Цветолечението на д-р Бах

• 142 768
  • 669
  •   1
Отговори
# 105
SafeHeaven, да не забравиш да напишеше какво е предложила вашата лекарка
На шишенцето е записано BFR 33, RR. Компетентните съфорумци могат да го преведат вероятно.

# 106
BFR 33 е точно Орехът (Bach flower remedy N:33, Walnut). Simple Smile

# 107

Предвид факта, че в близките дни ми предстои смяна на работното място, подходящо ли е и аз да си сложа във водата 20-ина капки? Въпреки че нямам никакви опасения за новото и неочакваното - в смисъл преместването е изцяло осъзнато и желано.

# 108
Аз така и не успях да го купя тоя Орех и днес детето се тръшка и реве безутешно.... Cry

# 109

Предвид факта, че в близките дни ми предстои смяна на работното място, подходящо ли е и аз да си сложа във водата 20-ина капки? Въпреки че нямам никакви опасения за новото и неочакваното - в смисъл преместването е изцяло осъзнато и желано.
20 kapki sa mnogo.Слагат се по 4-5

# 110
Преди малко звънях в представителния магазин на продуктите на Пашкулев. Оказа се, че есенциите на Бах се приготвят от доктора лично и се изпращат на поръчителя директно.
НЯкой знае ли долу-горе какво би ми струвал този орех? Цена от 70 лв. ми се види безумна Rolling Eyes

# 111
70лв са всички есенции. 2,50 - 3лв са по единично.

# 112

20 капки наистина са много. Принципно на 200 мл. вода се слагат 2 капки концентрат, а ако са Спешни капки - 4. Например, в шише от 1/2л минерална вода се капват 5 капки и това ти е дозата за деня. Ако видиш, че по някое време водата започва да свършва, можеш да си долееш още, но без да слагаш от есенциите - става нещо като потенцирането в хомеопатията.

НЯкой знае ли долу-горе какво би ми струвал този орех? Цена от 70 лв. ми се види безумна Rolling Eyes

По-напред в темата някой беше писал, че 1 есенция струва 1.80лв. Обаче само с 1 надали ще минеш, обикновено се прави комбинация от няколко.

# 113
Приготвяне на смес според личните нужди. Напълнете малко, тъмно, стерилизирано шишенце до половината (по възможност с капкомер) с изворна вода. Добавете по 2 капки от всяко от избраните средства и 1-2 чаени лъжички бренди (необходимата консервираща концентрация на алкохола в крайния продукт да е най-малко 18-20%; ако той е за няколкодневна употреба, допуска се и по-ниско спиртно съдържание. При малки деца лекарството може да се прави с чиста вода и да се употребява до 3-4 дни, след което при необходимост се прави ново разреждане). След като направите специалната си лична смес, вземайте по 2 до 4 капки в малко изворна вода 4 пъти дневно: след ставане, преди обяд и вечеря и преди лягане. След стабилизиране на състоянието може да ги вземате и по-радко, напр. сутрин и вечер. При особено тежки кризи, обратното, могат да се вземат на няколко пъти през половин час, дори и през 5 минути. Понякога е по-удобно да ги вземате неразредени, от капкомера или капачката на шишенцето - но последните не бива да се докосват.

# 114
  • Кредитен консултант - Варна
Преди малко звънях в представителния магазин на продуктите на Пашкулев. Оказа се, че есенциите на Бах се приготвят от доктора лично и се изпращат на поръчителя директно.

ИМАМ ПЪЛНИЯ КОМПЛЕКТ есенции .Мога да ти дам орех.Ако искаш -пиши ми на лични .

# 115
Omega, точно така, това е обичайния начин за прием на есенциите с малки уточнения. 2 капки се слагат, ако шишенцето е от 20мл., ако е от 30мл., се слагат по 3 капки от всяка избрана есенция.
Ако за комбинацията не се използва консервант, то тя може да се пие до 24 часа, не повече.
За консервант, освен бренди, може да се използва също така и водка - не мирише толкова гадно (щото нали се сещаш, че това бренди, което продават по магазините няма нищо общо с това, което е използвал д-р Бах Close). Също така може да се замени с оцет - когато става въпрос за малки деца, алкохолици и хора, които не понасят спирт.

Ето всичките начини за прием на есенциите.

# 116
Аз съм ги правила с оцет за малкия-2 капки от всяка избрана есенция на 20мл+10мл оцет(най-добре е малинов-не знам дали има в БГ).Tака се съхраняват маx до седмица в хладилника.Това е според една немска книга за децата и Баховите есенции.

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 15:20 от Omega

# 117
Имам етична дилема относно даването на есенции, много ще се радвам да се включите и да ми помогнете да я реша.

# 118
Ами, наистина, проблемът си е голям... Много зависи от здравословното и душевно състояние на близкия ти.
Ако искаш, нека минем на лични

# 119
Здравейте,
включвам се за първи път, въпреки че следя темата с изключителен интерес. И на нас ни предстои ходене в детска градина и искам да попитам, има ли действително ефект даването на есенция Орех. Аз смятам да закупя комплекта с есенциите и ми е интересно да науча повече от вашия практически опит с използването на есенциите.

Общи условия

Активация на акаунт