Цветолечението на д-р Бах

• 143 121
  • 669
  •   1
Отговори
# 255
а във Варна знае ли някой къде се продават.
Варна, представителен магазин, тел. 0885 405620; ......това са есенциите,приготвени от Д-р Пашкулев.

Момичета, да ви попитам нещо, че направо съм ужасена.

Вчера ходих до този магазин, намира се зад Лабор Експрес във Варна, обаче...... Господинът, който беше там ми обясни, че не можел да ми продаде есенциите, защото те по принцип не били легализирани и се продавали по скоро "под масата" и по-добре било да се обадя на самият д-р Пашкулев, който щял да ми ги приготви ИНДИВИДУАЛНО за мен, те не са ли идентични за всички  newsm78 или ако съм искала да съм идела в нам коя си аптека имали ги всички и щели да ми ги продадат. На въпроса ми как така ги имат и ги продават след като 5 мин преди това ми обясни, че капките са нелицензирани и никой няма право да и продава, отговорът беше, че в аптеката не го знаели това в началото и си ги били заредили, та сега съответно ги и продават.
Та да питам-вие сигурни ли сте, че есенциите на д-р Пашкулев са есенциите на Бах и че начинът, по който се приготвят помага, а не вреди. Защото ако е така не мисля, че 10 000лв за лиценз са нещо, което трябва да бъде спестено и "илачите" да се продават тайно и апокрифно, избягвайки НАШАТА защита от държавата и закона.

Другият ми въпрос е, освен есенциите на Пашкулев каква ми е другата алтернатива да си купя есенциите, от чужбина ли?

# 256
IvelinaAtanasova   от тук можеш да си купиш,но цените са доста солениhttp://www.goddess-within.com/bach.html #Crazy
Аз лично мисля,че есенциите на Пашкулев са си истински Peace

# 257
4ужбинските са скъпи.На Па6кулев не са лицензирани(за което най-вероятно има при4ини),но може да се каже,4е са по-добри(поне според мен).Правени са с бг растения,4ийто ка4ества не могат да се оспорват и съответно влизат по-добре с вибрацията на българите.

# 258
  • у дома
В книгата на Метхилд Щефер пише, че есенциите не бива да се използват с комерсиална цел т.е. някой да се обогатява от това, иначе се губи ефектът им.
Струва ми се затова не са лицензирани и не се продават масово в аптечната мрежа.

Доколкото разбирам, хората определящи профил и диагноза за бахова терапия също не бива да имат никакви користни цели, когато го правят - иначе не се получавала правилна комбинация или не работела.

Според моята хомеопатичка Е. Чам. и според honey13 на Пашкулев може да се вярва. Ето и Омега се присъединява - това ми е напълно достатъчно  Peace

# 259
Напълно подкрепям мнението на Омега Peace

# 260
Мацки, щом казвате че сте спокойни за Пашкулев се поуспокоих и аз. Явно проблемът е по-скоро в начинът по който ми поднесоха информацията. Вие всъщност ползвали ли сте ги есенциите му?

И още нещо. Тъй като есенциите не са лицензирани и не "би трябвало да се разпространяват", варненският предтсвител на д-р Пашкулев ми каза да съм му звъннела по телефона, за да ми направи диагноза и да ми изпрати съответните есенции.
Ето за желаещите телефона му: 02 971 11 79

# 261
в Англия е5,20паунда бройката,а целият сет е110 паунда за 20мл.разфасовка.
ВЧера ми потрябваха аконит и хиперикум 30-  заболямесърцето да дам 11 паунда, нопък ми миназъба. Така че в Бг за 70лв.са си направо  подарък.

# 262
Вие всъщност ползвали ли сте ги есенциите му?

Имам ги вси4ките-цяло ка6он4е.Един познат ми ги донесе ли4но от Па6кулев.Давала съм на малкия,аз само съм ги опитвала.

# 263
И аз ги имам,но поради липса на шишенца  давам само на детето.
Момичета вие какви шишета ползвате?

# 264
Когато нямах шишенца, ползвах контейнерите за  посявка. Непрозрачни, с едно като миниатюрна лъжичка вътре, с което си отмервах капките.

# 265
Най после намерих шишенца в една забутана квартална аптека-цена 0.40лв. Ако някой от Бургас се интересува да пита.
А сега да питам.В момента давам орех на детето,заради зъбите и скорошно започване на ясла.Колко време да продължа да давам капките? Предварително блягодаря  bouquet

# 266
Калисто,
аз съм от Бургас и ме интересува къде е аптеката с шишенцата и дали са  с капкомер. Аз пообиколих доста аптеки, не намерих, има друг вид, с малко капкомерче в капачката и като го завиеш, той остава на шишето, но са много неудобни, така че търся от другия вид, който беше описан по-напред.

# 267
Шишетата които купих са такива каквито описваш-капкомера е в капачката и като завиеш остава на шишето.Много са ми удобни,капките падат добре без да има нужда да клатиш шишето.Аптеката се намира в кс М.Рудник точно с*у РПУто,не съм много наясно с комплекса,но като питаш ще те упътят.

# 268
honey13, може ли пак няколко въпроса Embarassed
Опитвам се да направя комбинация за дребния. Първо ще му вкюча орех, че сме в период на зъбоникнене и в малко преходен период. От тук нататък малко се колебая. Малкият е почти винаги "залепен" за мен, най-вече точно в такива преходни периоди се носим почти по цял ден  #Crazy. Не мога да мръдна без него. Май подходящо е Цикория, но дали не е Калуна - "нуждаещото се дете"? Третото, което мисля да вкюча е Impatiens. Като цяло той е много енергичен, точно "живак" както пише Б.Мацарела. Постоянно е в движение, трудно заспива, защото има толкова много интересни неща за правене  Joy Никога не е заспивал сам. Към полунощ когато вече се поизтощи го приспиваме. Да има как да седи цяла нощ ще е най-доволен. Сутрин спи до късно. Много лесно се ядосва, когато нещо не му харесва, нетърпелив е иска всичко веднага. Тръщкане и рев до посиняване хич не са ни чужди. Ходене по магазини с него е невъжможно, никога не е седял кротко в количка. Нараняванията също са доста чести.
Трудно ми е да преценя за някои белези, защото е много малък още.
Тези три цвята харесах. Нали за малки деца препоръчват 3?
Имаме и някои други проблеми, но тях после. В момента най-проблемно ми е това тръшкане, нетърпеливост. Понякога ме е страх да изляза сама с него, че не мога да го удържам като се разреве.
Купих едно шише ябълков оцет да пробвам с него. Доста е кисел. honey13, за твоята дъщеря как приготвяш капките с оцет или с алкохол?

Искам да ви се извиня, че доста време не съм писала, но първо се изпонатръшкахме един след друг, а после пък имаше проблем с интернета...

kony, когато се колебаеш какви есенции да сложиш, си капни Церато в чаша с вода и след като я изпиеш всичко ще ти е доста по-ясно Wink
На курса д-р Господинов много хубаво ни беше обяснил за разликата между Цикория и Калуна. Та значи Калуна => нуждаещото се дете, а Цикория => нуждаещата се майка.
Понеже и дъщеря ми е като твоя син, доста време й давах Слабонога, но не виждах голям ефект... В крайна сметка й дадох Върбинка и си мисля, че взе да се поуспокоява Hug
За тръшкането много помага Джанката. (Когато щерка ми беше на годините на сина ти се бяхме научили да излизаме само след уговорка, в зависимост от това къде ще ходим - ако е в парка, че ще си тръгнем след като я предупредя; ако е в магазина - че може да си избере само 1 нещо за ядене - абе трудно си беше, но го израстна Simple Smile)

Не съм се съобразявала с правилото "3 есенции", защото когато ги взех, дъщеря ми беше по-голяма, но за нея, ако шишенцето е 30мл. слагам по 2 капки концентрат вместо 3, също така слагам водка, но доста по-малко от обичайното.

k.dimitrova, ако искаш, можеш да се свържеш с Мира Филипова от биозоната, тя би могла да ти подбере нужните есенции и да ти изпрати комбинацията.

IvelinaAtanasova, има ли нещо наред в нашата държава, та това с лиценза да е наред newsm78 По този въпрос работят всички, които официално се занимават с Бахови есенции - и д-р Пашкулев, и д-р Господинов, и Мира Филипова... Идея нямам защо още не са лицензирани, например в Германия са регистрирани като лекарствени средства, но поне мога да ти гарантирам, че не са менте. Само не ми е ясно как по телефона ще определяте комбинация Thinking Обикновено първото интервю е поне час, също като в хомеопатията.

4ужбинските са скъпи.На Па6кулев не са лицензирани(за което най-вероятно има при4ини),но може да се каже,4е са по-добри(поне според мен).Правени са с бг растения,4ийто ка4ества не могат да се оспорват и съответно влизат по-добре с вибрацията на българите.
Omega, точно така е Hug Наистина се твърди, че когато растенията, от които се приготвят есенциите, са израсли на "наша земя", то те ни действат по-добре. Изключение правят единствено Церато, която расте в Хималаите и Маслина.

Момичета, защо не опитате да се свържете с фирма Валерус и да ги попитате дали не изпращат шишенца и в други градове или поне да кажат за някои фирми в страната с подобен вид дейност.

И още нещо - Хамелеона си е направил труда да отговори на най-често задаваните въпроси за Баховите есенции. Ето, ако ви интересува, да прочетете:
Бах есенции - отговори на въпроси.

# 269
  • Sofia
Купих си спешните капки на д-р Бах. Могат ли да се използват при хрема?

Общи условия

Активация на акаунт