Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 085
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Не става ясно малко дете ли е, възрастен ли, никакви други подробности няма...

# 301
Не става ясно малко дете ли е, възрастен ли, никакви други подробности няма...
Извинявам се. На 21 години е, 48 кг.

# 302
  • Пловдив
Здравейте, дъщеря ми си направи изследвания и вит Д се оказа, че е в сериозен дефицит - 35,8nmol/l при реф. стойности
<50 nmol/l - сериозен дефицит
50-75  nmol/l - дефицит
75 - 125 nmol/l оптимално коичество.
Колко IU трябва да взима, за да може да навакса този дефицит?
Предварително Благодаря.

Зависи каква стойност търсите.
Имайте предвид, че тази горна граница от 125 nmol/l (Цибалаб?), не е никак горна, а по-скоро санитарен минимум.

Във връзка с горна граница и дефицит на витамин Д, да ви споделя моя сблъсък с ЛЛ и неговият отговор за изследванията ми за вит.Д - “Леле, ти си една от малкото, които нямат дефицит!” Astonished
 И разговорът ни приключи. Със стойност 14,8 ng/ml. Добре че открих темата.

# 303
Здравейте, дъщеря ми си направи изследвания и вит Д се оказа, че е в сериозен дефицит - 35,8nmol/l при реф. стойности
<50 nmol/l - сериозен дефицит
50-75  nmol/l - дефицит
75 - 125 nmol/l оптимално коичество.
Колко IU трябва да взима, за да може да навакса този дефицит?
Предварително Благодаря.

Зависи каква стойност търсите.
Имайте предвид, че тази горна граница от 125 nmol/l (Цибалаб?), не е никак горна, а по-скоро санитарен минимум.
Здравейте, просто искам да е измъкна от този дефицит. Лабораторията е Писанец, в която е направила изследванията.
От Америка ни изпратиха този витамин Д. Може ли да ми помогнете по колко хапчета да пие? Много ще съм Ви благодарна.
Скрит текст:

# 304
Ами, трябва да обясниш колко съдържа всяка една капсула. Иначе, как да кажем? Това 5000 IU може да е дневна доза, но не е задължително да се вместява в една таблетка.

# 305
Пише отдолу с по-дребния текст че една доза е една мека капсула, така че бикрябвало по 5000 да са всяка.
За Д по-рядко ги правят тия номера, да пишат отпред доза дето е за няколко хапчета, по-често при не толкова евтини добавки съм го виждала това 😁 Или такива дето биха станали твърде големи за преглъщане с пълната доза в 1 брой.

# 306
Ами, трябва да обясниш колко съдържа всяка една капсула. Иначе, как да кажем? Това 5000 IU може да е дневна доза, но не е задължително да се вместява в една таблетка.
Това си преведох:
"МАЛКИ, ЛЕСНИ ЗА ГЪЛТАНЕ ВИТАМИН D 5000 IU меки капсули – В малка мека капсула с размери 0,47 инча, нашата лесна за преглъщане мека капсула с витамин D ще ви осигури 125 mcg витамин D3 на порция.
Само с една мека капсула на ден ще получите здравословна доза от 5000 IU Витамин D през цялата година "

# 307
Какво може да се очаква при по-високи дози К2, когато е комбиниран с Д3 и магнезий?

# 308
  • Бургас
Как ви се струват тези резултати, какво следва да се приема

вит.Д       47  ng/mL /30-100/
вит.B12   411           /145-569/
Цинк        84             /44-115/
Фолиева 9                /5-35/

# 309
Каква е разликата между Витамин Д3 (1,25-(OH)2 – Vitamin D3) и
Витамин Д (25-OH-Vitamin D)? Кое е по добре да се направи?

# 310

Заради този продукт питам. Моя позната го е взела и решила вместо допълнителна опаковка само Д3, да приема повече капсули от този.

# 311
  • In Neverland
Не мога да не се похваля от резултата си, който е благодарение на темата и пишещите в нея 💐 Април месец за пръв път изследвах и беше 21,7ng/ml, а изследването от днес ми е 59,4 ng/ml (спрях го за 5 дни). Имам още накъде да се движа и си продължавам с 8000 IU на ден, може би октомври-ноември ще вдигна пак малко дозата. По-назад съм писала коя схема си измислих. Освен цифрите, разликата в състоянието ми е повече от очевидна. Отново благодаря ❤️

# 312
Ами то е както бях писала по друг проблем в една друга тема - ти като се почувстваш по-добре, то вземе че ти и хареса Grinning
И с това така. Никой не е седнал да приритва чак, поне надявам се че не е, точно от този дефицит. Обаче те 101 неща не са ти и съвсем наред. И е такъв кеф като това ти се вдигне от главата...

# 313
Аз с един глупав въпрос. Вярно ли е, че се дебелее от приема на вит. Д?

# 314
Аз не съм надебеляла. Пия го повече от година.

Общи условия

Активация на акаунт