Цветолечението на д-р Бах

• 143 109
  • 669
  •   1
Отговори
# 285
  • у дома
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=20&LangID=0&Letter=*

това е линк към страницата откъдето може да се смъкне Пати Аспен.

Ако някой има проблем мога да ви пратя файла по и-мейл.  Peace

# 286
и аз да благодаря за книгата  bouquet и да докладвам за крема. Майка ми го разгледа подробно и каза, че това е чист вазелин Shocked. Значи за основа на крема може да се използва вазелин, но задължително медицински (има и вазелин с не толкова добро качество, който се използва за разни други цели в хим. промишленост.. той не става .. не е достатъчно чист, съдържа примеси), т.е вазелин от аптеката. Леко се загрява на водна баня (топи се при ниска температура, ) и като се поразмекне се добавят капките от есенциите. Като се добавят капките да не е много горещ. Насипва се в кутийки, после се втвърдява като изстине. Със същия успех може да се ползва и всякакъв по-мазен готов крем, подобен на вазелин според мен. Броят на капките есенции би трябвало да е същия както при приготвянето на разтворите, т.е да се смята на обем. За кремчето от 20 мл 4 -5 Спешни капки би трябвало да са достатъчни, но това е само наше предположение. Ами това е.

# 287
Момичета, капките за бебетата как се приготвят-само с вода и се използват около 1 седмица,, нали? И по колко капки се даваше-3х4 ли беше схемата?

Няма да изкарат цяла седмица - трябва да сложиш някакъв консервант (алкохол или оцет), иначе изветряват. Не се притеснявай, ако слагаш алкохол - 3-4 капки като се разтворят в стотина гр. вода изобщо няма да подейства алкохола. А можеш и в горещ чай/мляко да ги капеш, ако се страхуваш - така алкохолът ще се изпари съвсем.
Добре дошла в редиците на феновете на Бах Hug Hug Hug

fastuche, благодаря за линка  bouquet Книгата наистина вече не може да се намери, а най-странното е, че изобщо никъде не пише от кое издателство е... Дадени са само тел. за консултация newsm78

kony, супер сте с майка ти Hug Я как набързо го разконспирирахте кремчето Wink Само да не забравиш да слагаш и Киселица като го правиш.

# 288
аз си купих ябълков оцет от диетичния магазин, води се, че става и за пиене. Струва 1лв и нещо 1 литър. Доста е кисел обаче  Sick, но ако се разредят после капките не се усеща.
За крема предполагам, че 2-3 капки киселица ще са достатъчни на 20-30 мл крем. Аз си поръчах 2 бр. кремчета заедно с комплекта, та за сега имам. По-нататък ще пробвам да забъркам.
Като чета книгите на Б.Мацарела ми направи впечатление, че тя обяснява алергиите като страх на организма от съответния алерген (прах, полени и др.) и съответно прави следната комбинация Mimulus+Crab Apple+Gentian или Willow. Написано е само с някоко изречения, няма подробно обяснение. Интересувам се, понеже мъжът ми е със сенна хрема и ми се иска да пробвам да му дам нещо. За Mimulus+Crab Apple си го обяснявам, но каква е логиката на Gentian или Willow?
honey13, иамш ли опит с алергиите? И как се дават капките преди започеане на "алергичния" сезон или след започване на алергията?

# 289
kony,  д-р Господинов ни казваше, че класическото средство при алергиите е Бук. Между другото, той се дава и при запек на малки деца Hug
За Киселицата и Мимулуса е ясно, но ако пристъпите са циклични, напр. всяка пролет (сенна хрема) или всяко лято (алергия към слънцето), се добавят и Кестенови пъпки.
Върба или Джел се слагат, ако човекът е раздразнителен и все се ядосва на някого, т.е. другите са му виновни.. Както Луиз Хей обяснява алергиите - "Към кого сте алергичен?".
Тинтявата се прибавя, когато човек се депресира от това състояние. Аз, например, много често давам Тинтява в първата комбинация - така по-лесно някак хората започват да вярват в това лечение.
Също така може да помислиш и за Маслина - против умората.
При изотряне е добре да се пият Спешни капки. Може и гаргара да се прави с тях или с Киселица.
Няма значение кога ще започнеш да даваш капките - те си действат Wink

# 290
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Хъни, напомням ти за срещата Wink

# 291
magnoliamm, не съм забравила, но в момента ми е много притеснено. Трябва да ампутират крака на баба ми, но никъде не искат а я приемат... Страшни олигофрени са т`ва докторите Close В петък вечерта обиколихме половината болници, но никъде не стана. Дано понеделнишки все някъде се навият да я вземат, пък после какво ще става - Божа работа Praynig

# 292
Ей, Хъни, милата ти баба Sad Незнам ,какво е довело до това, но се моля тя да е добре, всичко да мине добре, а след това- вие си знаете- ще сте и много нужни и физически и морално Praynig Praynig Hug

# 293
Благодаря ти, много си мила!

# 294
Стискам палци всичко да мине добре  Praynig

# 295
Хъни,съжалявам за това,което преживявате  Confused и благодаря за активното ти участие в темата.

Искам да попитам някой дали знае може ли да се използва ракия като алкохол в есенциите.Никой у дома не пие концентрат,не е проблем да купя бренди,ама знае ли човек на какво ще попадне.... newsm78 А има една бутилка с ракия в шкафа си виси от години.

Прочетох "Здрави и щастливи деца с Баховите есенции" на Барбара Мацарела и много ми хареса.Написана е с толкова търпение,говори за децата с такава любов,разбиране.Страхотна е!

Вече съм избрала есенциите за мен и близките ми,само очаквам комплекта до края на седмицата.

Поздрави   bouquet

# 296
jkaterina аз приготвям капките с домашна ракия,поне е сигурен градуса Peace
Да ви се похваля,че капките ни действат многооо добре.На детето от 10 март за зъбките давам орех,излязаха и 4 зъба ,а спи много спокойно и въобще се чувства добре.Милата като види шишенцето и сама иска да пие.На майка ми забърках ябълка и още 2 есенции, и тя е много доволна.По принцип има проблем с ходенето по голяма нужда,но след като почна да пие капките проблема изчезна.И при мен започва да се  забелязва промяна Laughing Мъжо е много нередовен в приема и при него ефекта се бави.
По този повод искам да благодаря на honey13 и другите момичета за това,че споделяте знанията си   bouquet

# 297
Хъни, как е баба ти? Praynig Thinking

# 298
аз да се запиша, макар че като гледам май ще тръгне 2ра част

# 299
Здравейте на всички фенове на д-р Бах, и аз благодарение на вас вече  имам сет с всички капки. Много са ефективни, и се радвам , че ги имам.
Искам да попитам Хъни за съвет, аз имам много силен предменструален синдром стигащ до 3 седмици преди да започне цикъла, с много подуване, много горещина в тялото и стрес. Би  ли ми преопръчала нещо конкретно? Благодаря за отговора предварително

Общи условия

Активация на акаунт