Отговори
# 285
Dincho, благодаря Ви!

# 286
# 287
Здравейте! Сина ми ме помоли за помощ по математика, но нищо не разбирам. Ако някой може, бихте ли могли да ми помогнете с решенията на тези 2 задачи. Задачите са следните:

"Двама стрелци стрелят в една мишена. Вероятността за попадение на единия е 0,7, а на другия 0,6. И двамата правят по един изстрел. Намерете вероятността:
А) Само един да уцели мишената;
Б) И двамата да уцелят мишената "

И също:
"В отбор от 15 спортисти 6 са майстори на спорта. Избираме трима спортисти от този отбор. Каква е вероятността и тримата да са майстори спортисти?"

Знам само, че учат за някакви комбинации, вариации и пермутации, но тези термини абсолютно нищо не ми говорят. Ако някой може да помогне ще съм му безкрайно благодарен.

# 288
  • София
Добър вечер, бихте ли помогнали с чертеж за тази задача за 11. клас?

Правоъгълен триъгълник с катети a = 3 cm, b = 4 cm е завъртян около хипотенузата. Да се намерят обемът и повърхнината на полученото тяло.

# 289
Добър вечер, бихте ли помогнали с чертеж за тази задача за 11. клас?

Правоъгълен триъгълник с катети a = 3 cm, b = 4 cm е завъртян около хипотенузата. Да се намерят обемът и повърхнината на полученото тяло.

Два конуса един върху друг (допират се в основите си), които имат за основа окръжност с радиус височината на триъгълника към хипотенузата.

# 290

"В отбор от 15 спортисти 6 са майстори на спорта. Избираме трима спортисти от този отбор. Каква е вероятността и тримата да са майстори спортисти?"

Знам само, че учат за някакви комбинации, вариации и пермутации, но тези термини абсолютно нищо не ми говорят. Ако някой може да помогне ще съм му безкрайно благодарен.
Избор 1: от 15 спортиста общо, да изберем майстор (те са 6) ще бъде 6/15
Избор 2. вече от 14 спортиста, избираме майстор (те са останали 5, след като преди малко е избран първия майстор)  и вероятността ще бъде 5/14.
Избор 3: анлогично ще бъде 4/13

Накрая умножаваме вероятностите на простите събития - да се избере майстор, да се избере майстор, да се избере майстор и трите пъти.
6/15 . 5/14. 4/13=4/91

# 291
Здравейте! Моля, ако някой може да ни помогне с таблица и  уравнение за  решението на тези задачи! Благодаря предварително!

# 292
Здравейте! Моля, ако някой може да ни помогне с таблица и  уравнение за  решението на тези задачи! Благодаря предварително!

# 293
Здравейте! Моля, ако някой може да ни помогне с таблица и  уравнение за  решението на тези задачи! Благодаря предварително!

Нещо такова, проверете ми сметките Simple Smile
Покравка:
21S-720=20S-600
S=120km
 и т.н. корекция на сметките

2:30h пътуване 0:25h почивка

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 16:34 от peneva_a

# 294
Пенева, не си спазваш новогодишното обещание 😁
Пак ги обърка сметките.
Аз получавам пътя 180км и е изминат за 2 часа и 55 минути.

# 295
Пенева, не си спазваш новогодишното обещание 😁
Пак ги обърка сметките.
Аз получавам пътя 180км и е изминат за 2 часа и 55 минути.
Е пак ли Rolling EyesFlushed

Виж сега, динчо, явно е неизпълнимо моето новогодишно обещание Smiling ImpLaughing
Затова си имам "проверяващи" а и предупреждавам "проверете" Smiling Imp

Щерката е видна моя наследница... на класното по математика всичко, барабар с дългите доказатеклства, вярно... до последния ред на последната задача, където се мъдри 11+17=29 Close
Амииииии, човещинка Satisfied

# 296
Надявам се не се обиждаш. Ако има нещо такова искрено се извинявам.

# 297
Здравейте! Моля, ако някой може да ни помогне с таблица и  уравнение за  решението на тези задачи! Благодаря предварително!

Благодаря за помощта! Текстовите задачи са ни голяма мъка. За числото а на зад 2 получава ли се цяло число, или трябва да се изрази чрез b? Ако имате възможност, може ли насока и за следната задача?

# 298
Не съм дочела втора задача.
А литра вода.
1 литър спиртен разтвор с концентрация b %.
2 литра спиртен разтвор с концентрация 2b%.
Новополученият разтвор е а+1+2=а+3 литра и е с концентрация 0.5b%.
(a+3 )*0.5b = 1*b +2*2b
a+3 = 10, a =7

За четириъгълника
Ъгъл BAD=CBD=2a. Ъгъл ADB=BCD=a. Триъгълници ABD ъгъл ABD=180-3a. Триъгълник BDC ъгъл BDC=180-3a. AB успоредна на CD

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 17:55 от Dincho

# 299
И ако построим BD1 II AD, то DD1=AB и AD=BD1 и <ADB=<D1BD=a
Ъгъл D1BC=<CBD-<CBD1=2a-a=a
В тр. D1BC ъглите <D1BC=<CBD1=а
=>BD1=CD1

DC=DD1+D1C=AB+BD1=AB+AD

Общи условия

Активация на акаунт