Цветолечението на д-р Бах

• 142 833
  • 669
  •   1
Отговори
# 345
може би ако ми разкажеш малко повече на лични, ще успеем да измислим нещо

а защо на лични  newsm78 въпросът на luna65 си е съвсем по темата и можете да дискутирате тук. Ще бъде интересно на всички четящи.
Желая бързо подобрение на състоянието на пострадалото папагалче Heart Eyes

# 346
може би ако ми разкажеш малко повече на лични, ще успеем да измислим нещо

а защо на лични  newsm78 въпросът на luna65 си е съвсем по темата и можете да дискутирате тук. Ще бъде интересно на всички четящи.
Желая бързо подобрение на състоянието на пострадалото папагалче Heart Eyes

А защо не? Простият отговор би бил - защото така предпочитам  Grinning И ако ме попитате защо така предпочитам, щях да ви отговоря - защото така  Grinning
Но понеже аз не съм прост, ще ви дам и непрост отговор  Grinning

Всъщност по горе от онова дълго мое писание за  системата на Бах става ясно, че е необходимо задълбочено изследване на случая за да се реперторизира и да се предпише подходящ извлек или комбинация. Такова подробно изследване, поне аз не мога да направя във форум, а и не смятам за нужно.
Поговорихме си с luna 65 в скайп - около 1 час. Този разговор няма как да бъде проведен във форум, освен ако не искаме да го обърнем на чат.
Може и luna65 да ви даде обратна връзка, ако пожелае за да каже дали това което си говорихме и начина по който го направихме, може да стане във форум.

Помислете и ще разберете  Grinning

# 347
Хубава статия, която щеше да бъде приета по-добре, ако не беше първото ти изречение. Макар, че доколкото съм усетила повечето хора тук знаят тези неща.

Що за коментар?Трябва някой да има 16 000 безсмислени публикации ли за да може да се включи?

# 348
  • Пристанището на шейсетте кораба.

Едно от най хубавите неща който ми се случиха  във форума е откриването на тази тема и всичко свързано със с др. Бах и неговите есенции , това ми  е любимата тема, влизам когато мога за да прочета и науча нещо ново от момичетата който са писали тук
и днес когато влязох и прочетох постинга на Nial    Shocked
Нищо лично Nial, но до последната си  страница тази тема е интересна, полезна за всички който пишат и четат тук и не на последно място  добронамерена 
  А  ти  направи ли си труда да прочетеш  тези  17 страници ?
  От твоя  постинг лично мен ме подразни  менторския  тон " вижте ме колко знам мили дами "
  Ако можеш да напишеш нещо полезно и интересно за всички  пиши, а не  да си правиш реклама

# 349
Едно от най хубавите неща който ми се случиха  във форума е откриването на тази тема и всичко свързано със с др. Бах и неговите есенции , това ми  е любимата тема, влизам когато мога за да прочета и науча нещо ново от момичетата който са писали тук
и днес когато влязох и прочетох постинга на Nial    Shocked
Нищо лично Nial, но до последната си  страница тази тема е интересна, полезна за всички който пишат и четат тук и не на последно място  добронамерена 
  А  ти  направи ли си труда да прочетеш  тези  17 страници ?
  От твоя  постинг лично мен ме подразни  менторския  тон " вижте ме колко знам мили дами "
  Ако можеш да напишеш нещо полезно и интересно за всички  пиши, а не  да си правиш реклама
Солетка, ще отговоря през професионалното си изкривяване  Grinning
Чел съм всички 17 страници неколкократно, чел съм и преди да станат 17 ...както и да е ...
Човек говори за своите мисли чувства и преживявания във връзка с поведението на другия - това е "правилният" модел на взаимодействие. В тази светлина разбирам, че сте възприели написаното като менторско, което не означава, че то е такова.  Факт е, че ние хората пречупваме през призмата на своите разбирания, страхове, комплекси и атавизми реалността, сякаш реалността се случва вътре в нас - едва след като е пречупена през въпросните "очила". Та дали аз съм влезнал в ролят ана ментор или вие имате нещо в призмата си, което ви кара така да усещате написаното е възможност 50 на 50. 
Във нашето взаимодействие ние се "пречупваме" един друг и често сме склонни да преписваме на другия(или на продукта му) качества, който той не носи.

Нямал съм намерение да влизам в ролята на ментор, всъщност категорично отказвам да правя това. И все пак се извинявам на хората изпитали "дискомфорт". Не смятам да променям написаното, нито стила си - защото това съм аз. Ако намирате смисъл да ме четете, може да опитате да  сложите филтър и четете, като изолирате "менторския тон". Друго не се сещам да ви предложа.

# 350
Хубава статия, която щеше да бъде приета по-добре, ако не беше първото ти изречение. Макар, че доколкото съм усетила повечето хора тук знаят тези неща.

Що за коментар?Трябва някой да има 16 000 безсмислени публикации ли за да може да се включи?

Shocked Thinking  Изобщо не съм имала това предвид. По-скоро, че написаното първо изречение е малко в стил "Вижте колко сте заблудени и изкривили хубавата идея, ето какво мисля аз". Просто отбелязах, че ако го нямаше щеше да бъде по-добре прието, но всъщност няма значение.  Peace

# 351
Nial, аз имам няколко въпроса за цветята на Бах, тъй като не съм ги ползвала досега и ми е любопитно. Могат ли да се приемат паралелно с хомеопатичното лечение? И вярно ли е ,че човек може просто да си избере някое - без да чете за него предварително - ей така което му допадне - или се бъркам с нещо друго  Rolling Eyes

# 352
Nial, аз имам няколко въпроса за цветята на Бах, тъй като не съм ги ползвала досега и ми е любопитно. Могат ли да се приемат паралелно с хомеопатичното лечение? И вярно ли е ,че човек може просто да си избере някое - без да чете за него предварително - ей така което му допадне - или се бъркам с нещо друго  Rolling Eyes

Цветните елексири на Бах могат да се комбинират със всякакъв тип лечение.

Приемаме че цветния извлек съдържа в себе си вибрацията и енергията на съответното растение. Ако тази вибрация е хармонична с вашата - вие бихте избрали този извлек "интуитивно", но дори и тогава има схема по която това се прави. Трябва да се обърне и специално внимание на извлеците които човек не избира. Можем да мислим в посока на това, че човек несъзнателно отхвърля онова което не е готов да признае пред себе си.

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 11:01 от Nial

# 353
На мен темата ми е много полезна,най-малкото защотот от тук разбрах за съществуването на цветните есенции на д-р Бах.Освен това в голямата си част тя е чисто информативна,обсъждаме източници на информация-книги,курсове;споделяме резултати,учим се една от друга.

Nial,включването ти и на мен ми прозвуча като размахване на пръст пред непослушни деца  Grinning...и все пак добре дошъл .

# 354
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Nial, само не разбрахме ти кой си и с какво и откога се занимаваш, бидейки така просветен по темата Thinking Разкажи ни повече за теб, за да можем да 'отсеем" менторското и да приемем нещата професионално Peace

# 355
Аз нямам нужда да приемате каквото и да е от мен Grinning Просто изложих своето мнение по въпроса и като всички останали имам право на такова.
Не зная защо виждате "менторски" тон. Ще медитирам върху казуса....
 Grinning

# 356
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Аз нямам нужда да приемате каквото и да е от мен Grinning Просто изложих своето мнение по въпроса и като всички останали имам право на такова.
Не зная защо виждате "менторски" тон. Ще медитирам върху казуса....
 Grinning

И все пак,разкажи ни нещо повече за теб Grinning От кога се занимаваш с есенциите на д-р Бах/Бач/, къде практикуваш, от къде си се учил - интересно ще ни е  - тука си споделяме такива неща Peace

# 357

Цветните елексири на Бах могат да се комбинират със всякакъв тип лечение.

Приемаме че цветния извлек съдържа в себе си вибрацията и енергията на съответното растение. Ако тази вибрация е хармонична с вашата - вие бихте избрали този извлек "интуитивно", но дори и тогава има схема по която това се прави. Трябва да се обърне и специално внимание на извлеците които човек не избира. Можем да мислим в посока на това, че човек несъзнателно отхвърля онова което не е готов да признае пред себе си.
Благодаря за отговорите - изчерпателни и полезни   bouquet
А трябва ли човек да се обърне към специалист по Баховите есенции или можем сами да ги прилагаме?

# 358
По-добър вариант е да се потърси специалист.
Ние хората трудно можем да сме обективни по отношение на себе си, а системата на Бах (за разлика от хомеопатията) изисква това. Трябва да се идентифицират чувства и мисли и да бъдат назовани, изказани гласно...а това понякога е наистина трудно. Не можем, като барон Мюхаузен, да се извадим от блатото, като сами се дърпаме за косата  Grinning

Ако човек желае да помага сам на себе си и своите близки със ститемата на Бах, то е добре да премине през обучение, защото не всичко е написано в книгите.

В крайна сметка, всеки сам, според осъзнаването си прави своите избори.

# 359
Но все пак да не забравяме, че един от методите за избор на есенции е да спреш да мислиш и просто да хванеш няколко шишенца. Мисля, че повечето хора, които имат доверие в системата на д-р Бах имат и силно развита интуиция. А онази част от нас, която извън ума, "над" него, знае много повече.

Общи условия

Активация на акаунт