ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 46 260
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз пък толкова искам да свършва това училище, че никакви обичаи не могат да ме трогнат и да ги смятам за "сладки". След 10 години, когато и най-малкото ми дете ще е в 12 клас, може и по друг начин да мисля, но в момента мога само се радвам, че на номер 1 му остава тази една година и ще излезе от тази безумна система.

# 661
Мога само да ти съчувствам, че ти предстоят още 10 години. Но бързо минават, мам*а им. Летят направо.
Относно колата, моят бързо установи, че с ГТ е по-лесно, защото около неговото училище няма никакви шансове да се паркира, платено или безплатно. Та няма да ходи с кола. Вероятно ще ходи даже пеша, защото на моменти и това е по-бързо и добре от ГТ.
Знам, че в Германия рисуват едни като знамена и ги окачват, че помагахме за такова преди няколко години. Видя ми се сходно с графитите на Фег, дето май ги преустановиха де.

# 662
  • София
Във всяка държава и съответно във всяко общество си има специфични традиции за разни житейски етапи и събития.
Не е нужно непременно да ги оплюем. По-скоро са интересни като субкултурни явления.

Иначе аз лично по принцип не харесвам такива неща, много бг традиции откровено ме дразнят, но просто не ги практикувам, с което въпросът приключва.

# 663
  • София
На мен пък не са ми по някакъв начин травматични училищните години на младежа. Като гледам и той си се чувства много добре - има просто страхотни приятели от училище, много са задружни. И са свестни много децата - вече млади хора.

# 664
  • гр.София
Моята равносметка е по- скоро положителна, но дай да завърши и тогава да мятам шапката и аз.
Чета в темата за 1 Английска,че се радват на новини в Школо, а аз четох ,че МОН искат да прехвърлят всички към НЕИСПУО.  Дано се размине. Супер доволна съм и съм свикнала с Школо.

# 665
А, отмениха го много бързо този текст от проекта.

# 666
  • гр.София
А, супер!

# 667
  • София
На мен пък не са ми по някакъв начин травматични училищните години на младежа. Като гледам и той си се чувства много добре - има просто страхотни приятели от училище, много са задружни. И са свестни много децата - вече млади хора.
И при нас е така. Хубави години бяха, и двете с нея не искаме да свършват. Но трябва да се върви напред.
Моята девойка леко се плаши от предстоящото пълнолетие, отговорностите се увеличават постепенно. Добре е, че го осъзнава, а не е в празна еуфория.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 12:21 от jasmin tisane

# 668
  • София

Моята девойка леко се плаши от предстоящото пълнолетие, отговорностите се увеличават постепенно. Добре е, че го осъзнава, а не е в празна еуфория.

Вечерта преди да навърши пълнолетие синът ми заяви, че все още не му се става на 18..

# 669
  • София
Дъщеря ми този месец навърши пълнолетие .Вече изкара с голям мерак и шофьорския курс Утре трябва да си вземе книжката от КАТ.Но с кола определено няма да ходи на училище,въпреки че ще разполага в такава.Нито виждам необходимост,нито има къде да се паркира на синя зона.

# 670
Добър ден, мами на 12токласници! Не знам МС дали е щастлив, но аз с радост ще се разделя с недoразумението българско средно образование.
След като вземе книжката, първо ще шофира с някой от нас в колата, собствена кола не предвиждаме да има преди следващото лято, освен ако баба му не му дава нейната малолитражка "баба Рена" за зимата, че тогава не я кара.
Сега има приятели с книжки, ходят на плаж с колите, но таксите за паркинг са по 20лв  в курортите и си ги делят.

Единствената ми тревога е какво ще ни сервира за следването- къде и какво иска. "Нещо инженерно" как ви звучи Simple Smile

# 671
  • София
Работя във фирма с няколко жени инженери, които си обичат работата. Та ми звучи съвсем нормално.

# 672
Работя във фирма с няколко жени инженери, които си обичат работата. Та ми звучи съвсем нормално.
Ако е насочено към моя пост ..

Искам поне да уточним инженерното направление и мястото - Варна, София, чужбинско .. Иначе аз самата съм действащ инженер и имам достатъчно колеги жени за да имам подобни дискриминационни мисли Simple Smile , а и детето е мъжко ( има и гадже момиче, само хромозомен анализ не съм му правила Simple Smile )

# 673
  • София
Да, малко неопределено звучи, но явно момчето не се е ориентирало все още Blush Много видове инженери има - строителен инженер, машинен инж., автомобилен инж., телекомуникационен инж., та дори и инженер-химик... според мен все перспективни специалности с много работа по специалността. Е, за някои - само извън България.
П.П. дъщеря ми обратното - отхвърли "всичко инженерно", не иска такива специалности, макар да е с математическа насоченост.

# 674
  • София
"Нещо инженерно" как ви звучи Simple Smile

Много познато ми звучи, но моят е една идея по-ориентиран - mechanical engineering...

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 15:20 от green_dawn

Общи условия

Активация на акаунт