Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 178
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Възможно е конструкцията на самата обувка да не е за твоето ходило, понякога много трудно се преценява. Аз от години пазарувам само в един магазин (рядко в още един) и се оказа, че дамите могат да преценят дали дадена обувка е подходяща за мен още преди да я пробвам, даже ме отказваха от някои модели. Когато настоявах все пак да пробвам, виждах, че са били прави.
Все пак, ако ти стяга някъде, може да дадеш на обущар да разпъне обувките на калъп, но за шевовете, които ти убиват и драскат, не знам - ще трябва да се изчака сами с времето да се омекотят, ако изобщо е възможно.
За първи път чувам за такова поведение на обслужване. Когато вляза в магазин за обувки и попитам за номер 35, те ми отговарят сопнато и казват да отида в детския магазин. Сигурно този магазин е в София? Как е неговото име, ако има хора в София, да пазаруват там?
Към авторката - ако обувките не паснат на краката ви и има стягане, дращене, и т.н., не си купувайте тези обувки. Продавачът винаги казва, че след като ги поносите, ще се отпуснат, омекнат. Няма такова нещо. Когато тези обувки не са за теб, няма оправяне. Само ще си съсипите краката с мазоли, излизане на кокалчета. Така си съсипах краката от едни тесни обувки, чакайки да се оправят и да ми паснат на краката. Не стана. Резултати 3 мазола получих и изскочили кокалчета на палците.

# 691
  • София
По-груби шевове на обувки могат да се натъркват с вазелин. От него омекват и не късат чорапите. И твърдата кожа на обувките омеква от вазелина, но вече е друг въпроса, че самата обувка меже да не е подходяща за дадено ходило.

За лепилото от етикети- както са написали и други- с олио, но аз слагам и сода за хляб, да стане като гъста каша. Содата действа като абразив и по-лесно се почиства лепилото.

# 692
От отворени обувки на платформа съм се отказала по същата причина. Много са удобни докато не стъпиш накриво, което неминуемо се случва, защото няма кой знае какво “придържане” на крака. Със затворени платформи тип бота или ботуш нямам такива проблеми.

# 693
Възможно е конструкцията на самата обувка да не е за твоето ходило, понякога много трудно се преценява. Аз от години пазарувам само в един магазин (рядко в още един) и се оказа, че дамите могат да преценят дали дадена обувка е подходяща за мен още преди да я пробвам, даже ме отказваха от някои модели. Когато настоявах все пак да пробвам, виждах, че са били прави.
Все пак, ако ти стяга някъде, може да дадеш на обущар да разпъне обувките на калъп, но за шевовете, които ти убиват и драскат, не знам - ще трябва да се изчака сами с времето да се омекотят, ако изобщо е възможно.
За първи път чувам за такова поведение на обслужване. Когато вляза в магазин за обувки и попитам за номер 35, те ми отговарят сопнато и казват да отида в детския магазин. Сигурно този магазин е в София? Как е неговото име, ако има хора в София, да пазаруват там?
Към авторката - ако обувките не паснат на краката ви и има стягане, дращене, и т.н., не си купувайте тези обувки. Продавачът винаги казва, че след като ги поносите, ще се отпуснат, омекнат. Няма такова нещо. Когато тези обувки не са за теб, няма оправяне. Само ще си съсипите краката с мазоли, излизане на кокалчета. Така си съсипах краката от едни тесни обувки, чакайки да се оправят и да ми паснат на краката. Не стана. Резултати 3 мазола получих и изскочили кокалчета на палците.
Ще пиша на лични, че не е подходящо в темата. В София са магазините, да.

# 694
Ще пробвам с вазелин по шевовете, благодаря за съвета. При пробване в магазина изглеждаха идеално - не убиват, удобна височина, добре изглеждат. След кратко носене си проличава неудобството. Все пак се надявам поне малко да се отпуснат, защото притискат само пръстите на левия крак, не е цялостно да са тесни. Обаче с тия шевове ако не се разберем, трябва или с дебел чорап или да се простя с тях, колкото и да ми е жал.

Аз на обещания на продавачките "то ще се отпусне" не вярвам, някои се оправят, едни други, супер удобни, на първо обуване вече се отпуснаха и ми се вадят, а други стоят стегнати и не помръдват.

# 695
Дами, как съхранявате жилетки?
Тоест, имам няколко. Сега им е времето. Обаче на закачалка провисват. А на рафта са се смачкали (тоест, една от тях е много на гънки).

# 696
Сгънати са ми всички трикотажни дрехи и нищо не се мачка. Да не би да са много нагъчкани в гардероба? Или върху тях слагаш нещо тежко?

# 697
И моите са си сгънати в гардероба. Нищо не се мачка.
Нищо не гладя.
Майка ми глади всичко.
Сравнявала съм тениски, стояли седмица в гардероба - гладени и негладени разлика няма. Освен, че на гладените има ръбове, където са били сгънати.

# 698
  • Майничка
Сгънати в гардероба, в скрина  или на закачалка (слагам от онези икейски "раменца" на закачалките) - няма особена разлика. Само една с качулка и без закопчаване виси винаги на закачалка, че трудно пази правилна форма на рафт. Имам няколко от лен с памук и вискоза, ако са хванали гънки от дълго стоене, им тегля набързо по една парна четка.

# 699
Сгънати са ми всички трикотажни дрехи и нищо не се мачка. Да не би да са много нагъчкани в гардероба? Или върху тях слагаш нещо тежко?
Възможно е тази да беше под другите жилетки, но те са 5-6, не повече. Само тя е такава сдъвкана, а й личи доста.
Но и само по себе си в шкафа нямам много място вече Grinning

Тъй като ги ползвам за връхни дрехи, ми се иска някак на закачалки, ама без да ги уврежда това висене. Имате ли хитринка?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 09:19 от Рошличката

# 700
  • Майничка
Жилетката не изглежда толкова тежка, че да провисва. Една стабилна закачалка, с добре оформени "рамена", ще я държи във форма. Но ако е притисната в гардероба, пак ще се мачка.

# 701
Такива мачкащи се в гардероба се мачкат и на теб, като седнеш и се облегнеш... Няма да стоиш препарирана цял ден да я пазиш 🙄 направо я изфичквам, отколкото да я мисля кое й се било нагънало.
Ако толкова ти харесва - съхранявай я как да е и си я глади преди обличане...

# 702
Жилетката не изглежда толкова тежка, че да провисва. Една стабилна закачалка, с добре оформени "рамена", ще я държи във форма. Но ако е притисната в гардероба, пак ще се мачка.
Може ли да покажеш какъв тип закачалка имаш предвид?

А! Сетих се! От вакуумирането ще да е в тоя вид. Като стиснеш, не се смачква така чак.

# 703
Жилетки държа на текстилни закачалки с финтифлюшка - сещате се, нали? - да не ровя за снимка. Отделно имат ушички, за да не се свличат. Пера ги на деликатна програма и с препарат за вълна и деликатни, които имат нужда - гладя, но само след пране, после не се мачкат. Като се замисля, имала съм само две, които се мачкат - една с памук и една от не знам какво, нея я хвърлих, вълнените ми не се мачкат и си стоят все пухкави, дори и сгънати.   
Мачкането зависи и от материята, даже при вакуумиране някои материи не се възстановяват. 

# 704
  • Варна
 А пробвайте да я сложите на хоризонталната част, като пране, да виси поравно от двете страни, вкл. ръкавите. Може да подложите кърпа или друга дреха, ако закачалката е много тънка.

Общи условия

Активация на акаунт