Цветолечението на д-р Бах

• 143 085
  • 669
  •   1
Отговори
# 300
  • у дома
Супичке, сигурна ли си че това е ПМС?  newsm78 Ако трае 3 седмици, то кажи речи постоянно трябва да си така. Диагнозата от лекар ли ти е поставена, на база някакви изследвания?

honey13, какво става с твоето баби? Добре ли е?

# 301
Ами ПМС си било, Фъстъче, 5 доктора смених, и накрая до професор стигнах, и той каза , че ми било всичко наред, така че..А неприятничко е доста, подозирам ,ч ее от стрес. Сега си пия цветята и се надявам да ми мине от само себе си, като се елиминира причината. И все пак ако някой е чел някъде нещо  Praynig

# 302
здравейте
искам да давам на малкия капките, спряла съм се на червен конски кестен, орех, калуна и слабонога
той е още кърмаче, но искам скоро да го отбия, освен това много е призвързан към мен, малко страда в яслата , а иначе е много буен и див, има склонност често да се наранява без да му пука, не с епази, самонадеян е
дали комбинацията е добра?
дали да започна със спешни капки или направо с тази комбинация
honey13 - надявам се баба ти да е добре, и аз имам баба и тя много ми помага, и много я обичам, предполагам че ти е много притеснено в момента, дано всичко да е наред

# 303
Момичета,много ме развълнува темата.И ми се струва толкова необятна и толкова полезна.Благодаря за усилията на пишещите тук,тепърва ще ви препрочитам  bouquet

# 304
Започнах книжката на Барбара Мацарела,много ми харесва   smile3529
На колко малки дечица може да се дават капките ?Четох за оригиналните,че могат още от новородено.А българските?Детето ми е на 11 месеца,дали е подходящо,или да изчакам?
Жената в офиса на Пашкулев беше много любезна по телефона  Simple Smile

# 305
mamavassi, като гледам и ти си с кърмаче ветеран Mr. Green. Аз трудно ще ти дам съвет, но мога да кажа как е при нас. Значи аз след доста мислене, четене и 2 опита проба грешка .. реших да започна да давам капки за точно определено нещо, а не за всички проблеми заедно. Последно се спрях на комбинация дива слива, слабонога, орех. Дребният е ужасно ревлив от както се е родил, нервен.. абе кошмар, но най-много ме тормозеше, че ужасно се тръшкаше за всичко и навсякъде.. рев... сцени  Sick След 2 седмици се забелязва много осезателна промяна. От 1 седмица нямаме тръшкане и удряне на главата в земята примерно..., което за нас е направо чудо. Някак е по-спокоен. Мъжът ми не вярва, че е от капките. Казва, че детето пораства. Аз не мога да кажа със сигуност какво е, но толкова дълъг спокоен период не сме имали никога. Не съм виждала какъв трябва да е ефектът от капките и не мога да кажа, но за момента съм доволна. Също да кажа, че капките ги пия аз. Дребният понякога ги усеща, ако ги давам в малко вода и не ги иска, той не иска нищо, което му се дава без негово съгласие Blush.. та понеже ми писна да се лъжем да ги изпие, реших да ги пия аз, а за него каквото мине през кърмата. Аз в началото давах спешните какпки докато се начудя какво точно да дам. Тях уж ги препоръчват за кратък период,  малко по-назад в темата honey13 го обясни. Ами това е за момента, продължавам да давам  капките

# 306
благодаря за отговора
оказа се, че шефката ми е минала 2 курса  и днес ще мислим какви капки да забъркаме  Hug, малко ми е неудобно да дискутираме такива въпроси, но пък тя е доста по- наясно  Embarassed
и аз мисля да ги пия, и на него ако мога да ги давам

# 307
mamavassi, като гледам и ти си с кърмаче ветеран Mr. Green. Аз трудно ще ти дам съвет, но мога да кажа как е при нас. Значи аз след доста мислене, четене и 2 опита проба грешка .. реших да започна да давам капки за точно определено нещо, а не за всички проблеми заедно. Последно се спрях на комбинация дива слива, слабонога, орех. Дребният е ужасно ревлив от както се е родил, нервен.. абе кошмар, но най-много ме тормозеше, че ужасно се тръшкаше за всичко и навсякъде.. рев... сцени  Sick След 2 седмици се забелязва много осезателна промяна. От 1 седмица нямаме тръшкане и удряне на главата в земята примерно..., което за нас е направо чудо. Някак е по-спокоен. Мъжът ми не вярва, че е от капките. Казва, че детето пораства. Аз не мога да кажа със сигуност какво е, но толкова дълъг спокоен период не сме имали никога. Не съм виждала какъв трябва да е ефектът от капките и не мога да кажа, но за момента съм доволна. Също да кажа, че капките ги пия аз. Дребният понякога ги усеща, ако ги давам в малко вода и не ги иска, той не иска нищо, което му се дава без негово съгласие Blush.. та понеже ми писна да се лъжем да ги изпие, реших да ги пия аз, а за него каквото мине през кърмата. Аз в началото давах спешните какпки докато се начудя какво точно да дам. Тях уж ги препоръчват за кратък период,  малко по-назад в темата honey13 го обясни. Ами това е за момента, продължавам да давам  капките

Предварително се извинявам,че се отклонявам от темата,но бих искала да се споделя моя опит с тръшкането.Волен се държеше точно така както Кони описва.Въпреки че го очаквах(бях чувала за първия пубертет) не знаех как да реагирам в такива ситуации.Изчетох къде що намерих по въпроса,но това което най-много ми помогна беше от д-р Сиърс.Той обяснява,че има два вида тръшкания:манипулативни и гневни.Първите са,когато детето иска да те накара да направиш нещо по неговата воля,а вторите от гняв и безсилие.При манипулативните трябва ясно да покажеш на детенце,че не това е начина да получиш това,което искаш(съответно,го оставях да се тръшка),а при втория дребничкото не знае как да управлява гнева си,например не успява да сглоби две кубчета от конструктора(тогава гушках и успокоявах).Не знам дали Волен просто израсна периода,но след като започнах да прилагам този метод той се държи далеч по-спокойно.

Аз вече си получих комплекта.Предложих на мъжа ми и на дребното да си изберат от кутийката.Аз пия това,което дечко си избра,защото също кърмя.
Колкото повече чета за есенциите,толкова по-интересно ми става.

Поздрави

# 308
jkaterina, мерси за инфото.

# 309
Здравейте,
искам да ви питам според вас какво се дава при конкретен страх от нещо.Мой близък има фобия от птици.Четох,четох и избрах мимулус-въпреки,че той не е нито затворен,нито срамежлив човек,но за тази есенция се споменава страх от познати обекти ... newsm78

# 310
Здравейте, страхотна тема! Преди няколко дни за първи път чух за д-р Бах и съм супер доволна, че има хора, които са наясно с въпроса! Днес открих темата, изчетох я цялата на един дъх Hug Вече си поръчах 2 вида капки при д-р Пашкулов, от днес ги почвам и ще информирам за ефекта  Wink
Между другото, вчера дадох на мъжа ми от спешните капки, защото се беше ядосал и разпенявил жестоко, а главата, която го боляла цял ден, щеше да му се пръсне. Ами, веднага му мина, за негово най-голямо учудване, защото е от типа"тома неверни" Laughing
ще следя с интерес   bouquet

# 311
jkaterina, Б. Мацарела в книгата за децата описва един случай на дете, което го е страх да лети със самолет и му дава мимулус.. и то дори пишеше, че са му капвали капките в обувките и са подействали.

# 312
jkaterina, Б. Мацарела в книгата за децата описва един случай на дете, което го е страх да лети със самолет и му дава мимулус.. и то дори пишеше, че са му капвали капките в обувките и са подействали.
Така е,Кони.Благодаря  Grinning

Интересно ми е да ви попитам дали си носите рескю ремеди винаги в себе си и ако да,къде точно го съхранявате?Проблема е мобилния телефон,който също стои в чантата ми и се опасявам,че се отразява на качеството на капките.

# 313
Аз не си го нося. Само, ако пътувам  някъде за по-дълго. Не знам дали увити в метално фолио няма да се предпазват поне малко...

# 314
Момичета, искам да се обърна с въпрос към по-опитните. Имам приятелка, която преди 4 години беше оперирана от тумор в мозъка. За съжаление не успяха да извадят целия тумор, понеже е бил много навътре и надълбоко, така че има една малка останала част, която продължава да притиска някои центрове. Сега момичето е на инвалидна количка, вече 4 години, не може да ходи и много трудно движи левия крак и лявата ръка (на практика не може да си разгъне пръстите на ръката). Въпросът е, че въпреки, че лесно се изморява, много лесно се разстройва, трудно поддържа концентрация и изобщо на човек, който я вижда за първи път може да му изглежда като човек с умствени проблеми, тя всъщност е абсолютно с акъла си, помни случки от преди 10 години, реагира адекватно, има чувство за хумор, обича да се вижда с хора. Състоянието й е стабилно - през последните години няма подобряване, но няма и влошаване. С една дума, въпреки, че близките й май са поизгубили надежда за някаква положителна промяна, все си мисля, че може би може да се направи още нещо.....просто тя заслужава да не се отказваме.
Как мислите, може ли да й се помогне по някакъв начин с есенциите?   

Общи условия

Активация на акаунт