Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 196
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Оле, объркала съм темите..мислех че съм във въпросите. Срам голям, извинете ме отново...

# 496
Оле, объркала съм темите..мислех че съм във въпросите. Срам голям, извинете ме отново...
Joy Тъкмо се чудех аз ли съм объркала темите - проверявах заглавието.

# 497
  • Sofia
С разтворена в топла вода таблетка за миялна се почиства добре паравана на душ кабината 👍🏻
Може да се сложи в шише за пръскане или в легенче и с четка/гъба да се почисти.

# 498
Чисти ли котлен камък? Водата ни тук е много твърда, и въпреки че имам омекотител за вода, не успявам да изчистя стъклото в банята с никакъв препарат/оцет и т.н.

# 499
  • Sofia
Не знам.
Пробвай.
Моята беше третирана с всякакви препарати и въпреки подръжката не беше в идеално състояние.
С таблетката се видя резултат 👍🏻

# 500
Аз не знам дали тази тема е подходяща за моя въпрос, но ще питам или ме насочете към друга тема.
Искам да дам за дигитализиране стара(30 годишна!) видеокасета. Изобщо не знам дали ще е възможно, но не ми се иска някой  я прецака. Иначе откривам фирми, ако  препоръчате- ще съм благодарна.

# 501
  • Пловдив
Аз не знам дали тази тема е подходяща за моя въпрос, но ще питам или ме насочете към друга тема.
Искам да дам за дигитализиране стара(30 годишна!) видеокасета. Изобщо не знам дали ще е възможно, но не ми се иска някой  я прецака. Иначе откривам фирми, ако  препоръчате- ще съм благодарна.
Фото студията предлагат такава услуга.

# 502
Моят братовчед качи видеото си от видеокакетка на кръщенето си преди 33 години във фото студио.
Как да почистя легените си, които са станали бели от праха за пране на ръка? Благодаря предварително за оказаната помощ.

# 503
Моят братовчед качи видеото си от видеокакетка на кръщенето си преди 33 години във фото студио.
Как да почистя легените си, които са станали бели от праха за пране на ръка? Благодаря предварително за оказаната помощ.
Благодаря, ще питам във фотостудио.
За легена може да се пробва с магическа гъбичка.

# 504
Леген макар, че го ползвам много рядко почиствам с абразив като бинго или роли с твърдата част на гъбата.

# 505
По-скоро са от котлен камък бели. Как от праха? Той се разтваря и отмива...

# 506
Легените бих ги измила с препарата с който мия банята. Такова отлагане би трябвало да го махне, независимо дали е варовик, неизплакнат навреме препарат или и двете заедно. Отцедникът за съдове насъбира по малко, особено където се отцеждат приборите. Точно с това го оправям, оставям за малко да престои и всичко пада, пластмасов ми е също.
Абразивни неща не бих, примерно твърдото на гъба за чинии или абразивен прах. Надрасква се пластмасата и после още по-лесно се отлага там като не е гладка повърхността. То ще се изчисти, но здрав пръст ще си вържеш...

# 507
Чисти ли котлен камък? Водата ни тук е много твърда, и въпреки че имам омекотител за вода, не успявам да изчистя стъклото в банята с никакъв препарат/оцет и т.н.

Като инсталираха стъклената врата в нашата баня я объркаха. Видяхме етикет залепен на стъклото - нещо от сорта - тази страна на стъклото да е отвътре защото има специално покритие, ала бала ... тоест това покритие ще помага да не стават петна, да не лепне, знам ли.  Та като им казахме - абе я какво пише тука,  се наложи да свалят, въртят и инсталират отново.
И какво - като гледам никаква файда няма от великото покритие.

# 508
Абе, вършат някаква работа покритията, но не са вълшебни. Много зависи къде сте. Аз съм в София. Стъклата ми са без покритие, но веднага след като направиха кабината ММ я обработи с един препарат на 3М. Вече над 6 години не сме третирали повторно, а стъклата мия за минутка със спрей за стъкла и микрофибърна кърпа. И са като нови. Вече дали е от водата, дали от покритието, един Бог знае.

# 509
По-скоро са от котлен камък бели. Как от праха? Той се разтваря и отмива...
Да, от котлен камък са бели легените. Няма как да е от праха. Толкова добре ги изплаквам след това.

Общи условия

Активация на акаунт