Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 196
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Този номер съм го правила с вестник, натъпкан в обувките. Сменям  го с нов като поеме голямата влага.

# 601
Аз си внесох молци с плик сурови бадеми. Наистина трябва да се огледа всичко.
Затова държа всичко в буркани, и да се завъди нещо ще си остане вътре. Случвало ми се е да внеса буболечки с боб, директно изхвърлих буркана.

# 602
Скрит текст:
Аз пък да споделя моя трик за по-бързо и лесно сушене на обувки. През зимата ботите на детето след прекаран половин ден на училище, много се навлажняваха отвътре, та веднъж ми хрумна да ги напълня с някакви стари парчета от тениски /трикотажни/ .Резултатът беше забележителен, парцалите поеха влагата, а ботите бяха сухи.
През последната седмица изпрах 2 чифта маратонки на ръка и пробвах същия метод, изсъхнаха много бързо и то без да съм ги изнасяла на тераса.
Благодаря за трика. През зимата доста се мокрят ботушите ни и на следващия ден трябва да ги обуем пак.
Ох, завидях ти, май си на място, на което има истинска зима. Не помня откога не съм имала мокри ботуши...
Добре е обаче да се сменят на следващ ден, за да се възстанови формата на кожата, независимо дали ботуши или обувки. 
За трика и аз благодаря, ако ми се наложи, ще го имам предвид. Има и сушилни за обувки, които работят на много слаба температура, ако някому се налага често да ползва.

# 603
  • София
Аз си внесох молци с плик сурови бадеми. Наистина трябва да се огледа всичко.
Затова държа всичко в буркани, и да се завъди нещо ще си остане вътре. Случвало ми се е да внеса буболечки с боб, директно изхвърлих буркана.
И аз така,и  с ядки и с боб и с грах съм си вкарвала разни гадинки в шкафовете!
 И за да съм по темата - точно по повод на същия казус, една позната това лято ми каза, че всички варива ги слага във фризера за една нощ. Така, ако има някоя буба, тя умира! Още не съм го пробвала и не ми е ясно, дали няма да се овлажни продукта след изваждане от фризера, но ще пробвам!

# 604
  • Майничка
Нищо им няма във фризера и за повече. След това слагам боба на сянка на терасата в шишета от минерална вода - седи там целогодишно.
Чистени орехови ядки държа в малки разфасовки във фризера. Като се размразят са като пресни.

# 605
  • София
Идеята ми беше, че като е замразен и после го извадиш от фризера, няма ли някаква влага от размразяването?
Предполагам, че трябва да се извади от опаковката, да се сложи да се изсуши и тогава да се прибере в буркан/ плик/шише...иначе, предполагам че ще мухляса.

# 606
  • Майничка
Не съм забелязала овлажняване при боб и нахут, пресипвам директно и затварям.

# 607
  • На брега на реката
А пък аз го разстилам в тавите на фурната и го оставям 2-3 дни, като периодично разбърквам. След това в трилитрови буркани и готово.

# 608
Боб и орехи държа в хладилник и аз.

# 609
Дайте идея за освежаване на стар гардероб, има някаква миризма на застояло.
Имах идея за торбички с парфюмни перли, но напоследък съм с алергичен ринит и всякакви по-силни аромати ме измъчват.
Чудех се дали да не ползвам пакетчета с някакъв чай, но не знам дали и това няма да ми предизвиква кихане и хрема.

# 610
Вижте да не би да е мухъл.

# 611
Като бях малка, пълнеха мокрите ботуши с вестници.

# 612
Пакетчета чай ще ти предизвика молци..
Дървен ли е или е ПДЧ?
Ако е дървен - изпразни го, измий го, подсуши го и го намажи с препарат за защита на дърво - бохимид най-лесно...
Ако е ПДЧ... Пак същото ама няма особено с какво да го третираш.
Иначе козметично да вкарваш ароматизатори, само ще докара още по-гадна миризма, проблемът ще остане

# 613
Боб и майка ми го държи във фризера докато стане време да го готви, нейният фризер е голям и не е проблем. Тя купува веднъж или два пъти в годината от производител, разпределя си го за по едно готвене и слага пликовете във фризера за съхранение.
Червен пипер ако съм купила количество и него съм замразявала така, изваждам си колкото ми трябва там в бурканчето в което държа под ръка, другото на студено.

А от чайовете не на всичко налитат гадините, ама знам ли ги на кое и на кое не... Преди години в една квартира всяка година се навъждаха в кухнята ми и нямаше оттърване. Опразване на шкафовете и изхвърляне на всичко, миене с оцет, лавандула слагах, капани лепих. Всякакви сухи подправки и от сорта минаваха за по ден-два през фризера, да измре ако има снесено по тях. И все имаше, докато не отмине определено време от годината и да се укроти работата. Хем в моята кухня няма паста, зърнени, бобови, брашно, а всичко останало е добре затворено. И единствения шкаф от който не ми излиташе молец като го отворя, беше точно където държах безброй кутии и пакети с билкови чайове Grinning В другия където буквално стояха само няколко бутилки с различни видове олио и оцет, редовно ме посрещаха по 1-2 пеперудки при отваряне през лятото. Или в другия, където пък имаше само съдове а не продукти и подправки. Ако някой ми каже какво беше това чудо... тия гадове от нищо не се трогваха и никаква логика кое какво не помогна.

# 614
Имам две орхидеи дето не искат да цъфтят. Затова си поръчах от Шейн изкуствени цветове, доста добра имитация и сега ще си се радвам на "цъфнали" орхидеи целогодишно! Joy

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт