищо не им е наред и подходящо. Бих се опитала да ги продам по-скоро, вместо да харча още да ги променям тепърва дето може и пак да не стане.                                                                                                                                                     

# 689
Моят съвет въобще да не ги обуваш тези обувки.  Няма смисъл да си губиш времето и парите да ги поправяш.

Споделих в темата за оплакване - имах уж страхотни обувки от ест.кожа с платформа - летни чехли. С тях сто пъти ми се обърна крака. Все си мислих че вината е в мен, но сега този месец паднах два пъти супер жестоко до травма и кръв, и накрая отидоха в казана. С токове не ми случваха такива неща...

Общи условия

Активация на акаунт