Цветолечението на д-р Бах

• 143 115
  • 669
  •   1
Отговори
# 270
Няколко страници назад honey13 беше писала за здравословните проблеми Peace

# 271
honey13, много благодаря за отговора.   bouquetОпределено мисля и аз да изкарам курса, но май ще е по-натаък, че не съм от София и много ми е трудна ораганизацията с дребосъка.. да порасне малко и тогава. Сега се образовам по книги  Laughing трудна работа ... ама ще се мъчим..
Цикорията я давах и май наистина не е подходяща, няма промяна. С върбинката ме хвърли в размисъл newsm78.. ще прочета пак.. и ще умувам. Може би наистина трябва и Джанка да сложа. Опитвам се да огранича броя цветове до минимум за по-добър ефект.
Срещам, че спешните капки освен самостоятелно могат да се слагат и в комбинации, но също така намерих, че се дават само при спешност в началото до овладяване на положението. Примерно избирам 3 цвята, които влизат в Спешните капки.. дали да ги слагам по отделно или да сложа в шишенцето 4 капки от Спешните и да добавя останалите цветове. В книгата за децата беше споменато за такова използване направо на Спешните капки, но нещо май не го разбрах. И ако се слагат в комбинации колко време може да се пие тази комбинация.. примерно месец.. както другите комбинации или по-кратко?

# 272
  • у дома
аз имам питанка за спешното крем4е .. може ли сами да си направим подобно крем4е?  newsm78

Хомеопатичната аптека не работеше (в работно време уж) когато отидох да поръчам, а нямам възможност да ходя често до там.

# 273
kony, Спешните капки може да ги даваш и в комбинация, и само тях, а колко време - до тогава до когато видиш, че са подействали. Не се притеснявай, че може да стане нещо лошо, в книгите предупреждават да се внимава със Спешните капки от гледна точка на това, че организма може (но това "може" е мнооого относително) да привикне с тях и при наистина голям проблем да не подействат. Един случай се сещам в тази връзка - майката на една приятелка пие само и единствено Спешни капки, поръчва си ги от чужбина и твърди, че другите изобщо не й действат. И това години наред го прави, но тук си мисля, че има психологическа зависимост... Както, например, бабата на мъжа ми пие само аналгин (и то в големи количества) Shocked и твърди, че й помага при всякакви болежки, настинки и грипове. Или пък друг случай, който Тодор разправяше на курса - за жена, която каквото и да я заболи, пиела определен антибиотик и - о! чудо! всичко й минавало! Wink
И месец да се наложи да се пият Спешните капки, пак няма да се стигне до такава зависимост, още по-малко ако се отнася за дете. Като има проблем при щерка ми, обикновено капвам 2 - 3 капки в чаша с вода и докато я изпие, забравя за какво е ревала или се е тръшкала.

Примерно избирам 3 цвята, които влизат в Спешните капки.. дали да ги слагам по отделно или да сложа в шишенцето 4 капки от Спешните и да добавя останалите цветове. Според мен е по-добре да си сложиш 3-те цвята и да добавиш каквото друго е необходимо. В дир-а има една дама с няколко ника - Омега, Моарейн, ..., та тя примерно предписва Спешни капки + още нещо, което мисли, че е необходимо. Не знам доколко е правилен този начин, но ако решиш да опиташ, ще се радвам да споделиш след това какъв ефект е имало, т.е. дали е бил достатъчно бърз.

fastuche, идея нямам дали можем сами да си направим кремчето - сигурно може, но откъде да намерим базисния крем? Б. Мацарела пише, че е на хомеопатична основа и "съдържа Rescue Remedy и Crab Apple в естествена растителна основа". Струва ми се, че някой беше казал, че съдържа ланолин, ама после? Ето тук се сетих, че имат някакви хомеопатични кремове, но дали имат "чист крем"?
На мен като започнат да ми привършват запасите Wink, се обаждам по телефона и си поръчвам. Понеже знам, че са туткави, изобщо не си правя труда да ходя до там, а през няколко дни се обаждам да питам дали най-накрая са направили крема и, когато им омръзне да ги тормозя, хващат се и го правят Mr. Green Ето телефона на аптеката: 955 21 80, обади им се и си поръчай, не е нужно да се разкарваш. А, сетих се, че там продаваха един реперториум за Баховите есенции - ако още го имат, си вземи, доста е полезен Hug

# 274
  • у дома
  bouquet  bouquet  благодаря bouquet  Hug

# 275
Относно крема и аз си мислих за домашно производство  Mr. Green Майка ми е работила доста години във фирма за производство на козметика та мисля да й занеса да погледне крема да каже евентуално каква е основата, т.е масата, от която се прави. Като гледам как изглежда и колко струва ми се вижда по-скоро, че е някаква базисна готова маса, която се загрява при някаква температура да се втечни, добавят се капките и се налива в кутийките. Въпросът е колко се слага от капките  newsm78. Имам и позната аптекарка ще поразпитам и нея. Ще ви информирам, ако разбера нещо.

# 276
  • у дома
Kony, живо се интересувам  Hug

Дали не бихме могли да използваме някакво готово обикновено крем4е, което се продава в аптечната мрежа  и да добавим нужните есенции в нужното количество?  newsm78

# 277
Ще го разнищим този крем  Mr. Green

# 278
А можете ли да ми кажете на кое издателство е книгата на Пати Аспен, защото от една седмица я търся по книжарниците и ми казват, че е изчерпана. Та да си я потърся евентуално директно от издателството... май това е най-изчераптелно като литература по въпроса в момента на пазара, или бъркам? newsm78

# 279
  • у дома
alberta,  можеш да си я изтеглиш от нет-а освен ако не държиш да е на хартиено копие  Peace

# 280
дай линкче.. може и на  ЛС

# 281
Ами не държа... но не съм попадала на интернет версия, ако може да дадеш линк, ще съм ти благодарна Simple Smile

# 282
Аз ползвам кремче, което ми приготвят- ланолин, вазелин и аква калций- равни части. Последните дни нещо беше нахапало Роско, сърбеше го и хич не му беше комфортно на човечето с тия плюски. Прибавих към една малка част от кремчето спешните капки и се успокоиха и намаляха веднага зачервените места.

# 283
Момичета, капките за бебетата как се приготвят-само с вода и се използват около 1 седмица,, нали? И по колко капки се даваше-3х4 ли беше схемата?

И да ви се похваля. Малко ме е срам, но наистина бях доста скептично настроена към капките преди вие да ме уверите, че действат, обаче те наистина помагат  Grinning Вчера дребосъка си сцепи веждата, можете да си представите-то ревове, то чудо, мажи сополи, сълзи и кръв, не мога да видя какво е станало. Дадох му няколко капки от Спешните, неразтворени-веднага се успокои дребоса, почистих раната, докато обиколим болниците и стигнем до спешния да ни залепят мина повече от половин час, а малчо само се смееше и закачаше, все едно нищо му няма  Laughing  "Фенка" са им на капките на Бах вече да знаете Heart Eyes

# 284
за тези, които са добре с английския The Bach Flower Remedy Repertory може да се свали като pdf от тук
http://www.essences.com/vibration/feb01/ReperPC.pdf

Общи условия

Активация на акаунт