Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 294
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Много са удобни наистина, само не много бюджетни... Особено щом малко детенце пипа и ще се бърше сигурно по безброй пъти.
Един спрей за почистване на екрани и голяма ролка хартиени кърпи може би ще са още по-добър вариант.
Нещо такова, съвсем произволен посочвам, има голям избор на марки и съответно цени.
https://www.nachisto.bg/product/medix-preparat-za-pochistvane-na … itoriekrani-sprey
Поради горепосоченото, съвсем бих избягвала да е по-скъп, евтините вършат чудесна работа а ще ви трябва често, не е като да си бършеш екран на компютър през няколко дни.

# 256
Хип-хип-ура!
В шестия магазин намерих Клири 2.
Две памучни блузи вече са с изпрани петна от диня! 🥳
(Освен, че ги третирах с него, после стояха да съхнат на слънце).

# 257
Кажете, моля, как да се премахне миризмата на лакиран паркет?
Две седмици от лакирането са минали и все още дъха на лошо, при денонощно отворени прозорци и врата.
Лакът не е на водна основа, май някакъв турски лак.

# 258
Не виждам как ще се премахне миризмата, освен с проветряване и време, което и правиш в момента.

# 259
Две седмици от лакирането са минали и все още дъха на лошо, при денонощно отворени прозорци и врата.

Имам някакви спомени за измиване с вода и оцет в нея, ама не помня много. Но с нищо няма да навреди.
Иначе чакане и проветряване, явно лакът не е много добър.

# 260

Имам някакви спомени за измиване с вода и оцет в нея, ама не помня много. Но с нищо няма да навреди.
Иначе чакане и проветряване, явно лакът не е много добър.
Не знам дали лака няма да се прецака от водата и оцета...

# 261
Нищо не мога да гарантирам, но това все пак е паркетен лак. По дефиниция трябва да търпи всякакви битови химикали, какво остава за много силно разреден оцет - 50-100 милилитра на 5 литра вода. Той ако от това се прецаква направо го стържи и слагай друг Simple Smile
Пробвай на ъгълче някъде ако искаш, ако те е страх само чакай. И без това няма никаква гаранция.

# 262
Супер, ей това исках да чуя Grinning Препарат за прозорци идеално звучи, на него няма какво да му изплаквам и вече става съвсем лесно.

Аз ти предлагам тези бюджетни щори от икея, лепят се на съвсем малък участък само, та чистенето после няма да е трудно. Има ги и в черно.
https://www.ikea.bg/products/schottis-plisirana-shtora-90x190-byalo/20242282/
https://www.ikea.bg/products/schottis-zatamnyavashta-plisirana-shtora/90369507

# 263
Тета, благодаря ти. Ще ги огледам по-късно че от телефона не се вижда достатъчно добре как точно се слагат и пречат ли да се отваря.

# 264
  • софия
Вода с оцет е за почистване след ремонт.
Препоръчвам индийски пръчици за палене. При отворен прозорец. В работата след преместване в новоремонтирана стая, в която миришеше отвратително тежко на нещо като лекарства, те бяха спасението. Преди това стояхме и мръзнехме, дишайки гняс.

# 265
От teta75 ги знам тези щори и аз си взех бели за таванската стая. Доволна съм.

# 266
Тета, благодаря ти. Ще ги огледам по-късно че от телефона не се вижда достатъчно добре как точно се слагат и пречат ли да се отваря.

отгоре има лепкаща лента, която лепкаш или на дограмата, или на стъклото, по твой избор. Не пречи на отваряне хич даже, защото е върху крилото.
https://www.youtube.com/shorts/pi9lu9Q9PEM

# 267
И аз благодаря, Тета, беше ми много полезна и навременна информацията за тези щори. Трябват ми за остъклено антре в селската къща като временно решение за лятото - изложението е южно, а няма техническа възможност да сложа засега други щори, чак след ремонт.

# 268
Имам такива на остъклената кухненска тераса, перфектни са за целта, според мен...и не само за тази цел де..принципно са много добро, красиво, и бюджетно, решение. С елементарен монтаж, за разлика от фолиото, което няма как да сложа сама, защото се набръчква и е много много трудна работа.

# 269
Вода с оцет е за почистване след ремонт.
Препоръчвам индийски пръчици за палене. При отворен прозорец. В работата след преместване в новоремонтирана стая, в която миришеше отвратително тежко на нещо като лекарства, те бяха спасението. Преди това стояхме и мръзнехме, дишайки гняс.
Аз сложих ароматизатор, но за ароматни индийски пръчици за палене не се сетих.
Ще потърся и с тях ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт