Цветолечението на д-р Бах

• 143 185
  • 669
  •   1
Отговори
# 150
  • В най - голямото село
fastuche, да, това е един от начините - пробвала съм няколко пъти(но не на себе си, защото вече ги знам и на сън да ме питаш Wink) и винаги съм се изумявала колко точно хората избират баш есенциите, които са им необходими Hug

Има и друг начин за избор на есенции, той е по-скоро помощен, но е хубаво да се има предвид - хората са направили набор от снимки на растенията, от които се правят есенциите. Важното в случая е, че са снимани точно растения, от които впоследствие са приготвени есенции - така, по някакъв начин снимките въздействат на човека и той избира нужните му есенции. Е, винаги може да си хареса и някой снимка, която изобщо не се връзва със състоянието му, но това вече е друга тема...
Сега се замислих, ако обърна снимките с гърба нагоре, дали също няма да се получи newsm78 Ще пробвам и ще пиша Grinning
Тук е мястото да благодаря на Вовата Hug, за това, че качи снимките на растенията в нета и по този начин всеки би могъл да избере примерно да кажем първите 3 снимки, които му харесат и оттам вече да разсъждава от какво има нужда. Ето ги:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=167038&view=2

Между другото, има хора, които използват махало, за да изберат есенциите. Аз, лично, не съм го правила, но бих опитала, само да знаех как Thinking

Извинете, че нахълтвам така в темата ви!!!!! Blush
Разгледах картинките и избрах 4-5 растения... Въпросът ми е ако това са моите растения, може ли да се направи комбинация... и ако да, след колко време пиене може да се наблюдава ефект... Ще ви бъда много благодарна за отговорите  bouquet

# 151
И аз съм с въпросче. Но първо да споделя, че много се вдъхнових от това Цветолечение!!! За себе си вече избрах някои от есенциите. Обаче за дъщеря ми, която от скоро тръгна на ясла и плаче още не съм. Тя плаче, но не истерично, а по-скоро отчаяно и тъжно, като човек, който разбира че не може да направи нищо. Какво е подходящо за нея. Ореха??? Освен това е дете, което не се усмихва често, твърде сериозна за възрастта си, доста мнителна (това по моя вина  Sad , взех си бележка, но май позакъснях  Sad ) Може ли да се направи нещо по въпроса чрез цветолечението?

# 152
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
А да попитам - някъде не се ли правят курсове или семинари за цветолечението newsm78 newsm78 Опитвам се да ви чета и следя, и аз имам книгата за Цветолечението на бах при децата,ама още не съм се ориентирала напълно...

Хъни13, нещо знаеш ли по въпроса Thinking

# 153
Искам да си взема есенцията от орех.Но освен от сайта,може ли от някаква аптека да си купя.в софия. благодаря ви.

# 154
Намерих един семинар по темата Hug За който се интересува:
ЦЗО Едикта:
  Семинар за Бах есенции, I ниво
  ЦЗО Едикта организира учебен семинар за терапия с Бах есенции, I ниво на 10 и 11 ноември 2007 от 09:30. Лектор: д-р Тодор Господинов. За повече информация: 02 846 50 91.

Магнолиам,предполагам,че ако се обадиш на този телефон ще ти кажат  Grinning

# 155
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Намерих един семинар по темата Hug За който се интересува:
ЦЗО Едикта:
  Семинар за Бах есенции, I ниво
  ЦЗО Едикта организира учебен семинар за терапия с Бах есенции, I ниво на 10 и 11 ноември 2007 от 09:30. Лектор: д-р Тодор Господинов. За повече информация: 02 846 50 91.

Магнолиам,предполагам,че ако се обадиш на този телефон ще ти кажат  Grinning

Много ти благодаря Hug Ще се обадя Grinning

# 156
  • у дома
kony, и на мен много бързо ми ги доставиха есенциите. Поръчах го по интернет в събота. Понеделник сутринта ми го донесоха комплекта.

Обаче по-голям проблем се оказаха тези шишенца от 30мл - в никоя дрогерия, санитарен магазин не продават. Едва склониха в аптеките където смесват лекарства да ми продадат 1-2. Обикалях като луда. Ако някой може да помогне с инфо откъде да се заредя..  newsm78

Омега, другия сайт с есенции, които предлагаш - на мен малко езотерично, алхимично  ми звучат, като за адепти. Аз не се осмелявам да претендирам, че ще ги подкарам да заработят за мен.
Ти пробва ли ги вече - работят ли? 

jkaterina, благодаря от Катино име за пожеланието   bouquet

# 157
Аз още не съм си поръчала есенциите,но си купих шишенца от една аптека.Тази,за която споменах по-горе,че аптекарката използва есенции за себе си и може да ми направи някоя комбинация ако искам.Струват 0,50 лв бройката,точно каквито трябват -тъмни с капкомер.

Аз съм в Добрич в момента(аптеката се намира на бул"Трети март" срещу ПМГ),а другата седмица се прибирам в Русе.
Фъстъче,ти от къде си?

# 158
  • у дома
живея в София от години.

# 159
Започвам отзад напред Wink
fastuche, аз си купувам шишенца от фирма Валерус, само трябва да се обадиш предварително, за да ти кажат дали имат в момента. Взимам от тези:

:7697 30

ГУТАТОР С КАПКОМЕР - стъклен
ГУТАТОР С КАПКОМЕР - стъклен 30 мл 1 бр 1.00 лв.

aparteto, отделни есенции продават в аптеката на ул. "Съвет на Европа"№ 22, тел. 955 21 80, те са английски. Също така можеш да си поръчаш единични бройки и от д-р Пашкулев.

magnoliamm, курсовете се водят от д-р Тодор Господинов. Най-добре се свържи директно с него, той ще знае най-добре. Това е мобилния му тел.: 0887 531 933

Flash Dance, сложи на първо време Орех и Сладък кестен. След ~ седмица пиши как е детенце.

cikoni, само по снимки не става - те са помощно средство. Пък и трябва да се изберат само 1 - 2 цвята по този начин. Погледни този тест, но имай предвид, че трябва да дадеш максимум 7 положителни отговора, защото системата не ги отчита когато са повече.
Зависи какво ще лекуваш - ако е остро състояние ще мине по-бързо, но ако е хронично може да са нужни месеци.

# 160
  • у дома
honey13, злато си  Heart Eyes

# 161
Здравейте,
аз искам да попитам тези, които сега са получили комплекта с есенциите, дали имат моя проблем с   шишенцата, а именно, че не капят добре. Не капе от капкомера, а ако по-силно ги разтърся, хвърчат капки настрана и много трудно мога да уцеля 2 капки в другото шишенце.

# 162
Здравейте,
аз искам да попитам тези, които сега са получили комплекта с есенциите, дали имат моя проблем с   шишенцата, а именно, че не капят добре. Не капе от капкомера, а ако по-силно ги разтърся, хвърчат капки настрана и много трудно мога да уцеля 2 капки в другото шишенце.
така са. Аз имам и други шишенца такива - празни, същата работа са, но това е само в началото. сега май всички си капят нормално

# 163
Преписах от книгата на Гьоц Бломе "Целебната магия на цветята" нещо, което ми се струва важно и може да помогне на всички ви да се ориентирате как по-лесно да правите личните си комбинации, пък и за други хора Grinning Надявам се, че няма да има проблем с авторските права Praynig

ПРАКТИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ ЗА ИЗБОР НА ЕСЕНЦИИ

При всички случаи прочетете внимателно описанието на Есенциите. След това се опитайте да разберете:
                1. Коя или кои Есенции отговарят на вашето състояние в момента (например страх, безпокойство, паника, самосъжаление, тайна злоба, отчаяние, депресия и т.н.). Вземайте тези Есенции при изостряне на заболяването, при това предпочитайте онези (три или четири) Есенции, чиито симптоми в дадения момент са най-ясни. Ако състоянието ви се промени, променете Есенцията.
                2. От какви събития или лични слабости е провокирано сегашното ви заболяване (например чувство за вина, страх, злоба,загриженост, недостатъчно уважение към себе си). Към съответната Есенция добавете (ако връзката е очевидна) 1 или 2 Есенции, като изберете сред определените поред точка (1) за остро заболяване и според точка (3) за хронично заболяване.
                3. Какви черти са типични за вас в нормални периоди от живота (например гордост, самоувереност, самодисциплина, надменност, плахост, силна воля, непостоянство, нетърпимост). Вземете съответните Есенции (максимум 3), ако страдате от продължително хронично заболяване или просто искате да станете „по-добри”, по щастливи или здрави, и ги вземайте продължително време (от седмица до месец). Можете да добавите 1 или 2 Есенции, определени според точка (2).
                Концентрирайте се главно върху доминиращия в дадения момент проблем и вземайте съответните Есенции (като правило, достатъчни са от 2 до 4). Щом нещата се подобрят, сменете 1 или 2 Есенции.

При избора си се опитайте да бъдете честни (доколкото е възможно), тъй като от това зависи дали ще можете да подберете подходящите Есенции. Колкото по-лекомислено се отнесете към това, толкова по-слаб ще бъде ефектът от действието им. Винаги се питайте: „Защо става така?” Например, установили сте, че сте в депресия. За да я излекувате, вземете Синап (Mustard), след това потърсете причината за състоянието си и добавете съответните Есенции. Депресията може да бъде предизвикана от:
-   неуспех тогава използвайте Горчивка (Gentian);
-   чувство за вина - Бор (Pine);
-   слабост – Маслина (Olive);
-   страх – Мимулус (Mimulus);
-   силен гняв - Джел (Holly);
-   грижи – Червен конски кестен (Red chestnut);
-   прекалена взискателност – Габър (Hornbeam) или Бряст (Elm);
-   чувствителност към промените на времето - Трепетлика (Aspen);
-   непреодоляно шоково преживяване – Гарвански лук (Star of Betlehem);
-   нетърпимост – Лоза(Vine) или Бук (Beech);
-   незадоволено честолюбие - Калуна (Heather);
-   загуба – Нокът (Honeysuckle) ;
-   недостатъчно уважение към себе си - Лиственица (Larch);
-   при проблеми с общуването и самота – Блатна перушина (Water Violet);
-   поради припряност или суета – Слабонога (Impatiens);
-   от нарушаване на концентрацията и вниманието – Хрущялка (Scleranthus);
-   при загуба на смисъла на живота – Див овес (Wild Oat).
             Обръщайте специално внимание на онези Есенции, които спонтанно отхвърляте! Обикновено те са най-важните, тъй като между нас и онова, което ни е неприятно, съществува неведома връзка, която най-често остава неосъзната и изтласкана от съзнанието. Освен това, обикновено ни безпокоят онези качества у хората, които ние самите не притежаваме или които се опитваме да преодолеем.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 10:21 от honey13

# 164
honey13, синът ми-на 4г.-не иска да заспива сам. Миналата година постепенно го научих-обяснявах му, че е голям, че Ру(малкото кенгуру от Мечо Пух) заспива само... и свикна, после обаче замина при бабите за два месеца през лятото. Върна се и оттогава отказва да заспи сам, крещи и плаче, че иска някой възрастен да е при него, защото иначе ще сънува лоши сънища. Много е привързан към мен, но проблеми с адаптацията в детската градина, преди това яслата не е имал. С какво мога да му помогна?

Общи условия

Активация на акаунт