Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 178
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
По-скоро са от котлен камък бели. Как от праха? Той се разтваря и отмива...
Да, от котлен камък са бели легените. Няма как да е от праха. Толкова добре ги изплаквам след това.
Дни значи с препарат за котлен камък - може за тоалетна, за баня... Пръскаш/мажеш, да се накисне и търкаш.

# 511
Привет, момичета 🌸 включвам се с една молба. От известно време се боря с едни черти, появили се на панталоните на ММ, идея нямаме от какво са. Интересното е, че вече на два панталона се появяват, почти на едно и също място точно на джоба. А от вътрешната старана на джоба няма и следа, само от външната. Случайно някоя от вас да може да разгадае от какво може да е или да се е сблъсквала с нещо подобно? С какво да пробвам да го изчистя? Много ми се иска да ги спася тези панталони 🙏🏻 освен на кафе и разходка примерно, другаде не ги слага. Прала съм на високи градуси, слагала съм препарат за петна и нищо.

# 512
Носи ли чантичка през лятото? Като одрано ми изглежда.
Бих опитала със Спот и леко с нокът да го почистя.

# 513
Механично е зацапването. Мъжът ти да помисли или да проследи занапред какво се допира до тялото му в тази област. Врата на кола, нещо което носи, подлакътници на стол, или при минаване редовно забърсва нещо без да осъзнава...

# 514
На моя мъж му се обезцветиха панталоните баш където не трябва. Оказа се, че е от метална тока на колан.

# 515
И то вероятно в джоба има ключове или нещо от сорта, според мен. Иначе зацапването няма да е на такива черти а петно. Предмет в джобовете на който изпъкват ръбове се търка в нещо от което е оцветяването, поне аз така си го представям за да станат такива точно.

# 516
Пролетно цвете - носи, но не е на такава дължина, иначе и това ми беше минало като идея, а за този препарат, не се бях сетила, ще пробвам и с него освен.

Phloxx - нещо такова ще е, според нас ще е нещо от колата. Иначе друго наистина не се сещам от къде ще е.

Г-жа Рамацоти - Колан ако беше, все си мисля че при пране щеше да се изпере.. а това е нещо което изобщо няма махане. Иначе ще му проверя и коланите Smiley

natka - Точно това беше и неговото предположение, че при сядане в колата, докато телефона му е в джоба, волана се натиска на ръба получен от телефон и става черта, но не беше сигурен.. обаче как пък нищо не може да ги изпере тези черти..

Ще пробвам с още няколко препарата и се отказвам. Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 517
Ако разбере от какво е, поне ще може да внимава да не съсипва следващи, пак е нещо...

# 518
Колана на колата, според мен.

# 519
Един ленен панталон е налепен жестоко с дъвка. Слагах го в камерата, почти нищо не падна, понеже се е размазала в плата. Някакви други похвати да предложите?

# 520
Преди години имах залепена дъвка на копринена рокля. Не помня дали ме посъветваха или аз си реших, но я занесох на химическо чистене. Там премахнаха дъвката без следа. Не зная дали материята има значение.

# 521
Аз съм махала дъвка от дънки и от седалка на кола с кубче лед. Слагам леда върху дъвката, докато замръзне и после много внимателно я "изчоплих" след това, дънките в пералнята и няма и следа от нея, седалката на колата по същия начин.  Иначе от линка
https://www.kaksepravibg.com/kak-se-chisti-duvka-ot-dreha/
съвет номер 2, също съм го пробвала и той при мен работеше.

# 522
За мен лед или фризер си е топ за залепена дъвка. Не за малко охлаждане колкото да не лепне, трябва да стане много твърда и ронлива дъвката. И тогава вече се изронва от плата все едно че е засъхнала кал, примерно.

# 523
За мен лед или фризер си е топ за залепена дъвка. Не за малко охлаждане колкото да не лепне, трябва да стане много твърда и ронлива дъвката. И тогава вече се изронва от плата все едно че е засъхнала кал, примерно.
Стоя панталона 24 ча̀са. Изрони се това, което беше на по-дебел слой. Обаче то е много омазано и проникнало в плата, нали знаете, че ленът е с по-рехава текстура. Сега го мъчих и с ютия, стъргах с нож, поизчисти се. Ще видим като изсъхнат как ще е, понеже са черни и бялата дъвка много си личи. Ще споделя.

# 524
Играчка си е да се изрони, спор няма. Бих пробвала пак да замразя и изроня, ако трябна 2-3 пъти но да махна колкото може повече. За след това не пречи да се пробва и друг метод ако има нужда, аз ютии мразя и може би затова толкова се противя на мисълта да ползвам ютия Grinning
Дано се изчисти без следа.

Общи условия

Активация на акаунт