Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 176
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Имам две орхидеи дето не искат да цъфтят. Затова си поръчах от Шейн изкуствени цветове, доста добра имитация и сега ще си се радвам на "цъфнали" орхидеи целогодишно! Joy

Скрит текст:
Те обикновено цъфтят през зимата и пролетта. После си почиват.

# 616
Почиват си от около 4 години Grinning

# 617
  • софия
Как се премахва миризма от рачешка щипка?

# 618
  • Sofia
Почиват си от около 4 години Grinning
И аз съм забучила такива в моите 😀
Имат зелени листа,нови излизат,но цвят няма 🤨
Може би з-то не им слагам тор 🤔

# 619
  • София
Идеята ми беше, че като е замразен и после го извадиш от фризера, няма ли някаква влага от размразяването?
Предполагам, че трябва да се извади от опаковката, да се сложи да се изсуши и тогава да се прибере в буркан/ плик/шише...иначе, предполагам че ще мухляса.
Бившата ми свекърва затопля фурната на слаби градуси и в тави разстила боба. За около 5мин държи във фурната, за да пресече всеки вреден живот в тях. После ги прибира изстинали в стъклени буркани за съхранение.

# 620
Не е от тора. Орхидеите искат слънце, може и непряка светлина, но да е осветено. Също поливането - на 10 дни накисвайте за няколко часа в леген с вода. Не по-често. Не обичат много поливане

# 621
С какво да изчистя зацапана маса на икейско столче от бебешко пюре? Забърсвам веднага докато капне пюре от бебето с мокра кърпа, но веднага става на жълтеещи петна. Купих столчето втора употреба и явно продавача е третирал с някакъв препарат с който е нарушил горния слой и сега всичко попива.

# 622
Някой може ли да каже как се чисти загоряло мляко от печката? Вчера чистих с четка за зъби цялата печка, лъснах я и днес изпуснах млякото и няма изчистване.

# 623
Някой може ли да каже как се чисти загоряло мляко от печката? Вчера чистих с четка за зъби цялата печка, лъснах я и днес изпуснах млякото и няма изчистване.
Зависи каква е печката и каква е повърхността, която трябва да се чисти.
Ако е керамичен плот - с препарат за керамични плотове и ножчето.
 По-старите емайлирани печки почиствахме със сол, посипва се обаче веднага при изкипяване на млякото и се изтрива, за този метод е късно явно. Същото важи и за газови печки с емайлирана повърхност, ако е стомана - с препарат за стомана и почистващ препарат, но и в двата случая без да се търка с тел, че се надрасква.  
За индукцион не пиша, защото няма нужда от особено почистване и млякото не загаря, дори и да изкипи.

# 624
Кухнята ми беше пламнала с някаква гад, явно молци. Първо изхвърлих всички пакети. После измих в миялната на висок градус всички съдове, които бяха в досег. Купих кутии, огромни, в които започнах да слагам новите покупки, а по-малките затварям в пликчета от Икеа. Всичко, което внеса вкъщи първо престоява във фризера за мин 24ч и след това нанасям по кутии и редя в шкафове - всякакъв вид макаронени,  брашна, ориз. В кутиите сложих по една малка чашка с кафе.

# 625
  • София
Как да премахна салфетка от прането.
Да кажа че съм на място без сушилня и имаме 4 чифта дрехи, 2 от които заблеяния ми син съсипа със забравена салфетка в джоба. И то черни памучни блузи, чорапи и бельо.
Представяте си нали🥺
Пробвах  да ги изтупам и да ги изпера отново със мокри кърпички вътре
Но продължава да има все едно цял пакет кърпички е имал в джоба си.
Ако трябва да ги чистя с тиксо ще се гръмна....
Някой сеща ли се за нещо по лесно

# 626
Щом тиксото ти върши работа - от тези ролки за почистване на косми от дрехите няма ли да ти свършат работа? То и не знам и това колко ти е осъществимо де и колко са ти спешни да ги оправиш, но ако можеш би трябвало да свърши същата работа като тиксото, с по-малко усилие. Ролката естествено я връчваш на заблеяния син, ако е достатъчно голям да борави с нея Grinning Да търкаля там докато му се изясни друг път да проверява Grinning

# 627
  • Майничка
От онези ролки за косми? То същото като тиксо, ама ако върши работа, защо не. Аз го ползвам на изсъхнали дрехи.

И да чисти виновникът. 🧐

# 628
Мале, мале, че строги мами Simple Smile
Ама и аз бих препоръчала да чисти синът, че и мама да помага, която солидарно отговаря за проверка на джобовете - който пере, упражнява последен контрол по съдържанието - така ми рече ММ, когато от негов джоб изпрах запалка, но добре, че не отиде и в сушилнята.
Салфетка изпрах веднъж (от мой джоб, дето уж редовно проверявам), и от една плътна памучна дреха така и не я изчистих - пощих я, пощих я, пробвах с какво ли не, не щя да излезе и я дадох на селските котета на комшийката да си лежат на меко. От по-тънка и гладка материя си падна с изтупване и четка за дрехи.
Според мен с последователни пранета също ще падне част, пробвай с четка на сухо и после пак пране.

# 629
С какво да изчистя зацапана маса на икейско столче от бебешко пюре? Забърсвам веднага докато капне пюре от бебето с мокра кърпа, но веднага става на жълтеещи петна. Купих столчето втора употреба и явно продавача е третирал с някакъв препарат с който е нарушил горния слой и сега всичко попива.
Честно казано не съм намерила решение. И аз имах подобен проблем, като вината е изцяло на самия вид пластмаса - има такива видове, които адски лесно се оцветяват, независимо от своевремената грижа. Имах такова кошче за смет, както и масичка за детето... Накрая ги изхвърлих, защото с каквото и да чистих просто сякаш нямаше смисъл. Ни белина, ни обезмаслител или кисол... Петната си седяха гордо и щастливо 🙄

Общи условия

Активация на акаунт