Цветолечението на д-р Бах

• 142 803
  • 669
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, от скоро четейки във ф-ма се запалих и аз по есенциите на Бах и искам да избера подходящите за мен и за децата.Ще си купя  книгите, сега четейки  от сайта на Хамелеон имам един въпрос( извинявам се ако е твърде глупав), но какво значат определенията: по Пати Аспен , По Бах , по Пашкулев, например тук:
http://www.google.com/homeopathy/index.php?s=bach&essence=07-chestnut_bud

Като избирам дадена есенция  трябва ли да избирам само по Бах или само по Пашкулев , аз чета всичко и в общи линии ми се струват сходни тези определения....

И друго нещо, тъй като едвали целият комплект с есенции ще ми влезнат в необходимост, искам да закупя само отделни бройки, звъннах в аптеката   на ул.Съвет на Европа" там ми казаха, че ги забърквали на място, до колкото разбрах не давали концентрати newsm78Сега се чудя да си ги поръчам ли там да ми ги направят или да търся от друго място на бройка....

п.с. Nial  или honey13 , мога ли да се допитам за вас на л.с.  за избора който съм направила и за съвет?

Различните автори, дават свои интерпретации - "нюанси".

За нещо като "консултация", може и на лични  Grinning

# 376
Здравейте,

съвсем отскоро се интересувам от цветолечението на д-р Бах. Дъщеря ми е на 1 година и съм решила да я лекувам предимно чрез хомеопатия. Засега (слава Богу) не е боледувала и няколкото пъти, в които й е потичал носа съм й давала само ябълката на Бах по съвет на хомеопата. Определено съм доволна от това, което виждам. Това е единствения продукт, над който имам наблюдения.

Сега имам нужда от вашата помощ  Simple Smile
На етажа на кооперацията ни гледаме едно много старо куче (около 17 години, може би). В петък една кола мина с едната гума през него, караше доста бавно, защото връщаше назад. След 5 дни, прекарани в клиника си е при нас и е сравнително добре. Докторът каза, че всичко, което открива при него са старчески изменения. Краката много не го държат, изглежда, все още стреснат от това, което му се е случило... Не зная какво точно да опиша, за да ми препоръчате коя есенция да купя и да му давам.

Стана малко дълго, но ще съм много благодарна на всеки, който е отделил време да прочете и може да ми даде съвет.

bouquet  bouquet  bouquet

# 377
Най - добро в подобни случаи е т.нар. "спасителна смес" или Rescue Remedy.
Тя би могла да се комбинира с някои други извлеци (постбахови средства също), но за да се подбере кои точно, трябва малко по задълбочено да се погледне случая, което е трудно да стане във форум, според мен.

# 378
Е.... поговорихме си в скайп  Grinning Сега сме в очакване на новини за това какво се случва с кученцето.

# 379
Веднага след като имам резултат ще пиша...  bouquet

# 380
Аз пак искам да попитам как стоят нещата с кърменето и цветните есенции.Самоопределила съм за себе си една комбинация,а за сина ми друга.В крайна сметка дали за него не се получава твърде много веднъж да приема с водичка,друг път чрез майчиното мляко  newsm78
Не се притеснявам,че ще предозира,а че ще намалее ефекта по-скоро...

# 381
Момичета, имам питанка.Правих на дребосъчко разни комбинации с есенциите-аз му ги подбирах по книжката за баховите терапии на Б.Мацерела, после опитах да му дам той интуитивно да си избере, но ефектът винаги беше по-скоро негативен. Два-три след започване на приема става изключително нервен, хленчещ и мрънкащ за всичко, ако спрем до два-три дни се оправя. Не мога да разбера защо така ни влияят?

# 382
За какво му забърквате "разни" комбинации ?

# 383
Nial  ако можеш да ми дадеш съвет за следното: Дъщеря ми е на 2г.,спокойно и жизнерадостно дете,доста контактна,но отскоро започна много да се срамува от хора който често вижда,дори и от баща си.Преди няколко дни даже ми каза,че искала друг тати #Crazy Също така постоянно е залепена за мен *това също е от скоро* Проблема ми е,че и предстой ходене на ясла и мисля,че трудно ще се адаптира.

# 384
За какво му забърквате "разни" комбинации ?

За болката, докато му растат зъбите и за "мамопристрастеността" му напоследък и ревността от тате.

Ясно ми е че есенциите биха могли да засилят в началото част от симптомите, но колко време продължава този период и как мога да съм сигурна какво става?

# 385
Хайде да пробваме консулирането по конкретен проблем да го правим в скайп, ай си кю или лични съобщения.
Просто аз много питам  Grinning и разпитвам за да ми се изясни  картината преди да мога да кажа нещо конкретно.

В Баховата цветотерапия НЯМА обостряне на симптомите. Ако есенцията е подбрана конкретно според тоталността на симптомите ( по скоро психоемоционалната картина) то тогава се постига меко, леко и трайно възстановяване на баланса ихармонията. Ако есенцията не е подбрана точно - просто "не работи". "Влошаване"  е допостимо единствено в случаите когато някоя есенция се използва като катализатор. Има ситуации в които човек сякаш е заседнал и сякаш лечението не "помръдва" в никаква посока - тогава се използват катализатори. В набора от 38 цветни елексира, за катализатори основно се използват Овсига и Джел; в постбаховата цветотерапия има и други катализатори.

По случайност комбинациите които хората си самоприготвят (всъщност случайност няма и синхроничността за която говоря тук има своето дълбинно обяснение, но не може да стане във форум) особено важи за употребата на Джел - тогава е налице "лечебна криза".

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 18:40 от Nial

# 386
"Мамопристрастеност"  Shocked
Колко е голямо детето, че искате да лекувате мамопристрастеност? Щом му никнат зъбки, очевидно не е много голямо.

Мнението ми на психотерапевт и университетски преподавател по психодинамика ( психодинамиката в психологията е толкова фундаментална колкото анатомията и физиологията за медицината - казано по просто науката за формирането на психологическите модели и начините на функциониране на психиката ) е против подобни опити за лечение на мамопристрастеност преди 3 годишна възраст.

В зависимост от психологическата си конструкция и перинаталните матрици (тоест влиянията по време на бременността) малкото човече се адаптира и справя със света по различен начин и различна  бързина.

# 387
  • Пловдив
Хомеоп., при която ходим, каза да взема за дъщеря ми мехлема на д-р Пашкулев - Календула. Някой ползвал ли го е? Може ли малко инфо за този продукт...С цветните есенции ли се прави? Или е билков продукт?
Видях, че вече разпространяват продуктите на д-р Пашкулев и в Пловдив в една дрогерия и някакъв здравословен магазин и няма нужда да си ги поръчваш с доставка от София...

# 388
Не се приготвя от Баховите есенции.

Календула всъщност е невен.

Използва се при прорезни и разкъсни рани, леки изгаряния, слънчево изгаряне, обриви, възпалени гръдни зърна при кърмачки, още като кръвоспиращо, заради способността си да свива капилярите. Приета вътрешно като настойка билката помага при проблеми със стомашно-чревен тракт; смята се че пречиства черния дроб и жлъчката.

В хомеопатията има аналогично приложение - като спешно лекарство при труднозаздравяващи рани. Има афинитет към меки тъкани, черен дроб и капиляри. Всъщност Calendula е едно изключително голямо лекарство, което в картината си включва неща като липса на самоувереност, липса на сила да се преудолее травмата, предотвратява гноенето, спомага заздравяването на хирургични рани, страх че ще се случи нещо ужасно и още много много много.

Calendula (невен) е едно от основните постбахови средства - повлиява творческата сила, препоръча се за хора на които им липсва топлота в общуването с другите, при хора които реагират прекалено остро на думите на другите, както и за уравновесяване на женския аспект на възприемчивостта с мъжкия аспект на динамичната активност, за хармонизиране на междуличностните отношения.

С две думи Calendula  е едно ОГРОМНО лекарство  Grinning

# 389
Искам и аз да споделя моят опит с есенциите на Бах. Помогнаха ми изключително много след развода ми, тогава бях излязла от равновесие и само плачех и се страхувах от всичко. В продължение на почти една година жената, която ми ги даваше ми приготвяше различни разтвори. Иамх и акне, което лекарите не можаха да определят от какво е и не се влияеше от антибиотици - излекува се от есенциите. И накрая - дъщеря ми много тежко понесе отиването си в детска градина, плачеше по цял ден в продължение на месец. И на втория ден след даването на капките се успокои.
Ето откъде ги вземам аз http://www.biozonabg.com/

Общи условия

Активация на акаунт