Цветолечението на д-р Бах

• 142 823
  • 669
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте момичета. Вчера си поговорихме с Nial по скайпа и той предписа лечение на пилето: първия ден 2 капки есенция 29 директно във водата за пиене и после 20 дена разтвор от 29+12+2+33, от който се прибавят всеки ден по 4 капки във водата. Преди това ме разпита подробно за характера на птичето. С комбинацията за продължителна употреба се цели животното да стане по-смело и по-адаптивно. Определено вече има ефект - храни се, пощи се, по-активна е. Ще се оправи.
А относно Nial -той се занимава с психотерапия и хомеопатия, и с цветолечение. Признава, че има професионална деформация  Wink, но със сигурност си разбира от работата.

# 361
  • у дома
Луна, супер че се оправя птичето.  Peace

Nial, да се присъединя към мненията за първия ти постинг тук. Не само първото изречение, но и последните ме позасегнаха.
Не разбирам какъв е поводът да изпитваш възмущение. Болшинството от нас не са адепти по Бахова терапия и никога не сме твърдели че сме. Дискутираме така както можем, търсим информация, споделяме...
Ти като специалист, следил темата не от вчера защо не се обади по-рано тук? Повече от очевидно е че имаш какво да кажеш и да помогнеш като споделиш знанията си.

Статията наистина ми допадна - обясненията са много логични и разбираемо поднесени и съвпадат и с моето усещане, въпреки че не не съм била на курсове и обучение нито по психотерапия, нито по Бахова терапия. Но менторският тон е отблъскващ.
А специалистите по Бахова терапия в България май се броят на пръсти. Така че това е една добра тема за самореклама.  Wink Колко време би отделил за разрешаване на проблеми безплатно - като вземем предвид че сме хора, а не животинки и като случаи сме много по-сложни за "снемане"?

Честно, не би искала и тази тема да се изроди в злобно заяждане .. вече се е случвало.

Nessa, Нашата хомеопатичка също прилага Бахова терапия паралелно  с хомеопатичното лечение. В по-леки случаи даже ни изписва само Бахови есенции.   

# 362
Мдааам  Grinning Тази статия се превърна в библейски текст, щом се налага толкова да я тълкуваме....и то не нейнатa същност а стилистиката на писане на авторa Nail. А Nial подобаващо се извини още след първата реакция, като допусна възможността наистина да е прозвучал "менторски" . Не виждам какво повече има да се коментира - темата е за цветотерапия на Бах, а не за стилистиката на Nial  Grinning и за да не се изроди темата - предлагам да се придържаме към нея.

Защо вчера съм се обадил - защото така съм пожелал.

Колко време бих отделил - ще отделя толкова колкото мога и ще спра в момента в който започна да усещам вътрешен дискомофорт (а това ще означава че съм достигнаал точката в която съм се обърнал срещу себе си). Ще дам най-доброто от себе си. А най-доброто което човек дава е различно, когато сутрин не се е разбудил още, когато денят е в разгара си и когато е вечер и човек е изморен. Ето така с метафора ви отговрям  Grinning

В Българско Хомеопатично Общество ( сдружението на класическите хомеопати у нас) ще започнем редовни ежемесечни "дни на отворени врати" в които свободно ще може да се консултирате със специалисти по интересуващите ви проблеми, както и познавателни лекции за повишаване на потребителската култура. Аз също ще съм там със знанията и уменията си.

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 13:53 от Nial

# 363
  • София
Препоръчвам ви една книга на Нора Уийкс за Бах. Има я в data.bg като bach_1_. Освен за живота на Бах, много по-ясно са обяснени принципите на лекуването с цветотерапията.

# 364
Прекрасно.  Grinning  bouquet
Нора Уийкс е човекът на когото дължим запзването на системата на Бах, заради книгите които успява да спаси.
Ако не бе направила това, след унищожаването на записките на Бах, от самият него, щяхме да разчитаме само на устните традиции и да се получи "развален телефон" .

# 365
luna65, голямо благодаря   bouquet Изтеглих я и при първа възможност ще я прочета.

# 366
luna65 , да си жива и здрава!
Благодаря ти много за тази книга, ако знаеш откога я търсех...
Много отдавна е издадена (1997 мисля) и се е изчерпала навсякъде където питах!
  bouquet

# 367
  • у дома
Nial, прощавай, не бях влизала в темата от няколко дни и се афектирах   Crazy

Редно е и аз да те поздравя с добре дошъл   bouquet

И аз да благодаря на Луна. Най-сетне успях да я смъкна книжката  bouquet

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 13:50 от fastuche

# 368
  • София
Да ви се похваля - моето птиче започна да пее вече  smile3535. То едно пеене - приглася на алармите от улицата, но се оправя.
Радвам се, че съм ви помогнала за книгата. Май няма друга литература на пазара, за съжаление.

# 369
  • у дома
 Луна, супер, бравос на птиченцето Simple Smile  Hug

Е как да няма - в интернет винаги може да се намери нещичко.  Wink

Преводът на Нора Уийкс обаче е под всякаква критика.  ooooh!  И все пак е по-добре от нищо.  Peace

# 370
Споделете за алтернативнитв начини за приемане на капки, щото май ми обявиха бойкот   Thinking В частност капки в обувките, мисля нямам друг вариант...  newsm78
Аз обаче съм упорита.  Crossing Arms
luna65, 10х за книгата на Уийкс. Довечера ще я чета.

# 371
Здравейте, от скоро четейки във ф-ма се запалих и аз по есенциите на Бах и искам да избера подходящите за мен и за децата.Ще си купя  книгите, сега четейки  от сайта на Хамелеон имам един въпрос( извинявам се ако е твърде глупав), но какво значат определенията: по Пати Аспен , По Бах , по Пашкулев, например тук:
http://www.google.com/homeopathy/index.php?s=bach&essence=07-chestnut_bud

Като избирам дадена есенция  трябва ли да избирам само по Бах или само по Пашкулев , аз чета всичко и в общи линии ми се струват сходни тези определения....

И друго нещо, тъй като едвали целият комплект с есенции ще ми влезнат в необходимост, искам да закупя само отделни бройки, звъннах в аптеката   на ул.Съвет на Европа" там ми казаха, че ги забърквали на място, до колкото разбрах не давали концентрати newsm78Сега се чудя да си ги поръчам ли там да ми ги направят или да търся от друго място на бройка....

п.с. Nial  или honey13 , мога ли да се допитам за вас на л.с.  за избора който съм направила и за съвет?

# 372
Д-р Пашкулев също ги предлага по отделно, всяка есенция е 2 лв. Приготвя ги бързо - в рамките на деня.

# 373
verochka - Благодаря ти за бързият отговор, звъня на телефона за заявки , за да питам,  но никой не ми вдига там.

# 374
 newsm78 Някъде в сайта им имаше и мобилен, или може би някой го беше писал в темата.

Общи условия

Активация на акаунт